Yüz Naklinin Kahramanları Uşak'ta Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Yüz Naklinin Kahramanları Uşak'ta Bir Araya Geldi

Yüz Naklinin Kahramanları Uşak\'ta Bir Araya Geldi

Türkiye'nin ilk ve dördüncü tam yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ömer, Uşak'ta organ bağışının önemini anlattı.

14.07.2012 20:25

Türkiye'nin ilk ve dördüncü tam yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer, Uşak'ta organ bağışının önemini anlattı.

Uşak Üniversitesi ve Uşak Kent Konseyi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Uşak'ın Erdemli Yüzleri" adlı konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ömer Özkan, organ naklinin önemine değinip gerçekleştirilen yüz nakilleri ile ilgili bilgiler verdi.

Uşak İl Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Koordinatörü Uzman Nilgün Keçecioğlu ve Uğur Acar'ın da konuşmacı olarak katıldığı konferansı; Vali Vekili Bayram Öz, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, AK Parti Milletvekili İsmail Güneş, ilk yüz naklinin gerçekleşmesine vesile olan donör Ahmet Kaya'nın ailesi, 4 yüz naklinde 19 yaşındaki oğullarının organlarını bağışlayan aile ile çok sayıda vatandaş izledi.

Konferansın ardından Prof. Dr. Ömer Özkan ile ekibine çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra vatandaşlar, Uğur Acar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu arada, Türkiye'nin dördüncü yüz naklinde donör Tevfik Yılmaz'ın annesi emine Yılmaz ile Tevfik Yılmaz'ın böbreğini alan İrfan Geveze de, kameralara mutluluk görüntüsü verdiler.

Konferans nedeniyle bir araya gelen Tevfik Yılmaz'ın annesi ile İrfan Geveze, organ bağışının önemine değindiler. Anne Emine Yılmaz, İrfan geveze'ye sarılarak organ bağışı yaptığı için duyduğu mutluluğu ifade etti. Emine Yılmaz'ın elini öpen İrfan Geveze ise, organ bağışının sadece kendisine değil, ailelere hayat verdiğini ifade etti.

Konferans ve ödül töreninin ardından Prof. Ömer Özkan ve ekibi ile Uğur Acar Karun Hazineleri'nin sergilendiği Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etti. Prof. Özkan ve beraberindekiler yarın da çeşitli ziyaretlerde bulunacaklar. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yüz Naklinin Kahramanları Uşak'ta Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement