Almanya'dan Taksim Desteği - Son Dakika
Güncel

Almanya'dan Taksim Desteği

Almanya\'dan Taksim Desteği

- ALMANYA'nın değişik kentlerinde düzenlenen mitinglere katılan Türkler, Taksim Gezi Parkı eylemcilere desteklerini sürdürdü.

09.06.2013 11:31

- ALMANYA'nın değişik kentlerinde düzenlenen mitinglere katılan Türkler, Taksim Gezi Parkı eylemcilere desteklerini sürdürdü.

Düsseldorf'ta dün düzenlenen mitingte bir araya gelen Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde faaliyet gösteren çok sayıda Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği Duisburg, Türkiye Gençlik Birliği Köln, Türkiye Gençlik Birliği Essen ve Krefeld EKİN Derneği üyeleri, attıkları sloganlarla taksim direnişcilerine destek verdi.

Düsseldorf'un Burgplatz Meydanı'nda toplanan eylemciler, Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Parlamentosu'na kadar yürüdü.Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk portesleri ile yürüyen taksim destekcileri, yol boyunca 'Her yer Taksim, her yer direniş' ve 'AKP istifa' diye slogan attı.

Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Parlamentosu önüne gelinen göstericiler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti alehinde sloganları sürdürdü. Gezi Parkı eylemcilerine müdahale eden polisin protesto edildiği gösterinin son bölümünde Duisburg ADD Başkanı Bülent Karabiber, "sloganlarımız hem Almanca hem de Türkçe olsun. Taksim'deki direnişçelere biraz olsun destek olalım" dedi.

Kalabalık, daha sonra toplu halde İstiklal Marşı'nı okuyarak dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'dan Taksim Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement