Yüksekova'da Kar Çilesi Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Yüksekova'da Kar Çilesi Sürüyor

Yüksekova\'da Kar Çilesi Sürüyor

Yüksekova'da 4 gün boyunca etkili olan kar yağışı, kimileri için çile, kimileri için de ekmek kapısı oldu.

11.01.2013 14:00

Yüksekova'da 4 gün boyunca etkili olan kar yağışı, kimileri için çile, kimileri için de ekmek kapısı oldu.

Çatıların çökme tehlikesine karşı iş yeri sahipleri, sabah erken saatlerde çatılara çıkarak, küreklerle karları temizledi. Çok sayıda işsiz genç de binaların çatısında biriken karları temizleyerek, aile bütçelerine katkı sağladı. Kar kalınlığının 1 metrenin üzerinde olduğu ilçe merkezinde, bellerine halat bağlayan vatandaşlar tehlikeye aldırış etmeden çatılarda biriken karı temizliyor.

Bazı vatandaşlar da kara gömülen araçlarını çıkarmaya çalıştı.

Öte yandan kar yağışının dinmesiyle, karla mücadele ekipleri de çalışmalarına hız verdi. Karayolları 117. Şube Şefliği ve İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliğine bağlı ekipler, kapanan yolların açılması için gece gündüz çalışıyor.

Özellikle Yüksekova- Hakkari, Yüksekova- Şemdinli ve Yüksekova- Esendere karayolunda sık sık çığ olaylarının meydana gelmesi, karla mücadele ekiplerine zor anlar yaşatıyor.

Dün akşam saatlerinde ulaşıma açılan Yüksekova-Şemdinli karayoluna gece saatlerinde tekrar çığ düştü. Ekipler olası çığ felaketlerine karşı vatandaşları uyarırken, kapanan yolların açılması için de çalışma sürdürüyor.

Muhabir: Mesut Varol

Yayıncı: Berin Arslan Çetin - HAKKARİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yüksekova'da Kar Çilesi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement