Başbakan Duyurdu: Soçi'deki Suriye Zirvesinde Önemli Bir Karar Açıklanacak - Son Dakika
Güncel

Başbakan Duyurdu: Soçi'deki Suriye Zirvesinde Önemli Bir Karar Açıklanacak

Yıldız Teknik Üniversitesi akademik yılı açılışında konuşan Başbakan Yıldırım, "Soçi'deki Suriye zirvesinde önemli bir karar açıklanacak." dedi.

22.11.2017 16:23  Güncelleme: 16:41

Başbakan Binali Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi akademik yılı açılışında konuştu. Soçi'deki 3'lü zirveyle ilgili açıklama yapan Yıldırım, önemli bir kararın açıklanacağını duyurdu.

"ÖNEMLİ BİR KARARA VARILMIŞ OLACAK"

Başbakan Yıldırım, İstanbul'da yaptığı konuşmada, Soçi Zirvesi'yle ilgili "Bir süreden beri ülkemiz, Rusya ve İran'ın müşterek inisiyatifiyle geliştirilen Suriye'deki çözüm süreci bugün Soçi'de yapılacak üçlü toplantıda önemli bir karara varılmış olacak ve BM gözetimindeki Cenevre görüşmeleri için ciddi bir hazırlığın tamamlanmasına gerçekleştirmiş olacak" dedi.

GÖRÜŞME ÖNCESİ İRAN'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hasan Kaşkavi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin katılımıyla bugün Soçi kentinde yapılacak Suriye konulu üçlü zirvenin sonuçlarının verimli olmasını beklediklerini söyledi.

Asya Parlamenter Asamblesi'ne (APA) katılmak üzere Türkiye'de bulunan Kaşkavi, Suriye konulu Astana toplantılarının, görüşmelere iyi bir ivme kazandırdığını belirterek, "Beklentimiz, bu oturumun (Soçi Zirvesi) olumlu sonuçlanması yönünde." dedi.

"LİDERLER, TÜM HAZIRLIKLARINI YAPMIŞ DURUMDA"

Rusyan'ın Soçi kentinde yapılacak zirvenin, Astana görüşmelerinin devamı olan önemli ve yüksek düzeyde bir liderler zirvesi olduğuna dikkati çeken Kaşkavi, "Liderler, sürecin iyi yönde ilerlemesi için tüm hazırlıklarını yapmış durumdalar." ifadesini kullandı.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hasan Kaşkavi, komşu ve Müslüman iki ülke olan İran ve Türkiye'nin son dönemde üst düzey görüşme trafiğinde artış yaşandığını kaydederek, "Bölgesel gelişmeler, ülkelerimizi daha yakın ilişkiler içinde olmaya yöneltiyor. İki ülke ayrıca, ticari ilişkiler konusunda uygun bir ortama sahip ve umarım hedeflediğimiz 30 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşırız." şeklinde konuştu.

Başbakan Duyurdu: Soçi\'deki Suriye Zirvesinde Önemli Bir Karar Açıklanacak

Son Dakika Güncel Başbakan Duyurdu: Soçi'deki Suriye Zirvesinde Önemli Bir Karar Açıklanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement