CHP'li Loğoğlu: Hayatımda Ben Bu Kadar Sancılı Bir Süreç Yaşamadım - Son Dakika
Güncel

CHP'li Loğoğlu: Hayatımda Ben Bu Kadar Sancılı Bir Süreç Yaşamadım

CHP\'li Loğoğlu: Hayatımda Ben Bu Kadar Sancılı Bir Süreç Yaşamadım

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, MYK ve Parti Meclisi'nde kavga çıktığına ilişkin iddialara, "Ne MYK da ne de Parti Meclisi'nde en ufak bir gerginlik olmadı.

10.02.2014 12:44

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, MYK ve Parti Meclisi'nde kavga çıktığına ilişkin iddialara, "Ne MYK da ne de Parti Meclisi'nde en ufak bir gerginlik olmadı. Tartışmalar oluyor tabii, çünkü kolay bir iş değil" derken bardak atıldığı iddialarına da, "Zaten bardak da yok PM'de. MYK'da var, orada da plastik bardak var. Ama kimse kimseye bir şey fırlatmadı" yanıtını verdi.

Loğoğlu, TBMM'de partisine mensup İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

-AÇIK MEKTUP-

Loğoğlu, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen internete ilişkin düzenlemeler konusunda dünya kamuoyuna başta BM Genel Sekreteri, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri, AB yetkililerine, internetle ilgilenen bütün sivil toplum kuruluşlarına açık mektup gönderdiğini söyledi. Loğoğlu, mektubunda, "İnternet kontrolüne ve sansürüne karşı çıkalım" çağrısını yaptı.

-CHP AYM'YE GİDECEK-

Söz konusu yasayı Anayasa Mahkemesine götüreceklerini ifade eden Loğoğlu, "Şimdiye kadar ki davranışlarına baktığımızda önüne gelen her yasayı sanki acaba geri gönderir mi gibi beklentilere rağmen her defasında onaylamıştır. Bu sefer farklı olmasını dileriz. Olmadığı takdirde bu yasayı da imzaladığı takdirde Cumhurbaşkanı o zaman CHP bunu en kısa zamanda Anayasa Mahkemesine götürecektir" açıklamasını yaptı.

-"METİNDE YER ALMAYAN BİRTAKIM TAVİZ SÖZLERİ VERİLDİ Mİ?"-

Kıbrıs'ta müzakerelerin başlaması için önemli bir adım atıldığına işaret eden Loğoğlu, şöyle dedi:

"Basında yer alan şekliyle bu ortak açıklama metnini biz değerlendirdik. Genel kanaatimiz bu ortak açıklama metninde ciddi bir sakatlık yok. Bu ortak açıklama basında yer aldığı şekliyle kabul edilen resmi metin ise buna çok fazla itiraz bu noktada edemiyoruz. Yalnız bizi kuşkulandıran iki nokta var. Birincisi bütün bu görüşmelerin Türkiye'de danışması gereken yerlere danışmadan Kıbrıs Türk tarafına da fazla bir bilgi vermeden götürüldüğünü anlıyoruz. Bizim korkumuz bu ortak açıklama metninin ortaya çıkması için Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Kıbrıs Türk tarafına danışmadan Türk kamuoyuna bilgi vermeden bu ortak açıklama metninin ortaya çıkması için acaba bilmediğimiz, telaffuz edilmeyen metinde yer almayan birtakım taviz sözleri verildi mi? Bunu bilmiyoruz, inşallah verilmemiştir diyoruz."

-"BAŞBAKAN BUNU AÇIKLAMALI"-

İsrail ile yapılan müzakerelerde bir son noktaya varıldığı şeklinde haberler yer aldığına dikkat çeken Loğoğlu, "Bu önemli bir konu. Neyi hangi amaçla TBMM'ye getirecekler? Sayın Başbakan bunu açıklamalı, neyi hangi amaçla hangi maksatla TBMM'ye getirecekler, bir tazminat konusunu, Türk kamuoyuna açıklasınlar" dedi.

