Zeytin Yasası"Nın Değiştirilmesi - Son Dakika
Yerel

Zeytin Yasası"Nın Değiştirilmesi

Zeytin Yasası"Nın Değiştirilmesi

TBMM Tarım Komisyonu'nun CHP'li üyesi Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Ayvalık Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda zeytin ve zeytinyağı sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi.

11.07.2014 19:41

TBMM Tarım Komisyonu'nun CHP'li üyesi Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Ayvalık Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda zeytin ve zeytinyağı sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi.

Havutça, toplantıda, "Zeytin Yasası"nın değiştirilmesine ilişkin tasarının altın ve maden lobilerinin baskılarıyla hazırlandığını ileri sürerek, "AKP, altın avcıları ve maden lobilerinin baskısına boyun eğiyor" dedi.

Zeytinin talanı anlamına geldiğini ileri sürdüğü tasarının 7. kez Meclis'e getirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerini Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, tali komisyon olarak Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon toplantısında görüşüldü. Oysa, esas komisyon olarak görüşülmesi gerekirdi. Zeytini ilgilendiren bir tasarıyı Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu esastan görüşüp rapora bağlayacaklar. Yani zeytini, enerjinin konusu haline getiren bir AKP anlayışı var. Bu durum yasama tarihinin skandalıdır."

CHP İlçe Başkanı Asım Sürer, 25 dekarlık alanların zeytin alanı olmaktan çıkarılıp, imara açıldığını ifade ederek, " Hükümet, almaya çalıştığı kararlarla önüne çıkan engelleri yok etmeye çalışmaktadır. Umudumuz halkın gücüdür. Bu güçle söz konusu yasa değişikliğinin önüne geçileceğine inanıyoruz" dedi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise Zeytin Yasa'sının yenilenmek istenmesinin madenci lobisinin bir dayatması olduğunu iddia ederek, "Geçmişte hatalar yapıldı. Ama bu kadar büyük hatalar yapılmadı. Zeytincilik Yasası'ndan taviz verilecek olursa, Ayvalık'ta başta zeytinlik alanlar olmak üzere, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı gibi birçok yaşam alanları yok olacaktır. Bu yasanın değişmesi halinde, bölge hallaç pamuğu gibi dağılacaktır" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zeytin Yasası'Nın Değiştirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement