Kütahya'da iki gündür etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 373 köy yolu ulaşıma kapanırken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamilelerin bugün idari izinli sayılması kararlaştırıldı.
Alınan bilgiye göre, il genelinde aralıklarla etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve tipi, günlük yaşamı olumsuz etkileyerek, ulaşımda aksamalara yol açıyor.
Kar kalınlığının 25 santimetreye ulaştığı il merkezindeki ana arterlerde belediye ekiplerince kar küreme ve tuzlama çalışması yürütülüyor. Kütahya'ya bağlı 12 ilçe merkezinde ise kar kalınlığı 20-30 santimetre arasında ölçüldü.
Kenti Eskişehir, Afyonkarahisar ve Tavşanlı'ya bağlayan karayollarında, Karayolları 145. Şube Şefliği tarafından kar küreme ve tuzlama çalışması yapılarak, araçlarının lastikleri zincirsiz olan ve yanlarında takoz ile çekme halatı bulundurmayan sürücülerin trafiğe çıkmasına izin verilmiyor.
50 kişiden oluşan il özel idaresi ekipleri, 24 iş makinesiyle ulaşıma kapalı olan 373 köy yolunu ilk ve orta dereceli okullarda ikinci yarıyıl başlamadan önce açmak üzere yoğun çalışma yürütüyor.
Bu arada, Kütahya Valiliği, il genelindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamilelerin bugün idari izinli sayılacağını duyurdu.
- KÜTAHYA
Son Dakika › Yerel › Yurtta Kış - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.