-"NE MYK DA NE DE PARTİ MECLİSİ'NDE EN UFAK BİR GERGİNLİK OLMADI"-

Bir basın mensubunun, "Belediye başkanlarının belirlendiği toplantıda bir kavga yaşandığı söyleniyor, ne diyorsunuz?" sorusuna Loğoğlu, "Böyle bir şey söz konusu değil. Uzun geçti o kesin. Ne MYK da ne de Parti Meclisi'nde en ufak bir gerginlik olmadı. Tartışmalar oluyor tabii, çünkü kolay bir iş değil, herkesin beğendiği adaylar var, beğenmediği adaylar var ama öyle bir gerginlik şeklinde bir ortam oluşmadı" yanıtını verdi.

-"KİMSE KİMSEYE BİR ŞEY FIRLATMADI"-

"Bardak fırlatma falan olmadı mı?" sorusuna da Loğoğlu, "HayırZaten bardak da yok PM'de. MYK'da var, orada da plastik bardak var. Ama kimse kimseye bir şey fırlatmadı. Biz AKP'li milletvekilleri gibi şiddete, zorbaya meraklı değiliz. Bazen tartışmalar oluyor, onu inkar etmiyorum ama bunlar demokratik ve medeniyet ölçüleri içerisinde oluyor" dedi.

"Zaman gazetesinin Azerbaycan muhabiri Sayın Başbakan'ı eleştiren bir tweet attığı için sınır dışı edildi, ne diyorsunuz?" sorusuna Loğoğlu, "Bunu kınıyoruz" derken, "İşler çığırından çıkmış durumda" diye konuştu.

"Öcalan'a olduğu ifade edilen bazı öneriler var, nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da Loğoğlu, "Biz yapılan müzakerelerin baştan itibaren yani AKP ve PKK ile yapılan müzakerelerin baştan itibaren dışında olduğumuz için bu sürecin bu pazarlıkların nereye geldiğini bilmiyoruz. Dolayısıyla Abdullah Öcalan'ın son ifadelerinin ne anlama ve ne amaçla yapıldığını da tam kestiremiyoruz. Biz görmüyoruz böyle bir süreç, hangi atımlar atılıyor, ne yapılıyor? Kan dökülmüyor, şehit yok bunu olumlu karşılıyoruz. Ama Abdullah Öcalan'ın, Kandil'den yapılan diğer açıklamaların diğer BDP yetkililerin yaptığı açıklamalardan şunu hissediyoruz, bu çözüm süreci bitmiştir. Bir yere vardığı yoktur" yanıtını verdi.

-"HAYATIMDA BEN BU KADAR SANCILI BİR SÜREÇ YAŞAMADIM"-

Bir soru üzerine Loğoğlu, "Hayatımda ben bu kadar sancılı bir süreç yaşamadım. Siyasette yeniyim. Bunun ne kadar zor ne kadar çetrefil bir süreç olduğunu gördüm. Hayatımda en ilginç dönemlerden birisi oldu. Elbette bir aday belirlediğiniz zaman bunu alkışlayanlar var, karşı çıkanlar var. Mükemmel yok ama en iyisini çıkarmaya çalıştığımız muhakkak. Elbette bir sürü insan aday olmayı beklerken hayal kırıklığına uğrayacak. Bunların hepsini saygıyla karşılıyoruz" dedi.

"Nurettin Canikli'nin bir ifadesi oldu Esad ile CHP aynı çuvala, yatağa giriyorlar dedi, ne diyorsunuz?" sorusuna Loğoğlu, "Çuval bizim bildiğimiz bir şey değil, çuvalı AKP iktidarı daha iyi biliyor. Kimlerin başına çuval geçirildiğini falan. CHP hiç kimseyle aynı çuvala girmiyor" yanıtını verdi.

"AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin silahlı görüntüsüne ne diyorsunuz?" sorusuna Loğoğlu, "Silahla dolaşılmasını ben şahsen gereksiz bulurum" derken Öner de, "anlaşılan tekmeleri, tokatları, küfürleri yetmedi şimdi de silahla geziyorlar" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Loğoğlu: Hayatımda Ben Bu Kadar Sancılı Bir Süreç Yaşamadım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement