Yazarlar Birliği 'Kudüs Şairi'ni Andı - Son Dakika
Yerel

Yazarlar Birliği 'Kudüs Şairi'ni Andı

Yazarlar Birliği \'Kudüs Şairi\'ni Andı

Şanlıurfalı şair-yazar, fikir adamı, Memur-Sen kurucusu Mehmet Akif İnan, Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi tarafından mezarı başında anıldı.

11.01.2014 14:14

Kudüs Şairi İnan'ın vefatının 14. yıldönümü münasebetiyle Harran Kapı Aile Mezarlığı'nda bir anma töreni düzenlendi. Törene katılan Grup Dergah ilahi Grubu üyelerinden Hafız Mehmet Ziya Demirbaş, İnan'ın mezarı başında Kur'an-ı Kerim okudu. Ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Haliliye kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, törende yaptığı konuşmada İnan'ı 1986 yılından beri tanıdığını ve şiirlerinden istifade ettiğini belirtti.

Merhum Mehmet Akif Inan'ın kardeşi Ahmet Inan da burada kısa bir konuşma yaparak: "Bir yaşanmış hayatlar vardır, bir de adanmış hayatlar vardır. Adanmış hayatı kendisine düstur edinmiş olanlar, elbette unutulmayacaktır" diyerek Türkiye Yazarları Birliği Şanlıurfa Şubesi'ne teşekkür etti.
Şanlıurfa Yazarlar Birliği adına bir konuşma yapan Şair-Yazar Ahmet Kaya da "Aksiyon adamı olan Mehmet Akif İnan'ın şiirlerini kendime örnek aldım ve ilhamımı kendisinden alıyorum" diye konuştu.
Anma Programına, Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Eyüp Azlal, Mehmet Akbaş, Mahmut Kaya, Ahmet Kaya, Yazarlar Birliği üyesi, Arif İnan Ömer Salih Ünlü, Vehbi Uzundağ, Müslüm Abacıoğlu, Talat Akay, Veysel Polat ve Akif İnan'ın ailesinden kardeşi Dr. Ahmet İnan ile Mustafa İnan katıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yazarlar Birliği 'Kudüs Şairi'ni Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • gülşen: Lütfen sizi şırnağa bekliyoruz 0 0 Yanıtla

Advertisement