Yazar Tülin Kozikoğlu İzmirli Çocuklarla Buluşacak - Son Dakika
Yerel

Yazar Tülin Kozikoğlu İzmirli Çocuklarla Buluşacak

Yazar Tülin Kozikoğlu İzmirli Çocuklarla Buluşacak

Yazar Tülin Kozikoğlu, çocuklara okumayı sevdirmek ve yazmanın ipuçlarını paylaşmak için Konak Belediyesi'nin daveti ile İzmir'e geliyor.

20.02.2013 10:53  Güncelleme: 10:47

Yazar Tülin Kozikoğlu, çocuklara okumayı sevdirmek ve yazmanın ipuçlarını paylaşmak için Konak Belediyesi'nin daveti ile İzmir'e geliyor. 9-12 yaş çocuklar için planlanan etkinliğe katılımın sınırlı sayıda ve ücretsiz olacağı belirtildi.

Yazar Gülşah Elikbank'ın etkinlik yönetimini üstlendiği program, İzmirli çocukların yüzünü güldürecek. Başvurular Konak Belediyesi Kültür Birimine telefon ile yapılıyor. 23-24 Şubat saat 12.00-17.00 arasında, Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak

Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte çocuklar hem eğlenecek hem öğrenecek.

Tülin Kozikoğlu, kızının doğumuyla birlikte çocuk edebiyatının 'hafif' sularına yelken açtı. Yelkenine ilk rüzgarı Dr. Fatih Erdoğan'ın eğitmenliğinde Bilgi Üniversitesi'nde Çocuk İçin Yazmak isimli sertifika programında aldığı eğitimle sağladı. İletişim Yayınları tarafından yayımlanan Lili ve Yedi Çocuğu isimli yedi kitaplık serinin Hayvanları Çoook Seviyorum! isimli kitabının Çocuk ve Gençlik Yazarları Derneği tarafından 2010 Yılı En İyi Resimli Öykü Kitabı dalında Jüri Özel Ödülü'ne layık görülmesiyle yelkeni daha çok rüzgarla doldu.

2011 yılında Mavibulut Yayınları tarafından Bir Tanecik Oğlum isimli kitabı, 2012 yılında Redhouse Kidz Yayınevi tarafından Meraklı Gezginler isimli dört kitaplık serisi yayımlanan Kozikoğlu, çocuk kitaplarının yanı sıra, Sabah Gazetesi Kitap Eki'nde çocuk kitapları tanıtımı yapıyor ve Sabah Gazetesinde çocukla seyahat konularında gezi yazıları, çocuk gelişimi konularında köşe yazıları yazıyor.

Kitaplarını çocuklarla paylaşmak için yaptığı okul ziyaretleri miniklerin okuma ve yazmanın eğlenceli yüzüne olan heveslerini ve açlıklarını görmesini sağladı. Böylece A.B.D.'de aldığı bir eğitim sonrasında ilkokul çocuklarına yönelik "Keyifle Okuyorum-Özenle Yazıyorum" isimli yaratıcı yazı atölyesini tasarladı.

Okuma ve yazmanın oyuna dönüşeceği, eğlence garantili bu çalışmaya sadece okur-yazar değil, keyifle okur-özenle yazar olmak isteyen tüm çocuklar davetli. Daha çok okumak ve daha çok yazmak isteyen çocuklar, bu çalışmayla okumayı ödev olmaktan çıkaracak, yazıyla kendilerini ifade edebilmenin büyüsüne kapılacak.

(HD)

20.02.2013 10: 31: 56

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yazar Tülin Kozikoğlu İzmirli Çocuklarla Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement