Zabıtaya Saldırı Davasında Karar - Son Dakika
Yerel

Zabıtaya Saldırı Davasında Karar

İzmir Konak'ta, seyyar tezgahlarını kaldırmak istedikleri gerekçesiyle, zabıta memurlarına küfredip, sopayla yaraladıkları iddia edilen iki satıcıya 3 yıl 4'er ay hapis cezası verildi.

17.06.2011 12:49

İzmir Konak'ta, seyyar tezgahlarını kaldırmak istedikleri gerekçesiyle, zabıta memurlarına küfredip, sopayla yaraladıkları iddia edilen iki satıcıya 3 yıl 4'er ay hapis cezası verildi.

İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, davacı zabıta memurları Yücel Gürbüz ve Murat Haydaroğlu'nun avukatı Erdal Durak ile ve tutuksuz sanıklar Veysel Bitkin ve Dergah Bitkin'in avukatı Zeynal Değirmenci katıldı.

Sanıkların avukatı Değirmenci, suçlamaları reddederek, müvekkillerinin beraatini talep etti.

Zabıta memurlarının avukatı Durak ise, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Hakim Orhan Yüksel, sanıkların, kamu görevlisi olan zabıta memurlarına karşı, görevlerini yapmalarını engellemek için sopayla ve silahla cebir ve şiddet kullandıklarının, dinlenen tanık beyanları ve delillere göre kanıtlandığını belirtti.

Suçun işleniş özellikleri, işlenme kastı, kastın yoğunluğu, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı gibi hususları dikkate alarak her iki sanığı

"görevi yaptırmamak için direnme" suçundan 3 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptıran hakim, Veysel Bitkin hakkında ayrıca "hakaret" suçundan 1 yıl 43 ay hapis cezası verdi.

Hakim Yüksel, sanıklar hakkında verilen cezaların ertelenmesine yer olmadığını kaydederek, davayı bitirdi.

2009 yılı Aralık ayında Kemeraltı Başdurak Camisi önünde meydana gelen olayda, caddede tezgah açan seyyar satıcıları uyaran zabıta memurlarından Murat Haydaroğlu ile Yücel Gürbüz'ün, satıcılar Dergah Bitkin ve Veysel Bitkin'in önce sözlü, daha sonra sopalı saldırısına uğradığı iddia edilmiş, sanıklar hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, "görevi yaptırmamak için direnme" ve

"görevli memura hakaret" suçlarından dava açılmıştı.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zabıtaya Saldırı Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement