Anamur Nevruz'da Hem Folklör Hem Halay - Son Dakika
Güncel

Anamur Nevruz'da Hem Folklör Hem Halay

Anamur Nevruz\'da Hem Folklör Hem Halay

Mersin'in Anamur İlçesi'nde Nevruz kutlamasında renkli görüntüler yaşandı.

22.03.2013 14:23

Mersin'in Anamur İlçesi'nde Nevruz kutlamasında renkli görüntüler yaşandı. Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'nin başını çektiği folklor ekibinin, hem Anamur yöresinden Yörük oyunlarını sergilemeleri, hem de Türk Halk Müziği Sanatçısı Selahattin Alpay'ın söylediği Malatya türküsüne halay çekerek katılmaları damgasını vurdu.

Nevruz kutlamasında Türklüğün Ergenekon'dan çıkışını simgeleyen demir dövüldü, hem de ateşten atlandı. Kaymakam Cengiz Cantürk Bozyazı Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Ballı, Ören Belediye Başkanı MHP'li Aziz Doluoğlu, Çarıklar Belediye Başkanı AKP'li Duran Altundiş, MHP İlçe Başkanı Ramazan Yalçın, Anamur Engellileri ve Engelli Aileleri Derneği ANED Başkanı Hikmet Narcı, Anamur'un kardeş kenti Bingen-Anamur Kardeş Kent Derneği Başkanı Helmut İrmen'in de katılımla gerçekleşen Nevruz kutlamaları, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. İstiklal Marşı'nın okunması sırasında küçük bir köpek, protokolün tam önünde durarak marşı dinledi. Anamur Belediyesi Mehteran Takımı'nın muhteşem gösterisi ile devam eden kutlamada küçük talihsizlik yaşandı. Mehteranın ritim başının tokmağının sapı kırılınca, tek tokmakla gösteriye deva etmek zorunda kaldı. Belediye Başkanı Türe ve Kaymakam Cantürk'ün başlattığı demir dövmeye gelen kadınlar, adeta erkeklere taş çıkarttı. Nevruz ilgili sinevizyon gösterisi büyük ilgi çekti. Sanatçı Zafer Albayrak ve Yıldız Çam Özdemir'in söylediği bir birinden güzel parçalarla coşan katılımcılar, ellerindeki Türk Bayraklarını program süresince sallayarak meydanı adeta gelincik tarlasına döndürdüler.

Kutlamada konuşan Belediye Başkanı Mehmet Türe, çözüm sürecinde PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeleri eleştirdi. Nevruz'un Tüm Türk Dünyası'nın bayramı olduğunu ifade eden Türe, 'Birileri çıkmış Diyarbakır'da 2 milyon kişi toplayacaklarını söylüyorlar. Bari Abdullah Öcalan'ı da çıkarsınlar o kalabalığa hitap etsin. dedi. Türkiye'nin Türk'ü, Kürdü, Lazı, Çerkezi ile bir bütün olduğunu vurgulayan Türe, yerel sanatçı Şafak Küçük Derya ve ekibinin söylediği Anamur yöresine ait türküler eşliğinde Toroslar'a özgü Yörük folklor oyunu oynadı. Sanatçı Selahattin Alpay'ın havai fişek gösterileri eşliğinde programa katılması ile bir kez daha ekibini sahneye çıkaran ev sahibi MHP'li Belediye Başkanı Mehmet Türe, bu kez de Alpay'ın seslendirdiği 'Malatya Malatya bulunmaz eşin' adlı Türk eşliğinde halay çekti. Başkan ve ekibinin halay ve folklor oyunlarını aynı anda sergilemesi katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Alpay, sahnede yaklaşık 20 gün önce yaşamını yitiren arabesk müziğin babası Müslüm Gürses'i kısa bir parçası ile anması katılımcılar arasında duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Alpay'ın telefonla bin lira karşılığı istek aldığı sahne ise, Anamurlu sevenleri arasında espri konusu oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anamur Nevruz'da Hem Folklör Hem Halay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement