Yaya Öncelikli Kent Antalya" Projesi - Son Dakika
Yerel

Yaya Öncelikli Kent Antalya" Projesi

Yaya Öncelikli Kent Antalya" Projesi

Antalya'da yürütülen ''Yaya Öncelikli Kent Antalya'' projesi kapsamında eğitim seminerini tamamlayan 75 kişiye sertifikaları verildi

27.06.2013 17:16

Antalya'da yürütülen "Yaya Öncelikli Kent Antalya" projesi kapsamında eğitim seminerini tamamlayan 75 kişiye sertifikaları verildi.

Dedeman Otel'de düzenlenen törene Vali Sebahattin Öztürk, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktuğ, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay,  Antalya Özel Sürücü Kursları Derneği Başkanı Nazmi Acan ile eğitim alan vatandaşlar katıldı.

Vali Öztürk, törende yaptığı konuşmada, dünyanın en önemli sorunlarından birinin trafik sorunu olduğunu söyledi.

Çağdaş ve gelişmiş ülkelerde trafikle ilgili ciddi kural ve standartlar geliştirildiğini ifade eden Öztürk, Türkiye'nin gelişmiş ülkelerin bir mensubu olarak bu konuda ciddi gelişmeler yaşadığını dile getirdi.

Türkiye'nin hava, deniz, demir yolu ve karayolu alanlarında gelişmiş ülke standartlarını yakaladığını belirten Öztürk, ancak şehir içi trafiğinde bazı sorunların hala devam ettiğini anlattı. İnsana verilen değerin bir göstergesi olarak yaya trafiğine itina gösterilmesi gerektiğini kaydeden Öztürk, "Bu, kültürümüzün bir gereğidir. İnsan merkezli düşünmek yapılan ve yapılmakta olan bu hizmetlerin temelini oluşturuyor" dedi.

"Yaya Öncelikli Kent Antalya" projesinin bir Avrupa Birliği projesi olduğunu ifade eden Öztürk, "Toplam 365 bin avroluk bir projedir. Bu projenin yüzde 75'i Avrupa Birliği ülkelerinden, yüzde 25'i ise yerel kaynaklardan karşılanıyor. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Acan ise projenin Antalya'daki pilot noktalarda başarıyla uygulandığını belirterek, sürekli olması ve kent genelinde uygulanmasını istediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından proje kapsamında üç gün eğitim alan 75 kişiye sertifikaları verildi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yaya Öncelikli Kent Antalya' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement