CHP'li Çandar: Kaçakların Giderini AB Karşılasın - Son Dakika
Güncel

CHP'li Çandar: Kaçakların Giderini AB Karşılasın

CHP\'li Çandar: Kaçakların Giderini AB Karşılasın

CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Türkiye'ye kaçak yollardan giren kaçaklar için Yunanistan'daki Lavrion Kampı'na benzer kamplara ihtiyaç olduğunu söyledi.

06.01.2013 15:22

CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Türkiye'ye kaçak yollardan giren kaçaklar için Yunanistan'daki Lavrion Kampı'na benzer kamplara ihtiyaç olduğunu söyledi. Çandar, "Yunanistan'daki kampın giderini AB karşılıyor. Bu kaçakların tüm parasını eğitimden barınmasına sağlığına kadar devletimiz ödüyor. Kaçaklar; Antalya, Mersin, Hatay ve Muğla gibi illeri ilgilendiren bir konu. Türkiye tam bir köprü, geçiş yolu. Bütün kaçakların iadesi sırasında İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin gereklerini yerine getiriyoruz. Ama bunun bedelini halkımız ödüyor" dedi.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Okan Özsu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Suriye'den Türkiye'ye giren ve Muğla ile İzmir'den yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isterken yakalanan kaçaklarla ilgili açıklamalar yaptı. Çandar, Yunanistan'daki Lavrion'a benzer kamplara ihtiyaç olduğunu, komşu ülkedeki bu kampın giderlerinin AB tarafından karşılandığını söyledi. CHP'li Çandar, şöyle konuştu:

"Ne yazık ki ülkemizde bu durum tam tersi. Bu kaçakların parasını eğitimden barınmasına sağlığına kadar devletimiz ödüyor. Türkiye kaçakların iadesi sırasında İnsan Hakları Evrensel beyannamesinin gereklerini yerine getiriyor. Ama bunun bedelini halkımız ödüyor. Daha çok ekonomik zarara girmemek amacıyla özel kamplar kurulması ve bunun AB tarafından finanse edilmesi için İç İşleri Bakanlığı'na bundan 8 ay önce bir soru önergesi verdim. Ancak, hala yanıtını alamadım. Biz de yakaladığımız kaçakların toplandığı bir kamp yapalım ve parasını AB ödesin."

SURİYE'LİLERİ İZMİR'E YERLEŞTİRECEKLER

Çandar, İzmir'in Çiğli İlçesi yakınlarında bir kamp ve konteyner kent kurulduğunu, Suriyeli sığınmacıların buraya yerleştirileceği konusununda haberlerin daha önce gündeme geldiğini hatırlatırken şöyle konuştu:

"Niçin Suriyelileri alışık olmadıkları bir coğrafyaya götürüyorlar? Bundan da ciddi endişelerim var. Gizleyeceğiniz bir şey var ki halktan saklıyorlar. Ancak, bunların açık ve net oarak ortaya çıkması için ne gerekiyorsa yapıp halkı bilgilendireceğiz."

(FOTOĞRAFlı) - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Çandar: Kaçakların Giderini AB Karşılasın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement