Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti İl Başkanı Köse: "Aday adaylarının partiye zarar verecek düzeyde yarışmasını istemiyoruz. Bu önceliklerimizi dikkate almayan aday adaylarıyla çalışmayacağız"

16.08.2013 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, yerel seçim sürecinde aday adaylarının yarışmasının partiye zarar vermesine engel olacaklarını, bu öncelikleri dikkate almayan aday adaylarıyla çalışmayacaklarını söyledi.

Partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısına, dün ameliyat geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın eşi Günseli Akaydın'a "geçmiş olsun" dileğinde bulunarak konuşmasına başlayan Köse, toplantıyı Büyükşehir Belediyesine dair bazı konular için düzenlediklerini ancak Akaydın'ın eşinin ameliyat edilmesi nedeniyle bu konuları gündeme getirmeyeceklerini ifade etti.

Yerel seçimlerdeki adaylık ve aday adaylığıyla ilgili parti genel merkezinden kendilerine henüz takvimin ulaşmadığını belirten Köse,  aday adayı olacaklardan en büyük beklentilerinin aday gösterilmemeleri durumunda da aynı şevkle çalışmaları ya da hiç aday adayı olmamaları olduğunu dile getirdi.

İktidar partisi ve Antalya'da birinci parti olmaları dolayısıyla partilerine büyük bir teveccüh gösterildiği vurgulayan Köse, "Doğru adaylar, doğru strateji ve doğru çalışmalarla bu seçimleri yöneteceğiz. Bunları yaparsak milletimizin takdirini kazanacağımızdan hiç şüphemiz yok" dedi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından ilçeler ve büyükşehir belediyesiyle ilgili bir anket gerçekleştirildiğini ancak netleşmeyen ilçelerde tekrar anketler düzenleneceğini bildiren Köse, tek ölçünün anketler olmadığını, teşkilatların temayülü, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerinin de görüşlerinin alınacağını anlattı.

Köse, "Aday adaylarının yarışmasının partiye zarar vermesine engel olacağız. Aday adaylarının partiye zarar verecek düzeyde yarışmasını istemiyoruz. Bu önceliklerimizi dikkate almayan aday adaylarıyla çalışmayacağız" diye konuştu.

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliam

AK Parti'nin kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesi olmak için yola çıktığını kaydeden Köse, partisinin girdiği 2 yerel, 2 genel seçim ve 2 referandumdan "alnının akıyla" çıktığını belirtti. Kuruluş yıldönümlerini daha coşkulu ve heyecanlı kutlamak istediklerini ancak gerek Mısır'da gerekse Suriye'de yaşanan gelişmeler nedeniyle burukluk yaşadıklarına işaret eden Köse, şöyle devam etti:

"2 binin üzerinde insan demokratik olarak tepki gösterdikleri için şehit edildi. Şehit edilen insanlar 'Demokrasi istiyoruz', 'İdareci seçtik, birisi götürecekse o biziz' dedikleri için öldürüldü. İnsanlık dramı yaşanıyor. Dünya elini kolunu bağlamış seyrediyor. Bizim ülkemizdeki bazı sivil toplum kuruluşları, vatandaşlarımız da bu elim manzarayı seyrediyor sadece. Güya ordu demokrasiyi getirmek için müdahale etmiş. Böyle safsata olmaz. Batı nerede? Güya demokrasiyi her şeyin üzerinde tutanlar nerede? Burada maalesef tepki gösteren AK Parti iktidarı ve onun Başbakanı eleştiriliyor."

Sonucu ne olursa olsun doğruyu söylemenin ve yapmanın erdemine atıfta bulunan Köse, ülke menfaati kadar insanlık vicdanındaki duruşun da önemli olduğuna dikkati çekti. Köse, "Belki Suriye ve Mısır'da Türkiye'nin çıkarları başka şeyleri yapmayı da gerektiriyordur ama kendimiz için yalnış bile olsa hak için doğruları yapmak zorundayız. Onlar katledilirken biz susamayız" dedi.

Mısır ve Suriye'de zalimlerin sonunda mahkum olacaklarını ve hak ettiklerini bulacaklarını söyleyen Köse, yaşananları eleştiren AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın duruş ve söylemlerinin sonuna kadar arkasında duracaklarını vurguladı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement