Çavuşoğlu'dan Soçi'ye Katılan Terörist Mihraç Ural'la İlgili Açıklama: Rusya'dan İadesini İstedik - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu'dan Soçi'ye Katılan Terörist Mihraç Ural'la İlgili Açıklama: Rusya'dan İadesini İstedik

Hatay'da 52 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısı sanığı terörist Mihraç Ural'ın Soçi zirvesine katılmasıyla ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Rusya'dan iadesini istedik." dedi.

01.02.2018 11:40  Güncelleme: 12:03

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Soçi zirvesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2013 yılında Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 52 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısı sanığı terörist Mihraç Ural'ın Soçi Kongresi katılımcıları arasında görülmesiyle konuşan Çavuşoğlu, "Rusya'nın bize verdiği listede bu teröristin ismi yoktu. Tepkimizi ortaya koyduk. Rusya'dan tutuklanmasını ve iadesini istedik." dedi.

"TÜRKİYE OLARAK İSTEDİKLERİMİZ BİLDİRGEDE YER ALDI"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen Suriye zirvesini değerlendirdi. Zirveyi başarılı olarak niteleyen Çavuşoğlu, "Türkiye olarak istediklerimiz bildirgede yer aldı" dedi.

"RUSYA'DAN BU TERÖRİSTİN İADESİNİ İSTEDİK"

Mevlüt Çavuşoğlu, Mihraç Ural'ın zirveye katılmasıyla ilgili, "Rusya'nın bize verdiği listede bu teröristin ismi yoktu. Tepkimizi ortaya koyduk, Rusya'dan bu teröristin tutuklanmasını ve iadesini istedik. Rusya çalışmasını yapıyor" açıklamasını yaptı.

"FRANSIZLAR BİZE BU KONUDA DERS VEREMEZ"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Afrin açıklamasına da tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Fransızlar bu konuda bize ders veremez. Bu bir işgal değildir" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu'dan Soçi'ye Katılan Terörist Mihraç Ural'la İlgili Açıklama: Rusya'dan İadesini İstedik

TÜRKİYE, RUSYA'DAN İZAHAT İSTEMİŞTİ

Suriye'de yaşayan THKP/C'nin eski lider kadrosundan Mihraç Ural'ın Soçi'deki Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne katılması Türkiye'yle Rusya'yı karşı karşıya getirdi. Kongreye katılan Türk heyeti, Ural'ın katılımcılar arasında görülmesi üzerine etkinliği organize eden Rusya dışişleri ve savunma Bakanlıkları nezdinde girişimde bulundu. Heyet Ural'ın Türkiye'ye verilen davetli listesinde olmadığını belirterek duydukları rahatsızlığı dile getirdi, Rus makamlardan izahat istedi.

HATAY'DA 52 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ SALDIRININ SANIKLARINDAN

Ural, Hatay'da 2013'de 52 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası açılan davada sanıklardan biri.

Ural, Suriye iç savaşında Esad hükümetinin yanında yer alıyor.

Çavuşoğlu'dan Soçi'ye Katılan Terörist Mihraç Ural'la İlgili Açıklama: Rusya'dan İadesini İstedik
Çavuşoğlu\'dan Soçi\'ye Katılan Terörist Mihraç Ural\'la İlgili Açıklama: Rusya\'dan İadesini İstedik

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu'dan Soçi'ye Katılan Terörist Mihraç Ural'la İlgili Açıklama: Rusya'dan İadesini İstedik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement