Cumhurbaşkanı Erdoğan Burdur'da (2) - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Burdur'da (2)

Cumhurbaşkanı Erdoğan Burdur\'da (2)

Chp'li BAŞKANA ZİYARETCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulu Cami'deki cuma namazının ardından Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Cengiz'i makamında ziyaret etti.

11.03.2016 17:38

Chp'li BAŞKANA ZİYARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulu Cami'deki cuma namazının ardından Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Cengiz'i makamında ziyaret etti. Öğle yemeğini de belediyede yiyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki 33 tesisin toplu açılış törenine katıldı.

MUHTAR NE DİYOR ÖNEMLİ OLAN O

Burdur'da açılışını yaptığı 33 tesisi anlatan Cumhurbaşkan Erdoğan, 'Muhtarları neden Külliye'ye çağırıyor' eleştirisine yanıt verdi. Erdoğan, "Muhtar kim, cumhur. Muhtarsız cumhur olur mu? 450 muhtarla salı günü yine bir araya geleceğim. Her ay 1600- 1700 muhtarımızı Türkiye'nin farklı bölgelerinden davet ediyorum. Şu parti, bu parti yok, muhtar var. Muhtarlar halka en yakın demokratik organdır. Beraber yürüyeceğiz. Kim ne demiş hiç ilgilendirmiyor. Muhtar ne diyor, önemli olan o" dedi.

'AKILLI OL, SİZE BU İŞİ DAR EDERİZ' DEDİK

Doğu ve Güneydoğdu'daki operasyonları hatırlatan Erdoğan, "Tek millet, tüm etnik unsurlarıyla, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkesiyle, Gürcüsüyle, Lazıyla, Romanıyla, velhasıl tek millet. İki, tek bayrak. Bayrağımızın dışında bir bayrak asla kabul etmiyoruz. Karşımıza paçavralarla çıkanlara gerekli cevabı bu milletimiz askeriyle, polisiyle, korucusuyla verdi veriyor. Tek vatan, 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Bu vatanı bölmek, parçalanmak isteyenlere şu anda yapılan operasyonları izliyoruz değil mi. Gerekli cevabı veriyor muyuz? Ne dedik taa çözüm sürecinden önce. 'Bak akıllı ol, yanlış yapmayın, eğer yanlış yapacak olursanız size bu işi dar ederiz.' Şu anda sabır sabır ne yaptılar, benim Kürt kardeşlerimi sokağa döktüler. Bir tane eşbaşkan çıkmış, ne diyor, 'dökülün sokağa' ve 52 tane orada vatandaşımız öldü. Ölen Kürt, öldüren Kürt. Hani sen Kürtlerin temsilcisiydin, ya nasıl temsilcilik bu, yalan" dedi.

'BU VATANDA OPERASYON YAPAMAZSINIZ'

Bunların Kürt kardeşlerinin kanını emdiğini, onları sömürdüğünü, sokağa döktüğünü ve bu ülkeyi kendi içinde adeta birbirine düşman ettiğini dile getiren Erdoğan, "Çözüm sürecine saygı duymadılar, ne dedim 'Artık çözüm süreci buzluğa konmuştur.' Adımlar atıldı mı, yiğidin de karı değil. Ama bu vatan toprakları unutmayın şüheda kanıyla yoğrulmuştur. Olay bu. Tek vatan, bu vatanda operasyon yapamazsınız. Yapmaya gayret edenler de bedelini şimdi ödüyorlar. O şehitlik makamı ki peygamberlik makamından sonra en yüce makam ve şehit analarına milletçe sabır diliyoruz. Rabbim onları da evlatlarıyla, evli olanları eşleriyle, çocuklarıyla inşallah cennetül firdevs'te beraber etsin" dedi.

İNLERİNE GİRECEĞİZ DEDİM, GİRDİK, GİRMEYE DEVAM EDİYORUZ

Dördüncüsünün 'tek devlet' olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet içinde devlet yok, tek devlet Türkiye Cumhuriyeti devleti o kadar. Paralel devlet yapılanması, yok böyle bir şey. Bunlar sahtekar, cambaz. İşte buyrun çıkıyor bütün hileleri ortaya. Yok neymiş basın hürriyetiymiş. Düşünebiliyor musunuz, gazeteleri var suçüstü yakalanıyorlar, emniyet görevlileri oraya girecek, toplamış oraya başı açık, başörtülü tüm kardeşlerimizi, orada polisin önüne onlarla bariyer oluşturuyorlar. O başörtülü kardeşlerimizi bunlar var ya Güneydoğu'da PKK'lılarla seçimlerde sırt sırta biraraya getirdiler. Bunları gözlerimle gördüğümde 'yazıklar olsun' dedim. Ne günlere kaldık. Hani diyor ya Ziya Paşa, 'Ne günlere kaldık ey gazi hünkar, eşek vezir olmuş, katır silahtar.' Böyle bir durum. ve gazetelerinin önüne geldiler, girdi oraya emniyet, içeride ne makine, ne bilgisayar kalmış hepsini götürmüşler. Niye devletin bütün kurumlarına sızmışlar. Ne yaparsanız yapın kaçamayacaksınız. Başbakanlığım dönemimde ne dedim, 'Bunların inlerine gireceğiz' dedim. Girdik mi, girdik, girmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

'8 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ, ELLERİ DERT GÖRMESİN'

"Sadece onlar değil, bir de ötekiler ne PKK, ne PYD, ne YPG bunlar hep aynı, birbirinden farkı yok" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ne dediler, 'Sur temizlendi', arkadaşlarıma dedim 'Aman ha rehavete kapılmayın, temizlik memizlik hala devam etmeli' ve ertesi gün bodrumdan 8 tane terörist çıktı. Ama onları da etkisiz hale getirdiler. Elleri dert görmesin. Dünya şöyle diyor, dünya böyle diyor. Dünya ne derse desin Allah ne diyor bizim için aslolan odur. Çünkü biz şuna inanıyoruz; zulm ile abad olunmaz, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste, biz mazlumların sesi olacağız dedik. ve biz mazlumlar adına koşacağız, konuşacağız dedik. Onun için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, yani bizim rabiamız bu."

YENİ BİR GÜNEYDOĞU İNŞA EDİLECEK

Birilerinin Güneydoğu'da, Diyarbakır'da, Hakkari'de, Mardin'de Şırnak'ta buralardaki operasyonlar sebebiyle sürekli istismarda bulunduğunu, 'Bak evleriniz yıkıldı, yıkılıyor' dediğinden bahseden Erdoğan, "Buradan sesleniyorum. Osmanlı İnebahtı'da bir yenilgi yaşamıştı. Kılıç Ali Paşa komutasında o yenilgiyi yaşadığında komutan üzgündü, süzgündü, fakat Sokullu oradan gürledi. Ne dedi? 'Paşa paşa sen bu devleti ne sanırsın. O yelkenlerin direklerini gümüşten, bütün yelkenlerini de atlastan yapmak suretiyle yolumuza devam ederiz.' İnşallah Güneydoğu'daki bütün buralarda Hükümetimiz bütün bakan ve memurlarını görevlendirdi. O direkleri gümüşten, yelkenleri de atlastan nasıl ecdad yapmışsa şimdi orada da bütün plan ve projeler yapılıyor. Alt-üst yapısıyla inşallah o yıkımların olduğu yerler çok daha modern şekilde ve kentsel mimariye uygun olmak şartıyla, çok kısa bir zamanda, bir kısmı bir yıl dolmadan, bir kısmı da bir yıl içinde veya biraz geçtikten sonra bu dört vilayetimizde de çevre ve gerekli düzenlemeler yapılacaktır. İnşallah o leş kargalarına cevap yeni düzenle birlikte verilecektir. Yeni bir Güneydoğu inşa edilecektir hiç şüpheniz olmasın" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan Burdur'da (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement