Yassıbağ Göleti ve Sulaması İşi Temel Atma Töreni Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Yassıbağ Göleti ve Sulaması İşi Temel Atma Töreni Yapıldı

Yassıbağ Göleti ve Sulaması İşi Temel Atma Töreni Yapıldı

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde Yassıbağ Göleti ve Sulaması işi temel atma töreni Yassıbağ Köyü’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

23.05.2015 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde Yassıbağ Göleti ve Sulaması işi temel atma töreni Yassıbağ Köyü'nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Projeler tamamlandığında toplam 5180 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak.

Yassıbağ Köyü'nde düzenlenen törene Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Çanakkale Milletvekilleri İsmail Kaşdemir, Mehmet Daniş ile AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan, Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya, DSİ Müdürleri ve çiftçi vatandaşlar katıldı. Tören de bir konuşma yapan AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, " Türkiye'nin her bir yanında, coğrafyasında memleketimizin daha iyi hizmet alması adına, çiftçimize daha iyi hizmet sunmak adına, barajlar, göletler, sulama kanalları, ıslah projeleri ile bu milletin hayatını daha iyi hale getirmek için, çiftçimize katma değer katmak için, çiftçimizin daha iyi ürünler elde etmesi için bu memleketin bereketli topraklarının daha da bereketlenmesi için büyük işleri beraberce başardık" dedi. Proje tamamlandığında 5180 dekarlık tarım arazisinin sulanacağını bunun sonucunda tarım ürünlerinin daha verimli olacağını ifade eden Kaşdemir "Türkiye'nin kalkınmasında büyük emekleri olan başta kurucu genel başkanımız ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a Sayın Başbakanımıza, AK Parti hükümetlerine, Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza ve DSİ yetkililerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Gözümüz aydın olsun, hasret özlem sona eriyor, buradaki çoşkuyu gördükçe, elleri nasırlı alnı terli hanımefendileri gördükçe doğru bir iş yaptığımızı daha iyi anlıyorum. Bu eserleri bitirdiğimiz zaman bu topraklar daha da bereketlenecek. Kapalı sisteme sahip bu gölet bittiği zaman buraya gelip hep birlikte açılışını yapacağız. Bizim bu memlekete sözümüz var. Bizim memlekete olan aşkımız Yassıbağ göletini Bayramiç barajını bize yaptırıyor. Milletine memleketine sevdalı insanlar Yassıbağ göletini yapar, Bayramiç barajını yapar. Türkiye'nin her yerine yol yapar hastane yapar. Bunları yapmak bizim boynumuzun borcu. Bu coğrafya bu memleket her şeyin en iyisine layıktır. Ne yapsak az gelir. Bugün çok anlamlı iş yapıyoruz. Bugün burada bayram var. Bizde ayrılık gayrılık yok. Bu memleketin evladıyız. Umut ediyorum ki buradaki gölet bittikten sonra ürünlerimiz daha verimli olacak. Kimin emeği varsa Allah onlardan binlerce kez razı olsun" dedi.

Törende AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş de bir konuşma yaptı. Daniş iktidara geldikleri 2002'de Çanakkale'de 23 bin dekar tarım arazisinin sulandığını şu an ise 45 bin dekar civarında tarım arazisinin sulandığını belirterek "AK Parti iktidarı Çanakkale'de sulanan tarım arazisini iki katına çıkardı. Tam 7 tane baraj bitirdik. 20'nin üzerinde gölet yaptık ki birkaç tanesi baraj büyüklüğündedir. Yeni projelerimiz devam ediyor. Bu göletin planlaması 2008'de başladı. Planlaması yapıldı, ölçümleri yapıldı daha sonra proje ihalesi yapıldı. Sonra iki göletin beraber imalat ihalesi yapıldı. Bunların hepsi süreç. Hamdolsun Yassıbağ göletinin temelini atma aşamasındayız. 2 yıl içerisinde bu gölet su tutacak." diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yassıbağ Göleti ve Sulaması İşi Temel Atma Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement