Bakan Çelik: İşsizlik Azalıyor, - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Çelik: İşsizlik Azalıyor,

Bakan Çelik: İşsizlik Azalıyor,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'de genç ve genel işsizlik oranlarının düştüğünü söyledi.

19.01.2013 18:24  Güncelleme: 09:53

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, dünyada genç ve genel işsizlik oranlarının arttığını belirterek, "Çok şükür bizde genç işsizlik de, genel işsizlik de düşüyor" dedi.

Bursa'da, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile birlikte mağaza açılışına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Etiketlere bakıyorum 14 lira, 16 lira, 23 lira, 18 lira. Yani rekabet oluşuyor. Bunların açılması ile rekabet ortamı oluşuyor. Fiyatlar düşüyor. Etiketler ihtişamlı şekilde görünüyor. Bu rekabet ortamında kim kazanıyor? Vatandaş kazanıyor. Hükümetin bir üyesi olarak bu rekabet ortamının kızışması gelişmesi bizi, vatandaşları son derece memnun ediyor" diye konuştu.

Dünyada işsizlik tavan yaptığını dile getiren Bakan Çelik, " İspanya'da genç işsizlik yüzde 57, Yunanistan'da yüzde 56, Avrupa Birliği ortalamasında genç işsizlik yüzde 23. Ama çok şükür bizde genç işsizlik de genel işsizlik de düşüyor. Neden? Çünkü biz vatandaş olarak millet olarak gerçekten lider ruhlu milletiz. Başarıyı çalışmayı kendimize hedef edinmişiz" dedi.

"AYAKLARIMIZI YERDEN KESMEYECEĞİZ"

Dünyada işsizlik ve işyeri kapanması gibi sıkıntılar yaşarken Türkiye'de hızlı tren, otoyol temelleri atıldığını, mağazaların açıldığını belirten Bakan Çelik, "Ayaklarımızı yerden kesmeyeceğiz. Çalışmaya birey olarak, kamu ve özel sektör olarak dayanışma içinde sürdüreceğiz. Daha güzel gelecekler oluşturacağız" diye konuştu.

Açılışa katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise iç ve dış engellemelere rağmen ülke, devlet ve millet olarak gelişme ve kalkınmanın devam ettiğini söyledi. Türkiye'nin üreten, satın alan ve tüketen bir ülke olduğunu ifade eden Şahin, gerektiğinde dünyaya da uzanabileceğini kaydetti.Açılışın hayırlı olmasını dileyen Şahin, ayakta duranların oturanlardan daha değerli olacağını söyledi.

Bakanlar Çelik ve Şahin'in konuşmaların ardından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, Mağaza Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Çetinkaya, Yönetim Kurulu üyesi Ömer Çetinkaya ve davetliler ile birlikte açılış kurdelesi kesildi.

ST,SB(FK/ESM) - Bursa/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bakan Çelik: İşsizlik Azalıyor, - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement