Başbakan Erdoğan, Siirtlilerin Eniştelerine Sahip Çıktığını Söyledi: - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan, Siirtlilerin Eniştelerine Sahip Çıktığını Söyledi:

Başbakan Erdoğan, Siirtlilerin Eniştelerine Sahip Çıktığını Söyledi:

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Siirtlilerden Türkiye'nin uluslararası gücü üzerinde, bir yandan da kardeşlik üzerinde kirli planlar yapanlara karşı sağduyulu olmalarını istedi.

12.12.2010 18:03

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Siirtlilerden Türkiye'nin uluslararası gücü üzerinde, bir yandan da kardeşlik üzerinde kirli planlar yapanlara karşı sağduyulu olmalarını istedi.

Erdoğan, "Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi, yeryüzünde hakkı ve hukuku savunması, insanlığı, vicdanı savunması elbette birilerinin işine gelmiyor. Aynı şekilde, kardeşliğimizin güçlenmesi, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi de birilerini ciddi şekilde rahatsız ediyor. Biz bu tehditlere, tahriklere aldanmadan yolumuza devam edeceğiz. Birileri bizi tuzaklara çekmek istedi, onlara aldanmadık. Birileri bizi tezgaha çekmeye yeltendi, onlara aldanmadık, kirli senaryolarda bize biçilen rolleri kabul etmedik" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beraberinde eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nibet Çubukçu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker Siirt'te 32 tesisin topla açılış törenine katıldı. Siirt Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi Başbakan Erdoğan'ı beklerken yağan yamurda ıslandı.

ÖĞRETMEN ANNESİNİN TAYİNİ İÇİN BAŞBAKAN İLE KONUŞTU

Başbakan Erdoğan'ın alana gelişi ile ilköğretim 5'inci sınıf öğrencisi Nisanur Alev, Erdoğan'a korumaları aracığı ile bir dilekçe gönderdi. Başbakan'ın kendisini istemesi üzerine yanına giden Nisanur, Alev, elindeki dosyayı vererek sözleşmeli olan öğretmen annesinin tayininin çıkarılması için yardım istedi. Ağlamaklı bir şekilde Başbakan ile konuşan Nisanur Alev'in elindeki dosyayı Erdoğan yanına çağırdığı Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya verdi. Nisanur Alev, Erdoğan ile konuşurken, annesi Ebru Hacıboncuk'un ise ağlayarak kendisini izlediği görüldü. Şirvan İlçesi'nde sözleşmeli öğretmen olarak 1,5 yıldır görev yapan Ebru Hacıboncuk'un 1 ay önce eşinden boşandığı ve 2 çocuğu ile burada kaldığı, tayininin Ankara'ya çıkarılmasını istediği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, sıkı güvenlik önlemleri altında yaptığı konuşmada 12 Eylül referandumunda yüzde 95'i aşan oranla evet diyen Siirtlilere teşekkür etti. Siirt'in en çok evet oyu veren iller arasında olduğunu belirten Erdoğan, "Ben eminim ki baskılar olmasaydı, Siirtli kardeşimin hür iradesi baskı altına alınmasaydı, Siirt yeni bir rekora imza atabilirdi. Katılım oranı yüzde 51'de kaldı, zira sıkıntılar vardı. Bu bölgede benim vatandaşımın sandığa gitmesini engelleyenler, yüksek oranda 'evet' oyu çıkacağını çok iyi biliyorlardı. Bunu engellemek istediler. 'Hayır' cephesine 'boykot' adı altında, boykot bahanesiyle destek vermek istediler ama işte gördünüz, başaramadılar. Çünkü millet iradesinin önünde durulmaz, değişimin önünde durulmaz çünkü değişim ertelenemez, engellenemez.Birileri istiyor ki Siirt geri kalsın, birileri istiyor ki Siirt'e yatırım yapılmasın, Siirt'e okul, üniversite, yurt, hastane, yol yapılmasın. Birileri Siirt'te fabrikalar açılmasın, Siirt'in on yıllar boyunca devam etmiş işsizliğine, yoksulluğuna çare bulunmasın istiyor. Yoksulluk devam etsin istiyorlar, istismar sebepleri ortadan kalkmasın istiyorlar. Çünkü oradan besleniyorlar, eğitimsizlikten besleniyorlar, yoksulluktan besleniyorlar.

Biz bu kısır döngüyü kırdık ve kırıyoruz. Biz, bu bölgenin talihini, bu bölgenin çehresini değiştirdik ve değiştiriyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidarları döneminde yaptıkları yatırımları anlattı. Erdoğan, "Türkiye'yi büyüttük, Türkiye'nin itibarını büyüttük, sofradaki ekmeği büyüttük. En önemlisi de demokrasiyi yücelttik, özgürlükleri genişlettik, yıllardır devam eden yasaklara son verdik, inkar politikalarını elimizin tersiyle ittik. Bu sayede kardeşliğimizi güçlendirdik, birliğimizi, bütünlüğümüzü pekiştirdik. Allah'ın izniyle hep birlikte çok daha fazlasını da yapacağız. Türkiye'yi büyütmeye, Siirt'i büyütmeye devam edeceğiz. İnşallah mevcut sorunları da tek tek çözerek, kararlılıkla yolumuzda ilerleyeceğiz" dedi.

ENİŞTENİZE SAHİP ÇIKTINIZ

Başbakan Erdoğan, bu ay içinde Ankara'dan Siirt'e tarifeli uçak seferlerinin başlayacağını açıkladı. Erdoğan, Siirt'in derin kökleri, sengin kültürü, toprağı bereketli insanı mert olduğunu belirterek, yeniden ayağa kalktığını ve geleceğe umutla baktığını söyledi. Erdoğan, "2003 yılında sizler yiğit, düştüğü yerden kalkar dediniz. 2003 yılında sizler, bu kardeşinize, eniştenize sahip çıktınız. Biz de çok şükür Siirt'e mahcup olmadık, Siirt karşısında yüzümüzü yere eğmedik. Nasıl ki Siirt bizim her zaman yanımızda olduysa, biz de Siirt'in her zaman yanında olduk,oluyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, acılarla, dertlerle büyüdüklerini, her türlü engellemeler, tehdide göğüs gerip sabrettiklerini söyledi. Hiç bir zaman pes etmediklerini ve umutsuzluğa kapılmadıklarını anlatan Erdoğan,

"Aynı İbrahim Hakkı Hazretleri gibi 'Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler' dedik ve kararlılıkla yolumuza devam ettik. Şundan emin olunuz. Bugün Türkiye için ne yapıyorsak, onu samimiyetle yapıyor, ihlasla yapıyor, inanarak yapıyoruz. Biz kardeşliği her şeyin üzerinde tutuyor, bu ülkenin kardeşlik üzerinde büyüyeceğine, yükseleceğine, kalkınacağına yürekten inanıyoruz. Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle bir olacağız, beraber olacağız, kavmiyetçilik yapmayacağız, yaratılanı Yaradan'dan ötürü seveceğiz" dedi.

GELİŞMELERİ HAZMEDEMEYEN HAZIMSIZLAR VAR

Başbakan Erdoğan, bazılarının gelişmelerden rahatsız olduğunu, gelişmeleri hazmedemeyen ve yatırımları engellemek için her yere başvuran hazımsızların olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Dün, çetelerle, kirli senaryolarla, kirli tezgahlarla kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar, bugün de boş durmuyor, bugün de çeşitli provokasyonlarla süreci bulandırmaya çalışıyorlar. Ben Siirtli kardeşlerimden her zaman uyanık olmalarını rica ediyorum. Oynanan oyunları çok iyi takip etmenizi, oynanan oyunların hedefini, niyetini, gayesini çok iyi anlamanızı sizlerden rica ediyorum. Bir yandan Türkiye'nin uluslararası gücü üzerinde, bir yandan da kardeşliğimiz üzerinde kirli planlar yapanlara karşı sağduyulu olmanızı sizlerden istiyorum. Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi, yeryüzünde hakkı ve hukuku savunması, insanlığı, vicdanı savunması elbette birilerinin işine gelmiyor. Aynı şekilde, kardeşliğimizin güçlenmesi, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi de birilerini ciddi şekilde rahatsız ediyor. Biz bu tehditlere, tahriklere aldanmadan yolumuza devam edeceğiz. Birileri bizi tuzaklara çekmek istedi, onlara aldanmadık. Birileri bizi tezgaha çekmeye yeltendi, onlara aldanmadık, kirli senaryolarda bize biçilen rolleri kabul etmedik. 60'larda, 70'lerde, 80'lerde sahneye konulan bayat tahrikleri her fırsatta tekrarlamak istediler, hiçbirine boyun eğmedik. Bugün de Allah'ın izniyle aldanmayacak, kirli tuzaklara düşmeyecek, çirkin tahriklere gelmeyeceğiz"

Başbakan Erdoğan, üzerlerinde milletin emaneti, yetimin hakkı olduğunu belirterek, "İşte bu hassasiyetle biz siyaset yapıyoruz. Üç beş oy hırsıyla, sokak eylemlerini teşvik eden, illegal örgütlerin sırtını okşayan fırsatçılarla beraber olmak bizim kitabımızda yok. Bizim aramızda fark var; biz yapmanın, inşa etmenin, imar etmenin mücadelesi içindeyiz, görüyorsunuz, onlar yıkmanın, tahrip etmenin, bozmanın mücadelesi içindeler. İşte Siirtli kardeşimin tüm bu oyunları görmesini, bu oyunları bozma noktasında bizden desteğini esirgememesini rica ediyorum. Sizin desteğiniz bizimle oldukça, sizin hayır dualarınız bizimle oldukça, inşallah her engeli aşacak, her hedefimizi tutturacak ve çok daha güzel günlere inşallah hep birlikte ulaşacağız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, barebarindeki bakanlarla toplu açılışı gerçekleştirdikten sonra incelemelerde bulunmak üzere karayoluyla Aydınlar İlçesi'ndeki Alkumru Barajı'na gitti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan, Siirtlilerin Eniştelerine Sahip Çıktığını Söyledi: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement