Bu Sözler Başbakanı Çok Kızdıracak! - Son Dakika
Güncel

Bu Sözler Başbakanı Çok Kızdıracak!

Bu Sözler Başbakanı Çok Kızdıracak!

Emine Ayna, Silvan'da şehit olan 13 askerin sorumlusunun Başbakan Erdoğan olduğunu iddia etti.

28.07.2011 12:12  Güncelleme: 12:28

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 14 Temmuz perşembe günü PKK'lı teröristlerin şehit ettiği 13 askerin sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia etti. Ayna, "Çiller özel timlerle, polisle askerle, Kürtler'e karşı savaştı. Ancak, Kürtler bitmedi. Biz artık ölümden korkmuyoruz, kimseden de iyi niyet beklemiyoruz" dedi.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) kadın aktivistleri komitesi tarafından düzenlenen 'Demokratik Özerklik' kutlama programına BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Uludere Belediye Başkanı Cihan Sincar, Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur da katıldı.

BDP ilçe binası önünde düzenlenen kutlama programı öncesi hazırlanan platformda ve çevre binalara terör örgütü PKK ve Konfederalizmi sembolize eden flamalar, PKK elabaşı Abdullah Öcalan ile çatışmalarda öldürülen PKK'lıların fotoğrafları asıldı.

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Başbakan Erdoğan'ın, "Bizden iyi niyet beklemesinler" sözünü eleştirerek, bugüne kadar zaten iyi niyet görmediklerini söyledi. Ayna, şöyle dedi:

"Başbakan, 'Bizden iyi niyet beklemesinler' diyor. Biz bugüne kadar iyi niyet görmedik ki, iyi niyet bekleyelim. Biz ölümden korkmuyoruz. Onun için Başbakan televizyonlara çıkıp 'Askerlerle operasyon yapacağız, polislerle şehir merkezinde mücadele edeceğiz' demesin. 14 Temmuz günü Silvan'daki askeri operasyonda ölen 13 askerin sorumlusu Başbakan'dır. Gözümüzün içine baka baka diyorlar ki, 'Özerkliğin bizim için hiçbir değeri ve kıymeti yoktur' diyorlar.

Biz zaten sizin için bir değeri olsun diye ilan etmedik özerkliği. Biz kendimiz, halk için bir değeri olduğu için ilan ettik. Kendimizi yönetebileceğimize inandığımız için ilan ettik özerkliği. Biz artık talep etmediğimizi, gerçekleştirmeye gücümüz olduğu için ilan ettik.

Diyarbakır'da Demokratik Özerklik ilan edildikten sonra Başbakan dedi ki, 'Bizden kimse iyi niyet beklemesin. ' Biz hiç iyi niyet görmedik ki. Uğur Kaymaz 12 yaşında 13 kurşun yedi. O zaman Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dı. Biz hep kötü niyetlerle karşılaştık. Bizim 80 veya 30 yıl önce de karşı karşıya kaldığımız şey inkar, zulüm, ölüm, zindandır. "

Silvan'da 13 askerin şehit edilmesinden 2 gün önce operasyon yapılacağına dair haberin basın kuruluşlarında yayınlandığını ileri süren Emine Ayna, Demokratik Toplum Kongresi'nin Demokratik Özerkliği ilan edeceği 14 Temmuz günü Silvan'da operasyon yapıldığını öne sürdü. Emine Ayna, şu iddialarda bulundu:

"Demokratik Özerkliğin ilan edileceği gün Silvan'da askeri operasyonda, Recep Tayyip Erdoğan belki 15-20 gerilayı öldürerek cevap vermek istedi. 14 Temmuz günü Silvan'daki askeri operasyonun nedeni buydu. Ama o askeri operasyonda kendi helikopterlerinden attıkları bombalarla ölen gerilla olmadı ve 13 asker öldü.

O 13 askerin ölümünün sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Siz eğer askeri operasyona savaşa, gönderiyorsanız, öldürme ihtimali olduğu kadar ölme ihtimali de vardır. 13 asker öldü diye gazetelerde, televizyonlarda bize karşı bir linç kampanyası başlatıldı. Ondan önceki askeri operasyonda 12 gerilla öldüğünde neden kimsenin kılı kıpırdamadı.

Eğer o gün 15-20 gerilla ölseydi, bu basın ne diyecekti? Başbakan Erdoğan, o zaman ne diyecekti? Onlar da öldüğünde, onların anaları babalarının içi kan ağlamıyormuş gibi keyiflerine bakacaklar. İşte savaş bu. Nasıl ki bundan iki ay önceki askeri operasyonda savaşın adı ölümse, bir günde 7 gerillanın öldüğünde de savaşın adı ölümse, işte Silvan'daki operasyonda da savaşın anlamı 13 askeri kaybetmekle, ölümdür. Savaşın sadece ve sadece anlamı ölümdür. "

"DEMİREL VE ÇİLLER DE AYNI ŞEYİ YAPTI"

Başbakan Erdoğan'ın, "Biz özel timlerimiz, polisimizle savaşa devam edeceğiz" dediğini ileri süren BDP'li Emine Ayna, "Biz de buradan diyoruz ki, bunun adı; ölümdür. Çiller de özel timlerle, polisle savaşa devam etti. Onlarca, yüzlerce, binlerce insan öldü ama Kürtler, Kürt halkının özgürlük mücadelesi bitmedi. 90'lı yıllarda Demirel'in, Çiller'in, Doğan Güreş'in işbaşında olduğu, bu savaşın en şiddetli olduğu yıllarda da ben Cizre sokaklarını çok iyi hatırlıyorum. Nevruzda asker ve polis ablukasında öle öle gelip bu meydanlarda nevruzu kutladıklarını hatırlıyorum" dedi.

İçişleri Bakanı'nın "Bu ülkeyi kanımızla kurduk, kimseye vermeyiz" dediğini kaydeden Ayna, " Bu ülke onun babasının malı mı ki. Bu ülke bizimdir" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Demokratik Özerklik için düzenlenen kutlama programı yerel sanatçıların Kürtçe söylediği türkülerle devam ederken, kutlama sonrasında havai fişek gösterisi yapıldı. - Şırnak/ Cizre

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bu Sözler Başbakanı Çok Kızdıracak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement