Yeniden Yapılan Kurtuluş Camii Açıldı - Son Dakika
Yerel

Yeniden Yapılan Kurtuluş Camii Açıldı

Yeniden Yapılan Kurtuluş Camii Açıldı

İzmir'in Aliağa ilçesinde fiziki yetersizliği nedeniyle yıkılan ve yaklaşık bir yıl önce inşaatına başlanan Kurtuluş Camii yeniden hizmete açıldı.

28.05.2012 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Aliağa ilçesinde fiziki yetersizliği nedeniyle yıkılan ve yaklaşık bir yıl önce inşaatına başlanan Kurtuluş Camii yeniden hizmete açıldı. Camii açılışı Aliağa Protokolü, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşları buluşturdu.

Yaklaşık 900 bin liraya mal olan Cami açılışına Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav,

Siyasi Partilerin başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, Aliağa Müftüsü Osman Canbolat, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Camii İmamı İsmail Eroğlu, Camii Yaptırma Derneği Başkanı Süleyman Mutlu ve dernek üyeleri ile muhtarlar ve yurttaşlar katıldı.

KAYMAKAM KEKLİK'TEN ALİAĞA BELEDİYESİ'NE CAMİİ TEŞEKKÜRÜ

Açılış öncesi Kur-an'ı kerim okurken cami İmamı İsmail Eroğlu, Aliağa Müftüsü Osman Canbolat, Camii Yaptırma Derneği Başkanı Süleyman Mutlu ve Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik birer konuşma yaptı.

Camiinin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Keklik; "Çok güzel bir camii oldu. Hem Çakmaklı'da hem de Yalı Mahallesi'nde devam eden cami inşaatları nedeniyle zorlanılabileceğini düşünmüştüm ama öyle olmadı. Bize hiç yük olmadı. Hocamıza, Cami yaptırma derneği yöneticilerine, Aliağa Belediyesi'ne ve destek olan tüm kişi ve kurumlara çok teşekkür ediyorum. Caminin yapılışında hayır yapanların hayırları kabul olsun. Böyle güzel bir camiyi ilçemize kazandırdılar. Bunların manevi değeri tartışılmaz. İnşallah hayırlara vesile olsun." dedi.

ARSA ALİAĞA BELEDİYESİ'NDEN

1952-54 yıllarında yapılan ve adını bulunduğu mahalleden alan Camii'nin tüm maliyeti Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin topladığı bağışlarla karşılandı. 5 katlı olarak yapılan camiinin arsası

2010 yılında Aliağa Belediyesi tarafından meclis kararıyla maksimum verilebilecek süre olan 25 yıllığına Diyanet İşleri Başkanlığına devredildi. Camii'nin yeniden inşası ve tefrişatı için 900 Bin lira harcandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeniden Yapılan Kurtuluş Camii Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement