Başbakan Erdoğan'dan Fezleke Yanıtı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan'dan Fezleke Yanıtı

Başbakan Erdoğan\'dan Fezleke Yanıtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 3.Enerji Verimliliği konferasında konuştu.

13.01.2012 17:33

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 3. Enerji Verimliliği konferasında konuştu. Başbakan konuşmasında fezleke tartışmalarına değinerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert eleştirilerde bulundu. CHP'nin Kılıçdaroğlu hakkında düzenlenen fezlekenin ardından kıyameti kopardığını söyleyen Erdoğan, " Aslında dert başka, kendi içindeki sıkıntıyı nasıl giderecek ona bakıyor" dedi. Erdoğan eleştirisine şöyle sürdürdü: "Bakın burada size bir gerçeği anlatayım, takip edememiş olabilirsiniz. Son derece abartılı bir şekilde ortalığı velveleye verdiler. Adete Fezlekeden bir kahraman çıkarma gayreti içindeler. Şapkadan tavşan çıkmaz. Kusura bakmayın. Fezlekeden tavşan çıkmaz"

BENİM HAKKIMDA DA 3 FEZLEKE VAR

TBMM'inde kendisi dahil birçok milletvekili hakkında toplam 622 adet fezleke olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, " Benimle ilgili 3 tane fezleke var. Baykal ile ilgili 3 fezleke var. Sayın Kılıçdaroğluyla ilgili de daha önce meclise gelmiş, görevi suistimalden, hakaretten, tehditten,iftiradan tam 13 fezleke var. Bu en son hazırlanan fezlekenin benzeri, yani kamu görevlisine hakaretten, adil yargılamayı etkilemeyi teşebbüsten daha önce 4 tane fezleke hazırlanmış. Yani ilk kez fezleke hazırlanmıyor" şeklinde konuştu.

UCUZ KAHRAMANLIK PEŞİNDELER

Kılıçdaroğlu'nu ucuz kahramanlık yapmakla suçlayan Erdoğan," Bir fezlekeden, 622 fezleke arasından sadece bir fezlekeden, kalktılar darağacını telefüz etmeye başladılar. O meşhur Donkişotun bile hayal dünyası bile bu kadar zengin değildi. Donkişot bari yeldeğirmenleriyle savaşıyordu. Sayın Kılıçdaroğlu'nun neyle savaştığı belli değil" dedi.

CHP'Lİ VEKİLERE DOKUNULMAZLIK ELEŞTİRİSİ

CHP Milletvekillerinin TBMM'deki eylemine de değinen Erdoğan eleştirilerini şöyle sürdürdü: Meclis başkanına toplu halde gidiyorlar. Belki diyorsunuz ki, 'Şu cengaverliğe bak be', hepsi birden dokonulmazlıkları kalksın diye meclis başkına gidiyorlar. Bunların içinde, hiç hukukçu da mı yok ' Bunlar niçin dilekçe veriyorlar. Hakkında fezleke olmayan milletvekili, 'dokunulmazlığımı kaldırın' diye dilekçe verir mi '

"TÜRKİYE'Yİ KARALIYOR"

Fezleke konusunda daha geniş görüş ve düşüncelerini Salı günü Meclis grubunda dile getireceğini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun son Brüksel ziyaretinde dile getirdiği sözleri de eleştirdi. Erdoğan, " Anamuhalefet genel başkanı Brüksel'e gidiyor. Orada açık açık Türkiye ekonomisinin iyiye gitmediğini, gelişmelerin abartıldığını ifade ediyor. Adeta Türkiye'ye yatırım yapmayın dercesine, Türkiye ekonomisini Avrupa'da karalıyor. Milliyetperverlik bu mudur ' Vatanseverlik bu mudur ' " diye konuştu.

ENERJİ BAKANINA SAHİP ÇIKTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Enerji Bakanı Taner Yıldız hakkında dile getirdiği eleştirilere de sert yanıt veren Erdoğan " Enerji bakanımıza Rusya'da yapılan imza töreniyle ilgili 'milli felaket' diyor. Benim bakanım Türkiye'ye enerjide çok önemli kazanımlar getiren bir anlaşmaya imza attığı için milli felaket oluyorsa, acaba Brüksel'de Türkiye ekonomisini kötüleyenler için hangi sıfatı kullanacağız."dedi.

"YEL DEĞİRMENLERİYLE SAVAŞ HALİNDELER"

Dünyanın Türkiyeyi büyüyen ülkeler içiresinde devamlı övdüğünü söyleyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Çin'den sonra 2011 itibariyle dünyanın büyümede ikinci ülkesi olan Türkiye'yi övgüyle anlatıyor. Bu beyefendiler hala kötüleme yarışına giriyor. Anamuhalefet partisiyle aramızda çok önemli bir fark var. Biz yelden enerji üretmenin mücadelesi içerisindeyiz, onlar yel değirmenleriyle savaş halindeler"

"CHP GRUBUNUN TİYATRODAN FARKI YOK"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Silivri'deki yargılamalarla ilgili sözlerine de sert yanıt veren Başbakan Erdoğan," Silivri'de tiyatro yok. Silivri'de milletin hakimleri, savcıları milletin adına sanıkları yargılıyor. İlla tiyatro görmek istiyorlarsa kendilerine baksınlar. Kendi parti grup toplantılarına baksınlar. Zira CHP grubunun komedya sergileyen tiyatrodan farkı kalmadı" şeklinde konuştu.

KAMPANYA PAZARLIĞI

Konuşmasının ardından enerji verimliliği konusunda çalışma yapan beyaz eşya üreteticilerine plaket veren Erdoğan, Ocak ayı sonuna kadar kampanya yapan şirketlere çağrıda bulundu. Kampanyadaki yüzde 15 ile yüzde 40 arasındaki indirimlere on puan daha eklenmesini isteyen Erdoğan, kampanya süresinin de Şubat ayı sonuna kadar uzatılmasını istedi. Üreticiler Başbakanın bu isteğine olumlu yanıt verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan'dan Fezleke Yanıtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement