Bahçeli: 'Başka Partinin Belediyelerine Baskı Uyguluyorlar' - Son Dakika
Güncel

Bahçeli: 'Başka Partinin Belediyelerine Baskı Uyguluyorlar'

Bahçeli: \'Başka Partinin Belediyelerine Baskı Uyguluyorlar\'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Isparta'daki Ziyaretlerini Şarkikaraağaç, Eğirdir ve Gönen İlçeleriyle Sürdürdü.

16.01.2011 22:11

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Isparta'daki ziyaretlerini Şarkikaraağaç, Eğirdir ve Gönen ilçeleriyle sürdürdü. Gittiği her ilçede önümüzdeki AK Parti Hükümeti'ne genel seçim için tarih olarak, 12 Haziran, 5 Haziran veya 29 Mayıs tarihlerinden birine yönelik Meclis kararı alınması önerisini tekrarlayan Devlet Bahçeli, belediyelere yönelik iktidar ve mülki amirlerin baskılarını da eleştirdi. MHP'li belediyelerin kıt imkanlara rağmen gereken hizmetleri yaptığını belirten Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

"Zaten sizden bir şey istemiyorlar. Gölge etmeyin. Zaman zaman uydurma ispiyonlarla, gönderilen müfettişlerle belediyeleri rahatsız ediyorsunuz. Ne yaparsanız yapın Mete beyler (Gönen Belediye Başkanı MHP'li Mete Elcim) görevde ve sonuna kadar devam edecekler. Engel olanlara karşı Gönenliler olarak beraberce dik durmalıyız. Belediyecilik farklıdır ve herkese eşit hizmet götürmeyi elzem kılar. Başta MHP'li belediyeler olmak üzere başka partilerin belediyelerine karşı baskılar uygulandığını görüyoruz. İktidar partisine ve mülki amirlerine bu konuda çok dikkatli ve hassas olmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü onlar iktidarın değil, devletin görevlisidir. Mülki amirleri iktidarın yandaşı değil, devletin bizzat hizmet birimlerinin insanlarıdır."

'AKP'NİN PKK SEMPATİZANI 74 MİLLETVEKİLİ VAR'

AK Parti iktidarına yönelik eleştirilerini sürdüren Devlet Bahçeli, "Bakıyorsunuz terör örgütü televizyonlarına çıkan kişi, CHP Genel Başkan Yardımcısı oluyor. AKP'nin 74 tane PKK'ya sempati duyan milletvekili var. Bunlar kabul edilemez bir durum. Bu iktidar tükenmiştir, yorgundur, bu iktidar azmıştır. Başarısızlığını örtmek için kızgınlık yapmaktadır. Önüne geleni haşlamakta, tahammülü azalmış ve iktidarın nimetlerini yemekten başka yapacak birşeyleri kalmamış. Ülkeyi bölmeye, mezhep çatışmalarıyla yeni tartışmalara sokmaya çalışıyorlar. 34 etnik grup ile dilim dilim etmeye çalışıyorlar" dedi. 'PKK canisi' diye nitelendirdiği Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan Kandil'i yönettiğini ve Güneydoğu illerini kan gölüne çevirdiğini dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti; "Her gün emniyet güçlerimize karşı taşlı-toplu saldırılar oluyor. İstanbul'da memur esnaf kardeşimiz bir araba almış ve daha binmeden araba molotof kokteyli ile yakılıyor. Yargının mahkemeye verdiği ve müebbet hapis cezası ile savcılık iddianamesinin düzenlenmiş olduğu Hizbbullah örgütünün temsilcilerini bir yasa değişikliği ile dışarıya salıyorsun, dışarıya saldıkları için yargıyı suçluyorsun. Ortadoğu'da krallarla emirlerle dolaşıyor ve adına padişah ve sultan deniyor. Ömrünün yarısı havada geçmiş, dolaşmadığı ülke kalmamış. Ama sayın Başbakan Gönen'e geldin mi, neyin var neyin yok diye sordun mu acaba? Bütün bunları yapmamış hanedanlarını zenginleştirmiş. Bu aziz millet seni adam bildi koalisyonlardan bıktı, 2001 ekonomik krizinden bunaldı, acaba umut olur mu diye seni seçti. 8 yıldır iktidarda kaldı ve bunun hesabını bu millet senden soracaktır. Bu yorgun, tükenmiş iktidarı biraz nadasa çekmekte, dinlenmeye almakta yarar vardır. Yerine 8 yıllık iktidarın hesabını soracak, Türkiye'yi toparlayacak, onaracak bir iktidara ihtiyaç vardır. Gönen'de, Isparta'da, Türkiye'de birinci parti olmayı istiyorum. İktidar olmak istiyorum. Yolsuzlukların hesabını sormak istiyorum. İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı'nı ve özellikle de Başbakan'ı Yüce Divan'a göndererek hesap sormak için iktidar olmak istiyorum."

ÇOCUKLAR ERDOĞAN'I ŞİKAYET ETTİ

Gönen İlçesi'nde MHP İlçe Teşkilatı'na ait binanın açılışını yapan Devlet Bahçeli, buradan Gönen Belediyesi'ne yürüyerek geçti. Bahçeli, çocuklarla el ele tutuşarak yürüdüğü sırada, çocuklar Bahçeli'ye Başbakan Erdoğan'ı şikayet etti. Bahçeli'yi çok sevdiklerini ve Başbakan olarak görmek istediklerini söylediği Devlet Bahçeli, Gönen Belediyesi ziyaretinin ardından Burdur'un Ağlasun İlçesi'ne geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bahçeli: 'Başka Partinin Belediyelerine Baskı Uyguluyorlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement