Zabıta Daire Başkanları "Belediye Zabıta Çalıştayı"Nda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Zabıta Daire Başkanları "Belediye Zabıta Çalıştayı"Nda Buluştu

Zabıta Daire Başkanları "Belediye Zabıta Çalıştayı"Nda Buluştu

Konya’da gerçekleşen Belediye Zabıta Çalıştayı’nda bir araya gelen Büyükşehir Belediyeleri Zabıta Daire Başkanları, zabıtanın sorunları ve uygulamalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

08.12.2015 14:16

Konya'da gerçekleşen Belediye Zabıta Çalıştayı'nda bir araya gelen Büyükşehir Belediyeleri Zabıta Daire Başkanları, zabıtanın sorunları ve uygulamalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Büyükşehir Belediyeleri Zabıta Daire Başkanları, 04-05-06 Aralık 2015 tarihlerinde Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'nın ev sahipliğinde bir araya geldi. Konya, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Malatya, Adana, Erzurum, Trabzon, Samsun, Ordu, Antalya, Balıkesir ve Gaziantep Büyükşehir Belediyelerinin Zabıta Daire Başkanlarının katılımıyla gerçekleşen Belediye Zabıta Çalıştayı'nda, zabıtanın sorunları ve uygulamalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Çalıştaya; Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu, Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Haluk Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Tayfun Karali, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı Sadettin Özyazıcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şemi Albat, Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Eğitim ve Koordinasyon Şube Müdürü Kadir Gül, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fidan ve çok sayıda davetli katıldı.

Çalıştayın ilk gününde, Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Haluk Yılmaz'ın öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanları, Konya'yı gezerek Konya Zabıtasının çalışmaları hakkında bilgi aldı ve serbest gündemle Çalıştay'ın ikinci günü tartışılması uygun görülen konular belirlendi.

ZABITANIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Çalıştayın ikinci gününde ise iki ayrı oturum gerçekleştirildi. İlk oturumunda; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Tayfun Karali başkanlığında Zabıta Mevzuatı, Yönetmelik Çalışmaları, Zabıta Mesleği Özlük Hakları konuları ele alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı Sadettin Özyazıcı'nın sunumu ile tartışmaya açılan taslak, çeşitli görüş ve önerilerin taslağa eklenmesi ve çıkarılması kararı alındıktan sonra ilk oturum sona erdi.

İkinci oturumda ise; İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şemi Albat ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, belediye zabıtasının paydaşları ile ilişkiler ve Türkiye genelinde zabıta birliği ve koordinasyon kurulu oluşturulması konuları üzerine görüşlerini dile getirdi.

Çalıştay sonunda; tespit edilen konular müzakere edilerek, tecrübe ve görüşler masaya yatırıldı ve bu konularla ilgili öneriler değerlendirilerek, Zabıta mesleğinin gelişimine yönelik çalışmalar yapılması kararı ile bir sonraki "Çalıştay"ın Ankara'da yapılması yönünde görüş birliğine varıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zabıta Daire Başkanları 'Belediye Zabıta Çalıştayı'Nda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement