Demre'de deve güreşi düzenledi - - Son Dakika
Güncel

Demre'de deve güreşi düzenledi -

Demre\'de deve güreşi düzenledi -

Demre ilçesinde gerçekleştirilen yılın ilk deve güreşine, Akdeniz ve Ege bölgelerinden yaklaşık 100 deve sahibi katıldı.

05.01.2014 19:24

Demre ilçesinde gerçekleştirilen yılın ilk deve güreşine, Akdeniz ve Ege bölgelerinden yaklaşık 100 deve sahibi katıldı.

Demre Toptancı Hali yanındaki sahada gerçekleştirilen güreşlere Demre başta olmak üzere, Kumluca, Aydın, Muğla, Denizli, Balıkesir ve İzmir bölgesinden yaklaşık 100 deve getirildi.

Güreşlerde zaman zaman rakiplerden kaçan develeri bazen de ayırmakta güçlük çekildi. Zaman zaman da kavga eden deve sahipleri, görevlilerin araya girmesiyle yatıştırıldı. Ağalık yarışını, açık arttırmada 45 bin lira veren Demreli iş adamı Çetin Coşkun kazandı.

Güreş sahasının yanında kurulan tezgahlarda satılan deve sucukları da vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Aydın'dan deve sucuğu satmak için gelen satıcılar, deve sucuğunun çok sağlıklı olduğunu, yağ oranının düşük olmasından dolayı vatandaşlar tarafından beğenilerek tüketildiğini ileri sürdü.

Mavi Akdeniz Yeşil Demre Devecileri Koruma Derneği Başkanı Necati Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir Yörük kültürü olan deve güreşlerini yaşatmak için çalıştıklarını söyledi.

Güreşlerin bölgede yılın ilk güreşi olduğunu ifade eden Sarıca, güreşlerle örf, anane ve geçmiş yaşam tarzlarını gelecek nesillere aktarmak istediklerini vurguladı.

Sarıca, "Bizler Yörük kültüründen geliyor ve bu yaşam tarzını benimsiyoruz. Kültürümüz yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması için çalışıyoruz. Bugünkü güreşler de güzel oluyor. İnşallah güreşler ve kültürümüzü yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Güreşlerden elde edilecek gelirin Yörük kültürü ve deve güreşlerinin yaşatılması için kullanılacağını bildiren Sarıca, destek verenlere teşekkür etti.

Güreşleri Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Süleyman Topçu, İlçe Emniyet Müdürü Soner Yalım, AK Parti il Başkanı Mustafa Köse, daire amirleri, siyasi parti ilçe temsilcileri ve vatandaşlar izledi.

-demre

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demre'de deve güreşi düzenledi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement