CHP'den Davutoğlu'na 'İddialı' Sorular - Son Dakika
Güncel

CHP'den Davutoğlu'na 'İddialı' Sorular

CHP\'den Davutoğlu\'na \'İddialı\' Sorular

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu "Irak’ta IŞİD üyelerine askeri eğitim verdiği iddia edilen 4 Türk istihbarat subayının Irak askerlerince gözaltına alındığı" iddiası için soru önergesi verdi.

13.06.2014 13:13

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Tanrıkulu önergede "Irak'ta IŞİD terör örgütü mensuplarına askeri eğitim verdikleri belirlenen 4 Türk istihbarat subayının 30 Mayıs günü Irak askerleri tarafından Felluce'de gözaltına alındıkları ididası doğru mudur? " sorusunu yöneltti.

Tanrıkulu'nun Davutoğlu'nun yanıtlamasını istediği diğer sorular ise şunlar:

İddia doğruysa 30 Mayıs 2014 günü Irak ordusu tarafından gözaltına alınan 4 subay kimdir?

Irak'ta tutuklanan 4 istihbarat subayının akıbeti nedir?

Irak'ta halen görevli bulunan TSK mensuplarının sayısı nedir?

Son bir yıl içerisinde Türkiye'den Irak'a geçiş yapan emekli subay ve astsubayların sayısı nedir?

Suriye'ye gönderilen savaş silahları ve mühimmatlarının gümrüksüz olarak sevkiyatlarının teminin sağlandığı iddiası doğru mudur?

Arınç: Hiçbir örgütle ilişki içinde değiliz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise televizyonların Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıda muhalefetin hükümeti suçlama maksadıyla soru önergesi verdiğini belirtti:

"Bunların cevapları da verilir. Arkadaşlarımız her duydukları şeyi veya cevap almak maksadıyla değil suçlama maksadıyla, cevabı bile beklemeden basına sunuyor. Bu önergeleri bir elekten geçirmekte fayda var. Doğrudan hükümet aleyhine bir kampanya yürütülüyor. Biz hiçbir şekilde bu örgütlerle ilişki içinde değiliz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin terörün finansmanıyla ilgili aldığı bütün kararlara biz uyuyoruz. Mutlaka bu kararlara biz de iştirak etmiş durumdayız."

Irak'ta mahsur kalan işçilerle temas

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu da Irak'ta bir şantiyede mahsur kalan 20 inşaat işçisi ile temasa geçti. Loğoğlu işçilerle telefonla görüştü. Bağdat'a yakın bir yerde mahsur kaldıklarını belirten işçiler çatışmalar nedeniyle dışarı çıkamadıklarını ancak sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi. İşçilerin Türkiye'ye dönmeye çalıştıklarını ancak ne yapacaklarını bilemediklerini söylemeleri üzerine Loğoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nda kurulan kriz masası ile görüştü.

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel CHP'den Davutoğlu'na 'İddialı' Sorular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement