Yusuf Altıparmak, Osman Özgüven'in Yerine Vekalet Edecek - Son Dakika
Yerel

Yusuf Altıparmak, Osman Özgüven'in Yerine Vekalet Edecek

Yusuf Altıparmak, Osman Özgüven\'in Yerine Vekalet Edecek

Dikili Belediye Başkanvekilliği için gerçekleşen seçimde oy kullanan Dikili Belediye Meclis Üyeleri, üçüncü turun sonunda mevcut başkan vekili Yusuf Altıparmak'ta karar kıldı.

30.11.2012 19:05

Dikili Belediye Başkanvekilliği için gerçekleşen seçimde oy kullanan Dikili Belediye Meclis Üyeleri, üçüncü turun sonunda mevcut başkan vekili Yusuf Altıparmak'ta karar kıldı.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, öğleden sonra grup toplantısına katılarak meclis üyeleriyle bire bir görüşmeler yaptı. Grup toplantısında gerçekleştirilen oylamada sekiz kişiden beşinin desteğini alan Yusuf Altıparmak, CHP'nin adayı olarak açıklandı.

AK Parti ise CHP'li adayı destekleyecekleri yönündeki spekülasyonların önüne geçmek için üç meclis üyesinden biri olan Sedat Örs'ü aday olarak gösterdi. Zaten bir üyesi olan MHP, meclis üyesi Ahmet Cemer de adaylığını açıkladı.

Altıparmak, Örs ve Cemer'in yarıştığı seçimde, asıl yarış üye çoğunluğu olan CHP'de geçti. Yedi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) meclis üyesi üçüncü turda Altıparmak'ı seçti.

Altıparmak, Danıştay, İçişleri Bakanlığı'nın görevden aldığı Osman Özgüven'in görevden alınmasına ilişkin kararını bildirinceye kadar başkanvekili olarak görev yapacak.

Başkanvekili seçilen Altıparmak, ilk değerlendirmesini, "Buruk bir seçim yaşadık. Bu seçimi de arkamızda bırakarak Dikil halkı için çalışacağız. Demokratik seçim sürecine katkı koyan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" şeklinde oldu.

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar da, yaptığı değerlendirmede, gösterdikleri adayla, CHP'li adayı destekleyecekleri yönündeki spekülasyonların önüne geçtiklerini ve partisinin verdiği sözü tuttuğunu belirtti.

İHA'ya değerlendirmede bulunan Çakar,

sonuçların Dikili için hayırlı olması temennisinde bulunduktan sonra, şunları söyledi: "Dikili ilçesinde Osman Özgüven'in Yargıtay kararı ile cezasının kesinleşmesinden sonra İçişleri Bakanlığı'nın yetkisini kullanarak, görevden almasıyla başkanlıkta bir boşluk oluşmuştu. Bu boşluğun giderilmesi için hukuk içinde bir vekilin seçilmesi gerekiyordu. O seçim bugün meclis üyelerinin katılımıyla yapıldı. Ak Parti grubu, söylenen CHP adayını destekleyecek veya farklı bir aday çıkaracak ve onu desteklediği gibi dedikoduların içinde olmadığını, basit ayak oyunları içinde olmayacağını ilkeli duruşunu her zaman olduğu gibi göstereceğini göstermiş oldu. Üç meclis üyemiz var.bu arkadaşlarımızdan birisi, aday olmuştur. ve AK Parti grubundaki 3 üyemizin üçü de sayın Örs'e oylarını kullanmışlardır. Burda AK Parti ilkeli duruşunu bir kez daha göstermiş oldu. Bu seçimde demokratik bir ortamda oldu. Dikili'ye hayırlı olsun."

(HD)

30.11.2012 18: 40: 16

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yusuf Altıparmak, Osman Özgüven'in Yerine Vekalet Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement