Detoks Zamanı - Son Dakika
Z.Bitkisel Sağlık

Detoks Zamanı

Detoks Zamanı

Vücudunuzu zararlı organizmalardan arındırmak ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak için detoks yapmaya başlayabilirsiniz.

25.01.2019 10:51

KUŞKONMAZ

A, B2, B1, B ve C vitaminlerini içeren kuşkonmaz, folik asit, potasyum ve kalsiyum içermesi ile bir şifa deposu gibidir. İdrar söktürücü, ödem giderici ve romatizmal hastalıklara iyi gelen etkileri ile sağlık açısından faydalıdır. Kolesterol ve kalp rahatsızlıkları için de iyileştirici etkisi bulunan kuşkonmaz, haşlama, buharda pişirme gibi yöntemlerle pişirilebilir.Salatalarda tercih edilen kuşkonmaz, zeytinyağı ve limon eklenerek yenebilir.

Detoks Zamanı

DOPİNG SALATA

Vitamin patlaması yapacak doping salata ile özel bir detoks yapmak keyfe dönüşüyor.

Malzemeler: 400 gram körpe ıspanak, 2 adet orta boy yeşil elma, 120 gram çilek, 50 gram taze nane, 5 gram maydanoz, 50 gram taze fesleğen, 50 gram kereviz yaprağı, 100 gram cherry domates, 100 gram salatalık, 80 gram maş fasulye,

Portakal sosu: 150 gram sızma zeytinyağı, 100 gram taze sıkılmış portakal

Hazırlanışı: Maş fasulyelerini 20 dakika haşladıktan sonra süzerek kenara alın.

Salatanın sosunu hazırlamak için zeytinyağı ve portakal suyunu küçük bir kapta karıştırın.Çilek, yeşil elma ve salatalar sap kısımlarından temizlendikten sonra iri küp taneleri halinde doğrayın.

Bol suda yıkayıp kuruttuğunuz ıspanakları salata kasesine ekleyin. Daha önce hazırladığınız küp küp doğranmış yeşil elma ve çilekleri de kaseye ilave edin. Kaseye taze nane, taze fesleğen, kereviz yaprağı ve maydanoz, daha önce hazırlanan portakal sosu ile beraber kaseye ekleyerek karıştırın. Salatayı servis etmeden önce cherry domateslerle süsleyerek servis tabaklarını hazırlayın.Haşlayıp soğumaya bırakılan maş fasulyeleri de salata üzerinde gezdirildikten sonra salatayı afiyetle yiyebilirsiniz.

Detoks Zamanı

AHUDUDU SALATASI

E, B, K ve C vitaminleri yönünden zengin olan ahududu, içinde bulunan magnezyum, demir, bakır ve manganez gibi önemli minerallerle sağlık açısındna faydalıdır. Folik asit, niyasin, B-6 ve riboflavin içeren ahududu, metabolizmanın sağlıklı şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Lezzetli, lifli, düşük kalorili bir anitoksidan olan ahududu, salata şeklinde tüketilerek detoks diyeti yapılabilir.

Ahududu salatası için gerekli malzemeler: 1 bardak taze ahududu, 4 adet büyük kırmızı patates, yarım bardak snap bezelye, 4 bardak bebek ıspanak, yarım yemek kaşığı bal, yarım bardak ince doğranmış kırmızı soğan, 1 yemek kaşığı ince eritilmiş Hindistan cevizi yağı, yarım bardak doğranmış soğan, 1 yemek kaşığı doğranmış taze adaçayı, yarım çay kaşığı deniz tuzu, yarım çay kaşığı karabiber, yar çay kaşığı kırmızı biber.

Detoks Zamanı

DETOKS SULARI

Damak zevkinize göre farklı türde lezzetler hazırlayarak detoks suyu tüketebilirsiniz.

Tarif 1: 1 avuç taze nane,1 tane elma,2 adet kereviz sapı, yarım limon, çeyrek orta boy salatalık.Tüm malzemeleri küp küp doğrayın. Elde edilen karışım katı meyve sıkacağından geçirin. Afiyet olsun.

Tarif 2: 3 adet orta boy havuç, yarım salatalık, yapraklı yarım kırmızı turp. Tüm malzemeler kabuklu olacak şekilde doğranır. Turp yaprakları da ayrıca ince ince doğranır. Elde edilen karışım katı meyve sıkacağından geçirilir. Afiyet olsun

Tarif 3: Yarım çay bardağı limon suyu, 3 dal kereviz, 1 adet pancar,yarım çay kaşığı kıyılmış zencefil. Tüm malzemeler ince ince kıyıldıktan sonra blendırdan geçirilir. Afiyet olsun.

Detoks Zamanı

Son Dakika Z.Bitkisel Sağlık Detoks Zamanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement