Bağcılar Belediyesi, Kazan Tarihi Sempozyumu İçin Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Bağcılar Belediyesi, Kazan Tarihi Sempozyumu İçin Hazırlanıyor

Bağcılar Belediyesi, Kazan Tarihi Sempozyumu İçin Hazırlanıyor

‘Türk Dünyasını Aydınlatanlar-Mehmet Akif Ersoy ve Abdullah Tukay Uluslararası Kazan Sempozyumu’ başlıyor.

14.05.2014 12:30

'Türk Dünyasını Aydınlatanlar- Mehmet Akif Ersoy ve Abdullah Tukay Uluslararası Kazan Sempozyumu' başlıyor. Tarihi sempozyuma Türkiye'den Bağcılar Belediyesi'nin de aralarında yer aldığı 25 tebliğci katılacak.

Türk Dünyası Kültür Başkentliği'ni, Eskişehir'den devir alan Tataristan'ın başkenti Kazan tarihi bir sempozyuma ev sahipliği yapacak. Bağcılar Belediyesi ve Kazan Federal Üniversitesi ortaklaşa düzenlediği, Kazan Sempozyumu, Kazan Federal Üniversitesi Filoloji Enstitüsü'nde düzenlenecek. Azerbaycan, Bosna Hersek, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Özbekistan, Sırbistan, Tataristan ve Türkiye'den 87 katılımcı sunum yapacağı sempozyum, 14 oturumdan oluşarak 3 gün sürecek. Mehmet Akif Ersoy ile Abdullah Tukay'ın hayatlarını, eserlerinin bıraktığı etkinin anlatılacağı sempozyuma, Türkiye'den Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş'ın da aralarında bulunduğu 25 tebliğci katılacak.

MEHMET AKİF HATIRA KÖŞESİ

Sempozyum programı kapsamında ayrıca Filoloji Enstitüsü'nde Mehmet Akif Ersoy'un anısına Hatıra Köşesi açılacak. Burada, Akif'in hayatının anlatıldığı kendisine ait fotoğrafları ve kaleme aldığı eserleri sergilenecek. Türkiye'den götürülen şair ve yazarlar Mezit Gafuri, Abdürreşit İbrahim, Musa Carullah gibi isimlerin eserlerinin de yer alacağı Osmanlıca eserler de sergilenecek. Sempozyumda, çarlık döneminde Tataristan'da basılan 32 nadide eser Kazan Federal Üniversitesi'ne hediye edilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bağcılar Belediyesi, Kazan Tarihi Sempozyumu İçin Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement