Yörükler Parkı Nisan'da Tamamlanacak - Son Dakika
Yerel

Yörükler Parkı Nisan'da Tamamlanacak

Yörükler Parkı Nisan\'da Tamamlanacak

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yörük Parkı'nı Nisan ayında tamamlayıp Antalya Yörükler Derneği'ne tahsis edeceklerini belirtti.

25.01.2012 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yörük Parkı'nı Nisan ayında tamamlayıp Antalya Yörükler Derneği'ne tahsis edeceklerini belirtti.

Kepez Belediyesi'nin Yörük-Türkmen kültürünü yaşatacağı parkın yapımına, ihale süreci ve yer teslimi sözleşmesinin imzalanmasından sonra başlandı. Yörük Parkı, Barış Mahallesi'nde kent merkezinin kuş bakışı izlenebildiği 6 bin 400 metrekarelik alana inşa ediliyor. Parkta, yerleşik hayat tarzını benimsedikten sonra günümüzde sayıları azalan Yörüklerin, yaylak-kışlak hayatı yaşatılacak.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yaptığı açıklamada, "Yörük-Türkmen kültürü, bu toprakların öz ana kültürüdür. Bu ana kültürü geleceğe taşımalıyız. Bu bakımdan bizden önceki dönemde tahsisi yapılan ama herhangi bir çalışma yapılmayan araziye, Yörük kültürünün yaşatılacağı güzel bir park yapma kararı aldık" dedi. Başkan Tütüncü, ihalesinin yapılmasının ardından inşasına başlanılan Yörük Parkı'nın, Nisan ayı içerisinde bitirileceğini belirtti.

Nisan ayı içerisinde tamamlanıp Antalya Yörükler Derneği'ne tahsis edilecek olan parkta kıl çadırı, kilim ve hasır gibi göçebe gelenekleri sergilenecek. Sosyal tesis ile Yörük kültürüne has imalatların yapılacağı iki tane atölyenin de bulunacağı park alanında bulunan mağaralarda ise otantik oturma yerleri oluşturulacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yörükler Parkı Nisan'da Tamamlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement