Altın Portakal Film Festivali'nin Afişi Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Altın Portakal Film Festivali'nin Afişi Belli Oldu

Altın Portakal Film Festivali\'nin Afişi Belli Oldu

49'uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin afişinin belirlenmesi için açılan yarışmada birinciliğe, 177 eser arasından Yusuf Kara'nın tasarımı değer görüldü.

16.05.2012 12:55

49'uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin afişinin belirlenmesi için açılan yarışmada birinciliğe, 177 eser arasından Yusuf Kara'nın tasarımı değer görüldü.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 6- 12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 49'uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali afiş yarışmasında ödül alan tasarımlar belli oldu. Yarışmada dereceye giren tasarımlar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın ve AKSAV Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda açıklandı.

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kurucu Dekanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Süleyman Saim Tekcan, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasip Bektaş, grafik sanatçısı Cihan İşbaşı, Akdeniz Reklamcılar Derneği Başkanı Himmet Öcal, seramik sanatçısı ve AKSAV Yönetim Kurulu Üyesi Tufan Dağıstanlı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Akgün Keskin Sakarya ve Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Merih Taşkaya'dan oluşan jüri, dereceye giren eserleri belirledi.

Yarışmada 'Kara Grafik' rumuzuyla yarışmaya katılan Yusuf Kara'nın, Antalya Körfezi ve film şeridinden portakal figürlerini kullandığı tasarım, 177 eser arasında birinciliğe değer görüldü. Kara, birincilik ödülüyle birlikte 5 bin TL'lik para ödülünün de sahibi oldu. Yarışmada ikinciliği Bilecik Üniversitesi Bozüyük Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarımı Bölümü öğrencisi Yunus İnci elde etti. Üçüncülüğü ise Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölümü mezunu grafik sanatçısı Metin Erdoğan aldı. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali afiş yarışmasında ikinci olan İnci 2 bin, üçüncü olan Erdoğan ise 1000 TL para ödülünün de sahibi oldu.

BEKLENTİLERİMİZ GERÇEKLEŞTİ

Dereceye giren tasarımların açıklandığı toplantıda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKSAV Şeref Kurulu Üyesi Mustafa Akaydın, grafik sanatının medyayı etkili kılmada, kamuoyunu yönlendirmede önemli bir araç olduğunu belirtti. Genç tasarımcıları yüreklendirmek, yaratıcı sanatçıları yetkinliğe yöneltmek amacıyla Altın Portakal heyecanını afiş yarışmasıyla başlatmaya karar verdiklerini kaydeden Başkan Akaydın, "Bir rekor olduğu ifade edilen 177 başvuru ile beklentilerimızın gerçekleştiğini görüyoruz. Başvuran eserler arasında birbirinden başarılı çok sayıda tasarımın yer alması sevindirici" dedi. Birinci seçilen eseri kişisel olarak beğendiğini dile getiren Başkan Akaydın, tasarımcı Kara'nın festival afişinin temasını, "Sinema hayallerimizi ve umutlarımızı aydınlatan ışıklı bir dünyadır" şeklinde özetlediğini söyledi.

Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan ise festival afişinin jürinin oybirliğiyle kabul edildiğini söyledi. 177 eser arasından önce 49 en iyi afişi belirlediklerini kaydeden Prof. Dr. Tekcan, "Ödüllü afişlerle birlikte sergilenmeye değer görülen 49 afiş, festival programı kapsamında açılacak sergide sinemaseverlerle buluşturulacak" dedi.

EMRAH YÜCEL'LE YOLLAR AYRILDI

Antalya Altın Portakal Film Festivali afişlerinin yarışmayla belirlenmesine ilişkin yöntem, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı CHP'li Bekir Kumbul döneminde kabul gördü. 2000'li yılların ilk yarısında yarışmayla belirlenen festival afişleri, 42'nci festivalle birlikte Avatar, Kill Bill gibi dünyaca ünlü Hollywood filmlerinin afişlerini tasarlayan ünlü grafiker Emrah Yücel tarafından hazırlanmaya başladı. Yücel, aralıksız olarak Antalya Altın Portakal Film Festivali için 4 afiş çalışması yaptı. Antalya 46'ncı festivale, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın seçim kampanyasını hazırlayan İlyas Başsoy'a ait Fayda Ajans tarafından hazırlanan afişle çıktı. Antalya Altın Portakal Film Festivali ve Emrah Yücel'in ayrılan yolları 47'nci festivalde yeniden kesişti. Yücel, Ebru Akel'i festivalin yüzü olarak afişlerde kullandı. Emrah Yücel'in hazırladığı 48'inci festival afişinin simgesi ise ağzında bir film şeridi taşıyan martı oldu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altın Portakal Film Festivali'nin Afişi Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement