Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

Yerel Seçimlere Doğru

MHP Isparta Milletvekili Korkmaz: "Cami, cemevi denkleminden vazgeçilmeli, cemevlerimiz mutlaka devlet desteğiyle desteklenmelidir"

07.03.2014 12:13

MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz, "Cami, cemevi denkleminden vazgeçilmeli, cemevlerimiz mutlaka devlet desteğiyle desteklenmelidir" dedi.

Isparta Belediye Meclisi üyesi adayı İbrahim Can'ın Böcüzade Park'ta organize ettiği buluşmaya, MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz, Isparta Belediye Başkanı ve MHP Adayı Yusuf Ziya Günaydın, İl Başkanı İsa Yalçın, belediye meclis üyesi adayları, birçok Alevi vatandaş ve Alevi dedeleri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Korkmaz, birlik ve beraberliğe bugünlerde çok ihtiyaç olduğunu belirterek, Alevi vatandaşlarla buluşmanın Isparta'ya "gül kokuları getirdiğini" ifade etti.

Alevilerin yaşadıkları sıkıntıları bildiklerini dile getiren Korkmaz, şöyle konuştu:

"Alevi düşüncesine karşı ön yargıyı yıkmamız lazım, Alevi Bektaşi kültürünün gelecek nesillere aktarılması için eğitimli ve nitelikli kadro ihtiyacı vardır. Milli Eğitim Bakanlığı din eğitimi müfredatında ayrıştırıcı ifadeler varsa bunlar kaldırmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Alevi Bektaşi inancı tescil edilmelidir. Kadrolarda Alevi Bektaşi inancımızın devam ettirilebilmesi için kontenjan ayrılmalıdır. Artık cami cemevi denkleminden vazgeçilmeli, cemevlerimiz mutlaka devlet desteğiyle desteklenmelidir."

Isparta Belediye Başkanı ve MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın, "Ben Mevlana'nın, Yunus Emre'nin, Hacı Bektaş-ı Veli'nin sevgisiyle büyüdüm. Sizleri çok seviyorum. Hepimiz aynı tarlada biten çiçekleriz" dedi.

Konuşmaların ardından belediye meclis üyesi adayı İbrahim Can, Yusuf Ziya Günaydın'a bağlama hediye etti. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement