Yozgatspor, İneklerin Otladığı Eski Spor Tesislerini Kullanılır Hale Getirmek İçin Çalışma Başlattı - Son Dakika
Yerel

Yozgatspor, İneklerin Otladığı Eski Spor Tesislerini Kullanılır Hale Getirmek İçin Çalışma Başlattı

Yimpaş Yozgatspor A.Ş. tarafından 2000 yılında Fakıbeyli bölgesinde yaptırılan ve iki ayrı çim sahadan oluşan antrenman tesisleri, kulübün kapanmasıyla birlikte ineklerin otlak yerine döndü. Bölgesel Amatör Lig’de mücadele veren Yozgatspor 1959 FK Başkanı Kazım Arslan, tesisleri yeniden kullanılır hale getirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

29.01.2023 15:26  Güncelleme: 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SEYFİ ÇELİKKAYA

Yimpaş Yozgatspor A.Ş. tarafından 2000 yılında Fakıbeyli bölgesinde yaptırılan ve iki ayrı çim sahadan oluşan antrenman tesisleri, kulübün kapanmasıyla birlikte ineklerin otlak yerine döndü. Bölgesel Amatör Lig'de mücadele veren Yozgatspor 1959 FK Başkanı Kazım Arslan, tesisleri yeniden kullanılır hale getirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Yimpaş Yozgatspor tarafından 2000 yılında Fakıbeyli bölgesinde yaptırılan ve iki ayrı çim sahadan oluşan; kulübün kapanmasıyla birlikte sürülerek tarlaya dönüşen antrenman tesisleri için, yeniden faaliyete açılmak üzere çalışma başlatıldı.

Yimpaş yönetimiyle görüşen ve tesislerin kendilerine tahsisini sağlayan Bölgesel Amatör Lig'de mücadele veren Yozgatspor 1959 FK Başkanı Kazım Arslan, tesisleri yeniden kullanılır hale getirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi. Atıl durumdaki tesisleri gezip, yaptıkları ve yapacakları çalışmaları değerlendiren Arslan, "Şu anda içerisinde bulunduğumuz alan Yimpaş Yozgatspor'un süper ligde, birinci ligde mücadele ettiği dönemlerde antrenman yaptığı, hazırlık maçlarını yaptığı sahalar. Yimpaş Yozgatspor'un amatör kümeye düşmesi ile birlikte burası tamamen atıl durumda kaldı" dedi.

"SAHANIN BİRİNİ TEMİZLEYİP, OTLARI TEMİZLEMEK SURETİYLE ÇİM EKTİK"

Sezon başında Yimpaş yöneticileri ile görüşerek atıl durumdaki tesisleri Yozgatspor 1959 FK için tahsis ettirdiklerini bildiren Kulüp Başkanı Arslan, açıklamasında şunları anlattı:

"Atıl durumda bulunan sahaları Yozgat sporuna, Yozgat futboluna kazandırmak için bir çalışma içerisine girdik. Buraya geldiğimizde sahaların durumu şu yan tarafta gördüğümüz gibiydi, tamamen kullanılmayacak durumdaydı. İki tane saha var burada. Sahanın birisini temizleyip, otları temizlemek suretiyle çim ekimini yaptık. İnşallah kış mevsimi ile birlikte çimlerimiz tamamen yeşerecek ve bahara burada güzel bir çim saha ortaya çıkmış olacak. Yan tarafta görünen ve halen temizlenmemiş durumda olan bölümle ilgili de suni çim saha projesi yapmak istiyoruz.

"YOZGAT İKLİM OLARAK TÜRKİYE'DE KAMP YAPMAYA EN MÜSAİT İLLERDEN BİRİSİ"

Asıl düşüncem de, buranın Yozgat'ın bir kamp merkezinin temelini oluşturması. Yozgat iklim olarak Türkiye'de kamp yapmaya en müsait il ya da illerden birisi. Bu noktada bu imkanı mutlaka değerlendirmemiz lazım. Spor kulüplerinin kamp yapması için Yozgat bulunmaz bir yer. Coğrafi olarak da iklim olarak da bulunmaz bir yer. İnşallah asıl nihai hedefimiz de bu iki sahanın etrafında şekillenen bir kamp merkezi oluşturmak. Yozgat'a ciddi manada sportif ve ekonomik katkıları olacaktır. Gayemiz de budur nihayet işimiz budur."

TESİSLERİN ÖYKÜSÜ

Yimpaş Yozgatspor, bir zamanlar Süper Lig'de mücadele vererek, Şampiyonlar Liginde Real Madrid'i 3-2 yenmiş, Galatasaray'ı ise 4-2 yenerek büyük sükse yapmıştı.

2000-2002 yılları arasında Süper Lig'de mücadele veren ve ikinci sezon sonunda küme düşen Yimpaş Yozgatspor, 2013/2014 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'ine indi ve bu ligde bir sezon oynandıktan sonra kapandı. Tarihin tozlu sayfalarındaki yerini alırken, Hollanda'dan getirilen çim ile kaplı antrenman sahası da sürülüp, hayvanların otlağı haline gelmişti.

Uzun yıllar 3. ve 2. Lig'de mücadele veren Yozgatspor, 1998/1999 sezonunda Yimpaş Holding bünyesine alınarak, ismi Yimpaş Yozgatspor olarak değiştirilmişti.

Yozgatspor, İneklerin Otladığı Eski Spor Tesislerini Kullanılır Hale Getirmek İçin Çalışma Başlattı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Yozgatspor, İneklerin Otladığı Eski Spor Tesislerini Kullanılır Hale Getirmek İçin Çalışma Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement