Yunuskent'in İkinci Etabı 28 Nisan'da İhaleye Çıkıyor - Son Dakika
Yerel

Yunuskent'in İkinci Etabı 28 Nisan'da İhaleye Çıkıyor

Yunuskent\'in İkinci Etabı 28 Nisan\'da İhaleye Çıkıyor

Yunusemre Belediyesi, ilçede ev sahibi olmak için bekleyen binlerce vatandaşa müjdeli haberi verdi.

04.04.2017 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi, ilçede ev sahibi olmak için bekleyen binlerce vatandaşa müjdeli haberi verdi. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi Yunuskent'in 1.514 konuttan oluşacak 2. etap projesinin ilk kısmının 28 Nisan Cuma Günü ihale edileceğini duyurdu.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Meclis Toplantı Salonunda düzenlediği toplantıyla 5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Projesinin 2. etabının ihale tarihini açıkladı. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürü Hakan Yılmazbaş, Fen İşleri Müdürü Mehmet Ata da katıldı. Toplantıda Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, 2. etap projesine ilişkin katılımcılara sunum yaptı.

İkinci etabın ilk kısmı 28 Nisan'da ihaleye çıkıyor

Yunuskent'te ilk etap projesinin yarıdan fazlasının tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Çerçi, 1.101 konutun sonbaharda hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi. Başkan Çerçi, ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaşın umutla beklediği 2. etap projenin de 2 aşama halinde ihale edileceğini müjdeleyerek, "Söz verdiğimiz gibi ikinci etap ile ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindi. İkinci etap projede 1.514 konut bulunuyor. Konut sayısı fazla, alan geniş olduğu için TOKİ projeyi iki kısım olarak değerlendirdi. İlk kısımda 748 adet konut 1 ticaret merkezi ve 1 cami, ikinci kısımda ise 776 adet konut, 1 ticaret merkezi ve cami yer alıyor. Ayrıca eğitim kurumu da proje kapsamında yapılacak. Projenin ilk kısmı 28 Nisan Cuma Günü ihaleye çıkıyor. İlk kısmın içerisinde 541 adet 3+1, 207 adet 2+1 konut cami ve ticaret merkezi bulunuyor. Kısa süre içerisinde öngördüğümüz ikinci kısımda ise 521 adet 3+1, 245 adet de 2+1 konut, ticaret merkezi ve cami bulunuyor. Toplam olarak ikinci etap projede 1062 3+1, 452 adet 2+1 konut yer alıyor. İhaleden sonra hızlı bir şekilde ikinci etabın yapımı da başlayacak" diye konuştu.

Farklı bir mimari tarzda yapılacak

İkinci etabın Ege Bölgesi'nin mimarisine uygun bir yapıda olduğunu dile getiren Başkan Çerçi, "İkinci etap projede farklı bir mimari tarz çalışıldı. İlk etapla arasında belirgin bir farklılık var. Bu mimari tarzlar biraz daha Ege Bölgesi mimarisine uygun bir tarz. Proje yarışmasında derece almış mimari yapılar. Üçüncü etapla ilgili ön hazırlıklarımız sürüyor. Yine ikinci etap içerisinde bazı vatandaşlarımıza sürprizlerimiz var. Onları da günü geldiğinde kamuoyuna paylaşacağız. Başta TOKİ Başkanı Ergün Turan olmak üzere projede emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Yunuskent'te tüm projeler tamamlandığında 5 bin 500 vatandaşımız ev sahibi olacak" dedi.

"TOKİ'nin yerel ortağı biziz"

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) marifetiyle ilçeye yeni yerleşim alanları kazandırmayı hedeflediklerini aktaran Başkan Çerçi, bu konuda Yunusemre Belediyesi olarak özveriyle çalıştıklarının altını çizdi. TOKİ'nin yerel ortağının kendileri olduğuna ve birçok önemli çalışmayı kendilerinin yürüttüğüne vurgu yapan Başkan Mehmet Çerçi, "Yunusemre Manisa'nın en büyük ve en hızlı göç alan şehri. Biz hep şunu söyledik. Her zaman ifade ettiğimiz gibi TOKİ ile birlikte ilçemize yeni konutlar kazandıracağız. Bunun Manisa'daki adresi Yunusemre Belediyesidir. Yunusemre belediyesi olmasaydı, bu çalışmaları ısrarla takip etmeseydi ilçemizde bu çalışma yapılamazdı. Konutları TOKİ yapıyor ama ilçemize bunun yapılmasını isteyen biziz. Yani yerel ortağı Yunusemre Belediyesidir. Buradaki bütün yerel çalışmaları, kurumlarla görüşmeleri, kamu yararı kararı, meclis kararı ve diğer bütün bağlantı yolları diğer altyapı çalışmaları ve bazı alanlardaki kamulaştırma çalışmaları belediyemiz tarafından yapılmaktadır. Bunu anlamak istemeyenler olabilir" ifadelerini kullandı.

"Bizim derdimiz, amacımız vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak" diyen Başkan Çerçi açıklamasını şöyle tamamladı:

"Akgedik'te bir uydu kent kuruyoruz. Bu anlamda Türkiye'de bu çalışmayı yapan ender belediyelerden bir tanesiyiz. Bu konuda emeği olan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ev ve işyeri sahibi olmak isteyen tüm vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunuskent'in İkinci Etabı 28 Nisan'da İhaleye Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement