Yüzyıllardır Bayramda Şeker Dağıtma Geleneğini Sürdürüyorlar - Son Dakika
Yerel

Yüzyıllardır Bayramda Şeker Dağıtma Geleneğini Sürdürüyorlar

Yüzyıllardır Bayramda Şeker Dağıtma Geleneğini Sürdürüyorlar

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Belen köyünde yüzyıllardır devam eden "Amin duası" geleneği kapsamında Kaymakam Işık ve Belediye Başkanı Çetinkaya, Ramazan Bayramı dolayısıyla çocuklara şeker dağıttı

08.08.2013 12:52

Kumluca'ya bağlı Belen köyünde yüzyıllardır sürdürülen "Amin duası" geleneği, bu Ramazan Bayramı'nda da devam etti.

İlçenin en eski köylerinde olan ve ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Belen köyünde yüzyıllardır "Amin duası" geleneği sürdürülüyor. Bayram namazının ardından cami avlusuna toplanan köylüler, çocuklar için satıcılardan şeker alıyor. Branda üzerine dökülen şekerler, daha sonra cami avlusundaki çocuklara eşit olarak dağıtılıyor.

Bu yılki törene Kaymakam Salih Işık ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da katıldı. Işık ve Çetinkaya, çocuklara taslarla şeker dağıttı. Şeker dağıtımından sonra cami imamı tarafından dua okundu. Okunan duaya köylüler ve çocuklar da "Amin" dedi.

Kaymakam Işık, ilçede yüzyıllardır devam eden güzel gelenek olduğunu dile getirdi.

Bayramların amacının insanları bir araya getirmek, kırgınlıkları ortadan kaldırmak ve çocukları sevindirmek olduğuna işaret eden Işık, "Bu güzelliklerin en canlı bir şekilde Belen köyümüzde yaşandığını görüyoruz. Bugün halkımızla, köylülerimizle bayramlaştık. Bayramın esas amacı olan çocuklara bu manevi duyguyu yaşatmayı da en güzel bir şekilde gerçekleştirdik. Tüm halkımızın bayramını kutluyorum" dedi.

Çetinkaya da bayramların sevinç, coşku, heyecan, paylaşmak, kardeşlik, kucaklaşma anlamına geldiğini vurgulayarak, bunların hepsinin bir arada Belen köyünde yaşatıldığını ifade etti.

Ömründe bugüne kadar böyle farklı duygular içinde bir bayram kutlamadığını belirten Çetinkaya, "Burada bayramların amacına uygun şekilde yaşlılarımız, kadınlarımız, erkeklerimiz, çocuklarımız var. Bizi biz yapan, insan olarak diğer varlıklardan farklı kılan meziyetlerimizi ortaya koymak, bayramın anlamını yaşamak için buradayız. Bütün bunları yaparken tek amaç paylaşma duygusudur. İnsanı mutlu eden en önemli şeylerden biri de paylaşmaktır" diye konuştu.

Daha sonra İlçe Müftüsü Abdulmuttalip Peşe tarafından dua okundu. Okunan duaya törene katılanlar "Amin" diyerek eşlik etti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yüzyıllardır Bayramda Şeker Dağıtma Geleneğini Sürdürüyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement