Yerköy'de Termal Turizm Alanları Yeşillendirilecek - Son Dakika
Yerel

Yerköy'de Termal Turizm Alanları Yeşillendirilecek

Yerköy\'de Termal Turizm Alanları Yeşillendirilecek

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yerköy ilçesinde termal turizme açılacak alanlarda inceleme yaparak, bu alanları yeşillendireceklerini söyledi.

21.01.2014 17:09

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yerköy ilçesinde termal turizme açılacak alanlarda inceleme yaparak, bu alanları yeşillendireceklerini söyledi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara ile birlikte Yerköy ilçesinde termal turizme açılacak alanlarda incelemelerde bulundu.Yerköy'ün jeotermal zenginliği değerlendirmenin yanı sıra ilçenin yeşil ile bütünleşmesini istediklerini vurgulayan Vali Yazıcı, "Daha önce ilçemize 195 hektar alanda yaklaşık 200 bin adet karaçam ve sedir fidanı dikildi. Ancak bu alanda bazı fidanların tutmadığını görüyoruz. Burada iyileştirmeler kapsamında Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü'müzce 150 bin fidan dikimi daha yapılacak" dedi.

Termal sahada çalışmaların sürdüğünü, master planı ve fizibilite çalışmalarının yakın zamanda Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'na sunulacak proje ile yapılacağını belirten Vali Yazıcı, "İlçemizin turizm bölgesi olmasının yanı sıra etrafının güzelliği, yeşille bütünleşmesi de önemli. İlçemizi yeşillendirme çalışmalarına ağırlık vereceğiz. 150 bin civarında sarıçam ve sedir ağacı dikeceğiz" diye konuştu.

Fizibilite ve master planı tamamlandıktan sonra belediye tarafından imar planının yapılacağını vurgulayan Vali Yazıcı, "Sorunlu bölgelere yatırımcının gelmesi zor ve zahmetli oluyor. Burada yapacağımız imar çalışmaları sonrası gelecek yatırımcıya "şu kadar yerimiz ve jeotermal suyumuz var" diyeceğiz. Burada yatırımcının yatırım yapmasını kolaylaştıracak her türlü tedbiri alacağız ve kolaylığı sağlayacağız. Buraya yapılacak herhangi bir termal yatırım hem Yerköy'ün hem de Yozgat'ın kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Yapılan incelemelere Vali Abdulkadir Yazıcı'nın yanı sıra Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Yozgat Orman İşletme Müdürü Turgut Duran katıldı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yerköy'de Termal Turizm Alanları Yeşillendirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement