Atina, Cenevre'yi Tartışıyor - Son Dakika
Dünya

Atina, Cenevre'yi Tartışıyor

Atina, Cenevre\'yi Tartışıyor

Atina’nın, Cenevre’de başlayacak olan yeni tur Kıbrıs temaslarda bir başarısızlığın, mevcut sürecin sonlanmasına neden olacağı çizgisinden hareket ettiği belirtildi.

09.01.2017 12:43

Atina'nın, Cenevre'de başlayacak olan yeni tur Kıbrıs temaslarda bir başarısızlığın, mevcut sürecin sonlanmasına neden olacağı çizgisinden hareket ettiği belirtildi.

Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan Politis gazetesi "Atina Hızını Artırıyor. Sadece Çözüm Perspektifinin Olması Durumunda Çipras Cenevre'ye Gidecek" başlıklarıyla verdiği haberinde, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı 40 dakikalık görüşmenin ardından Yunan hükumet yetkilisinin yaptığı gayri resmi bilgilendirmeye göre Çipras'ın sadece çözüm beklentisi varsa Cenevre'ye gideceğini yazdı.

Gazete " Türkiye'nin çözüm için fırsat vermemesi durumunda" görüşmelerin kurtarılmasına yönelik uluslararası uygulamanın (kesinti-düşük seviyede temaslar-yeniden başlama) izleneceği yönünde değerlendirmelerde bulunulduğunu aktardı.

Türk tarafından gelen bilgilere göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cenevre'ye gitmemesi ve Türkiye'nin Başbakan Binali Yıldırım'la temsil edilmesinin Atina için yeni koşullar ürettiğini aktaran gazete, Yunan Hükümetine göre (bunun) birçok konuyu açıkta bırakan bir tutum olduğunu iddia etti.

Simerini gazetesi ise Çipras, Altın Şafak dışındaki siyasi parti başkanlarına, yapılan temaslarla ilgili bilgi verecek - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Atina, Cenevre'yi Tartışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement