BOTAŞ Erzincan Kompresörü Hizmete Girdi - Son Dakika
Güncel

BOTAŞ Erzincan Kompresörü Hizmete Girdi

BOTAŞ Erzincan Kompresörü Hizmete Girdi

Erzincan'a 112 kilometre uzaklıktaki Çayırlı'da BOTAŞ tarafından 85 milyon dolara kurulan Erzincan Kompresör İstasyon merkezinin açılışı yapıldı.

02.10.2013 19:46

Erzincan'a 112 kilometre uzaklıktaki Çayırlı ilçesinde BOTAŞ tarafından 85 milyon dolara kurulan Erzincan Kompresör İstasyon merkezinin açılışı nedeniyle düzenlenen törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, BOTAŞ Genel Müdürü Mehmet Konuk, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ile davetliler katıldı.

BOTAŞ Genel Müdürü Mehmet Konuk, tesisin 4 üniteden oluştuğunu, saatte 2 milyon metreküp doğalgaz basma kapasitesine sahip olduğunu bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da ülkenin biriken dağ gibi sorunlarını çözmek ile yola çıktıklarını anımsattı. Bakan Yıldırım, " Türkiye'yi doğudan batıya, kuzeyden güneye bölünmüş yollarla donattık. Yolları böldük, hayatları ve milleti birleştirdik. Bir arpa boyu laf ettik kilometrelerce yol yaptık. 3 bin 700 şantiyemiz var. 175 bin kişi 76 milyonun ayağına taş değmemesi için gece- gündüz çalışıyor. Son 10 yılda, 250 milyar liralık yatırım yaptık. Bundan sonra bütün şantiyelerde, bütün projelerde tabelaların altına bir satır daha ilave edeceğiz; Köprüyü yaparsınız, ama ilk önce karşı çıkanlar üzerinden geçer. İstediğiniz kadar yol yapın, havalimanları yapın ister istemez kazalar oluyor. İnsan faktörünü hatasını ortadan kaldıracak daha bir icat yapılmadı. Çünkü geçmişte bizde yaşadık" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise Türkiye'nin doğalgaz ihtiyaçlarını Rusya, Azerbaycan, İran, Cezayir ve Nijerya gibi 5 ayrı ülkeden temin ettiğini bildirdi. Boru hattı üzerinde basıncı yükselten 7 kompresör merkezi bulunduğuna işaret eden Bakan Taner Yıldız, 8'inci istasyon olan Çayırlı sayesinde Azerbaycan ve İran'dan gelen doğalgazı daha fazla miktarda aktaracaklarını belirtti. Türkiye'nin toplam kullanmış olduğu doğalgazın neredeyse üçte birini bu kompresör merkezinden geçirmiş olacağını kaydeden Bakan Yıldız, doğalgaz kullanan il sayısının 9'dan 72'ye çıkarıldığını, 10 bin nüfusun üzerinde bulunan ilçelere de talep etmeleri halinde doğalgaz götüreceklerini ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BOTAŞ Erzincan Kompresörü Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement