Bakan Şahin, Atsushi Miyazaki Parkı'nda Kurtarma Eğitimini Tamamlayanlara Sertifikalarını Verdi - Son Dakika
Güncel

Bakan Şahin, Atsushi Miyazaki Parkı'nda Kurtarma Eğitimini Tamamlayanlara Sertifikalarını Verdi

Bakan Şahin, Atsushi Miyazaki Parkı\'nda Kurtarma Eğitimini Tamamlayanlara Sertifikalarını Verdi

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Atsushi Miyazaki Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Parkı'nda hafif arama ve kurtarma eğitimi alan 720 gönüllünün sertifika törenine katıldı.

10.03.2012 22:15  Güncelleme: 10:53

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bahçelievler Belediyesi ve İstanbul Valiliği Acil Afet Durum Müdürlüğü işbirliği ile Atsushi Miyazaki Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Parkı'nda hafif arama ve kurtarma eğitimi alan 720 gönüllünün sertifika törenine katıldı.

Hasan Doğan Spor Kompleksi'nde Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen törene Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashi, AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir'in ile 23 Ekim'de Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından Japonya'dan, arama-kurtarma çalışmalarına katılmak için görevli olarak geldiği Erciş'te, 9 Kasım'da meydana gelen

5.6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki'nin "Association for Aid and Relief" (AAR) adlı yardım organizasyonundaki ekip arkadaşları ve Bayram Oteli enkazından sağ kurtulan yardım gönüllüsü Miyuki Konnai katıldı.

Törende konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Bahçelievler zamanında hizmet alamamış kendiliğinden gelişmiş gelişmeye çalışmış bir ilçemiz. Şimdi yeni dönemde değişime ayak uydurarak büyüyor, gelişiyor. Bahçelievler Belediyesi arama kurtarma konusunu, felaket anında ne yapılacak konusunu ele aldı. Herkesi çalışmalara katarak, bu gün sayısı 4 bini bulan arama kurtarma gönüllüsü var. Marmara depreminden sonra yapı konusunda arama kurtarma konusunda bir farkındalık oluştu. Ancak elde çok sayıda eski yapı vardı. Şimdi ise bu dönüşümü yapmaya çalışıyoruz. Bahçelievler Belediyesi'nin yaptığı bu çalışmalarda sıradan bir çalışma değil birer farkındalık örneğidir" dedi.

Gönüllülere sertifikalarını veren Bakan Şahin, törenin ardından Atsushi Miyazaki Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Parkı'na geçerek parkın açılışını temsili olarak yeniden yaptı. Bakan Şahin, "Atsushi Miyazaki bir Japon dostumuz. Türk dostu. Van depreminde yardıma gelmiş ancak artçı deprem sonrasında hayatını kaybetmişti. Yapılan bu çalışmada dostumuzun anısına, hatırasına saygı gereği ortaya konan bir çalışmadır. Türkiye, Türk halkı hiçbir zaman Atsushi gibi dostlarını unutmayacaktır" diye konuştu.

Açılışın ardından Bakan Şahin, Atsushi Miyazaki anısına hazırlanan şeref defterine duygularını yazdı.

- İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Şahin, Atsushi Miyazaki Parkı'nda Kurtarma Eğitimini Tamamlayanlara Sertifikalarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement