Mısır Hükümeti, CHP'yi Mısır'a Davet Etti - Son Dakika
Güncel

Mısır Hükümeti, CHP'yi Mısır'a Davet Etti

Mısır Hükümeti, CHP\'yi Mısır\'a Davet Etti

Daveti kabul eden CHP, Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu ile İstanbul Milletvekili Osman Korutürk'ten oluşan heyetin Mısır'a gitmesine karar verdi.

04.09.2013 09:05  Güncelleme: 09:13

CHP, Suriye'nin ardından tartışma yaratacak ikinci bir ziyarete hazırlanıyor. Muhammed Mursi'yi deviren askeri darbenin işbaşına getirdiği hükümetin davetlisi olarak önümüzdeki hafta Mısır'a gitmeye hazırlanan CHP heyeti, Kahire'de temaslarda bulunacak.

DAVET MISIR'DAN

Türkiye hükümetinin destek vermediği Mısır hükümetinin davetini kabul eden CHP, Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ile CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk'ten oluşan heyetin Mısır'a gitmesi kararı aldı.

3 GÜN KAHİRE'DE TEMASLARDA BULUNACAKLAR

CHP'den yapılan açıklamada, Mısır hükümetinin davetlisi olarak CHP heyetinin 9-12 Eylül'de Mısır'ın başkenti Kahire'de temas ve incelemelerde bulunacağı bildirildi. Açıklamada, "CHP, Türkiye'nin bölgesel ve küresel plandaki itibar ve gücünü her alanda koruma, pekiştirme girişimlerini sürdürecektir" denildi.

DARBEYE DESTEK AÇIKLAMALARI

Mısır'da askerin yönetime el koymasının ardından CHP'li bazı vekiller tepki çeken açıklamalarıyla dikkat çekmişti. CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler, "Mursi'nin görevden uzaklaştırılmasını desteklememiz gerekirdi. Mursi'nin Mısır demokrasisine yönelik ciddi ihlalleri oldu" demişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ise "Mısır'daki gelişmeler demokrasinin sadece sandıkla olmadığının bir göstergesi" ifadesini kullanmış, ardından düzeltme yapmıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Mısır Hükümeti, CHP'yi Mısır'a Davet Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement