Zirve Üniversitesi, Quinnipiac Üniversitesi ile Anlaşma İmzaladı - Son Dakika
Yerel

Zirve Üniversitesi, Quinnipiac Üniversitesi ile Anlaşma İmzaladı

Zirve Üniversitesi, Quinnipiac Üniversitesi ile Amerika'nın Connecticut Eyaletinde Yeni Bir Eğitim Anlaşması İmzaladı.

22.03.2011 16:19

Daha önce Kuzey Teksas Üniversitesi ve Houston- Clear Lake Üniversitesi ile anlaşma yapan Zirve Üniversitesi, Quinnipiac Üniversitesi ile Amerika'nın Connecticut eyaletinde yeni bir eğitim anlaşması imzaladı.

Zirve Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu, Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa ve dekanların katıldığı Amerika ziyareti sırasında Quinnipiac Üniversitesi ile ikili işbirliği anlaşması imzalandığı bildirildi.

Anlaşma gereği her iki üniversite arasında tüm disiplinleri içeren ortak akademik programlar, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları mümkün olacak. Aynı zamanda program kapsamında öğrenciler 2 yıl Zirve Üniversitesi'nde 2 yılda Quinnipiac Unıversity'de okuyarak çift diploma sahibi olabilecekler. 2 yıl Zirve Üniversitesi'nde 3 yılda Quinnipiac Üniversitesi'nde okuyarak master derecesi alabilecekler. Eğitim programlarının yanı sıra Quinnipiac Üniversitesi öğrenim ücretlerinde de yüzde 50 indirim sağladı.

Rektör Kısa, bu tür ikili değişim programlarının üniversitenin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti. Çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Kısa, "Ezberden uzak, mesleki bilgilerle donatılmış ve yabancı dili çok iyi konuşabilen uluslararası eğitim anlayışında öğrenciler yetiştirmek için bu tarz anlaşmalar önemli" dedi.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zirve Üniversitesi, Quinnipiac Üniversitesi ile Anlaşma İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement