Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespit Çalışmaları Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespit Çalışmaları Yapıldı

Yozgat\'ta Deprem Sonrası Hasar Tespit Çalışmaları Yapıldı

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremin ardından Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları yapıldı. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, depremde 147 ev, 14 ahır ve 8 camide hasar oluştuğunu belirtti. AFAD ve Kızılay tarafından 200 çadır ve bin battaniye dağıtılarak vatandaşların ihtiyaçları karşılandı.

19.04.2024 14:44

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde dün meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat'ta sabahın erken saatlerinde hasar tespit çalışmaları yapıldı. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, depremde 147 ev, 14 ahır ve 8 camide hasar oluştuğunu söyledi.

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde dün saat 18.11'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, Yozgat merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Özellikle Kadışehri ilçesinde ve köylerinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşarken, depremin izleri gün ışıyınca ortaya çıktı. Bölgede çok sayıda yapı hasar görürken, cami minarelerinin yıkıldığı ve ahırlarda hasar oluştuğu görüldü. Ekipler Kadışehri, Aydıncık ve Çekerek ilçelerinde hasar tespit çalışmalarına hızla devam ederken, bölgelere yardım ulaştırılması için koordinasyon sağlanıyor.

Yozgat'ın Kadışehri ilçesi Yelten köyünde kimi vatandaşlar AFAD tarafından verilen çadırlarda kalırken, kimi vatandaşlar da traktör römorklarını çadıra dönüştürerek geceyi geçirdi. Yozgat Valiliği öncülüğünde depremden etkilenenlere 200 çadır ve bin battaniye dağıtılarak, vatandaşların yemek ihtiyacı karşılandı.

"200 çadır, bin battaniye dağıttık"

Depremde herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığını söyleyen Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, şu ana kadar 147 ev, 8 cami ve 14 ahırda zarar oluştuğu yönünde ihbar geldiğini belirtti. Vali Özkan, "Arkadaşlarımız sahada günün ışımasıyla birlikte tekrardan görev aldılar ve hasar tespit çalışmaları bir yandan binalarda, bir yandan tarımsal hasar tespit çalışmaları, bir yandan da bina içlerindeki mal zararına dönük hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Çok şükür çok ciddi denilebilecek bir sorunumuz, bir problemimiz yok. Gerek evinde oluşan hasardan gerekse endişeden dolayı evine giremeyen insanlarımız vardı. Bu surette de derhal çadır dağıtımını AFAD ve Kızılay üzerinden gerçekleştirdik. Gece sabaha kadar kurulumların çoğunu bitirdik. Bunların yanı sıra battaniye dağıtımlarımızı yaptık. Şu ana kadar 140 çadırın kurulumunu yaptık. Tabii sabah gidince orta çadırlar da isteyen oldu. Onlarla beraber 200'e yaklaştı çadır sayımız. Bine yakın da battaniye dağıtımımız oldu. Gelen talepleri de karşılıyoruz. Hiçbir problemimiz yok" dedi.

Depremden etkilenen Yelten köyü sakinlerinden Bekir Taşkın, "Evimizin arka tarafı komple çökmüş, eşyaları annem ve babam dışarı çıkarmış. O eşyaları başka yere taşıyacağız" dedi.

"Evden çıkmakta zorlandım"

İzzet Balta ise hasarın çok olduğunu, evden çıkmakta zorlandığını söyleyerek, "Evimizin duvarları komple döküldü, ahırımız zarar gördü. Geceyi çadırda geçirdik. Rabbim devletimizin yokluğunu vermesin" şeklinde konuştu.

"Rabbim kimseye bu durumu yaşatmasın"

Sefer Sağlamer ise, "Rabbim kimsenin başına vermesin bu durumu, çok kötü sallandık. Ben Ankara'dan buraya misafirliğe gelmiştim, şiddetli deprem oldu. Köylerde hasar çok oldu. İki gündür geceyi dışarıda çadırlarda geçiriyoruz. Rabbim devletimizden razı olsun" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespit Çalışmaları Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement