Yetim Çocuklar İçin Bin 500 Fidan Dikildi - Son Dakika
Yerel

Yetim Çocuklar İçin Bin 500 Fidan Dikildi

Yetim Çocuklar İçin Bin 500 Fidan Dikildi

Orman Bölge Müdürlüğü ve Adana İnsani Yardım Derneği işbirliği ile yetim çocuklar için fidan dikim etkinliğinde bin 500 fidan, toprakla buluştu.

05.03.2014 09:44  Güncelleme: 09:49

Orman Bölge Müdürlüğü ve Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) işbirliği ile yetim çocuklar ve aileleri için fidan dikim etkinliğinde bin 500 fidan, toprakla buluştu.

Fidan dikim töreni Merkez Şefliğine bağlı Seyhan Gölü eteğinde bulunan Kabasakal Söğütlü Tepe mevkiindeki ormanlık alanda gerçekleşti. "Her Yetim Bir Fidandır" sloganıyla başlatılan dikim törenine ADYAR Yönetim Kurulu Üyesi ve Yetim Birimi Başkanı İlhan Geyik, Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, İşletme Müdürü Vekili Muhammet Aslanhan, İşletme Şefi Deniz Meltem, yetimler ve yetim aileleri ile çok sayıda gönüllü katıldı.

Törende fidan dikmenin, ormanlara sahip çıkmanın, doğaya ve çevreye duyarlı olmanın öneminden, ülkemizde ve Adana ilinde gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarından bahseden Acer, "Orman Bölge Müdürlüğü olarak STK'larla böyle güzel faaliyetler içerisinde bulunmaya çalışıyoruz, fakat bugün çok daha özel duygular içerisindeyiz, hatıra ormanlarımıza değişik isimler vermiştik ama bugün faaliyetlerini çok yakinen bilip gıpta ve takdirle baktığımız İHH ve ADYAR'ın öncülüğünde yetim kardeşlerimizin sahip çıkacağı bir orman oluşturmaktan dolayı çok mutluyum, sizlerle burada birlikte olmak, fidanlarımızı birlikte dikmek çok ayrı bir keyif, çevreci bir Peygamber'inemaneti olan siz yetim kardeşlerimize biz de bu fidanları emanet ediyoruz" dedi.

ADYAR Yetim Birim Başkanı İlhan Geyik ise, "Burada toprağa ektiğimiz fidanlara tıpkı yetim kardeşlerimiz gibi sahip çıkacağız, Orman Bölge Müdürlüğü'müzce ADYAR ve İHH'ya tahsis edilen bu alanda zaman zaman yetim çocuklarla birlikte farklı etkinlikler yaparak burayı işlevsel kılmak istiyoruz, fidanlarımız büyüyecek, ağaç olacak, meyveler verecek, yetim kardeşlerimiz de fidanlarla birlikte büyüyecek, üniversiteye gidecek, mezun olacak, vatanına ve milletine bağlı ve faydalı insanlar olarak evlenecek ve aileleriyle birlikte burada piknik yapacaklar inşallah" diye konuştu.

Tören, İşletme Şefi Deniz Meltem'in fidanların nasıl dikileceğini uygulamalı olarak anlatmasından sonra yetimlerin fidanları dikmesi ile devam etti.

"ADYAR Yetim Hatıra Ormanı" dikim töreninde, baharın geldiğini müjdeleyen güzel havanın tadını çıkartmak isteyen çocuklar oyunlar oynayıp, şarkılar söyleyip, yarışmalar yaparak gönüllerince, doyasıya eğlendi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yetim Çocuklar İçin Bin 500 Fidan Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement