Ankara'da CIA İle Gizli Buluşma - Son Dakika
Güncel

Ankara'da CIA İle Gizli Buluşma

Ankara\'da CIA İle Gizli Buluşma

Başbakan Erdoğan, ABD Haberalma Teşkilatı CIA'in Başkanı David Petraeus ile görüştü.

14.03.2012 08:07  Güncelleme: 08:12

Başbakan Erdoğan, ABD Haberalma Teşkilatı CIA'in Başkanı David Petraeus ile görüştü.

CIA Başkanlığı görevine geçen Eylül ayında başlayan ve yeni görevine başlamadan 1.5 ay önce Temmuz ortasında Afganistan'daki NATO güçlerinin komutasını devretmesinin ertesi günü eski CENTKOM Komutanı sıfatıyla Ankara'da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşen Petraeus, dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Org. Işık Koşaner'le de bir araya gelmişti.

8 ay sonra yeniden Ankara'ya gelen Petraeus, Başbakan Erdoğan ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda görüştü.

Görüşmede, Suriye ve Irak'taki gelişmelerin konuşulduğu iddia edildi. Terörle mücadelenin de ele alındığı görüşmeye MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da katıldığı belirtildi.

KİMDİR DAVİD PETRAEUS

7 Kasım 1952'de Hollanda asıllı Amerikalı bir ailenin oğlu olarak Orange County, New York'da doğmuştur. Komando İhtisas Kursu (Ranger Training Brigade) sertifikalı olup albaylığı sırasında Savaş Tarihi doktorası almıştır.

"Irak Özgürlüğü" harekatında 101. Hava İndirme Tümen Komutanlığı görevinde bulunan Korgeneral Petraeus, harekatın ikinci haftasında Dicle üzerindeki köprüleri uçarbirlik harekatlarıyla ele geçirmiştir.

Süleymaniye'de Türk askerlerinin başına ABD askerleri tarafından çuval geçirildiği dönemde, ABD'nin Kuzey Irak'tan sorumlu komutanıydı. Başkan Barack Obama'nın kararıyla CIA başkanı olmadan önce ABD'nin Afganistan'daki ordularının komutanıydı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ankara'da CIA İle Gizli Buluşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement