Dha İstanbul Bülten - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülten - 1

Dha İstanbul Bülten - 1

1- PATLAMADA YARALANAN SELİN ÇELİK ŞEHİT OLDUHaber-Kamera Ali Kerem BENGİ İSTANBUL DHABeşiktaş'ta meydana gelen hain terör saldırısında yaralanan bankacı Selin Çelik hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

12.12.2016 08:05

1- PATLAMADA YARALANAN SELİN ÇELİK ŞEHİT OLDU

Haber-Kamera Ali Kerem BENGİ İSTANBUL DHA

Beşiktaş'ta meydana gelen hain terör saldırısında yaralanan bankacı Selin Çelik hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Dün meydana gelen patlama sırasında Taksim'e giden dolmuşta yaralanan 28 yaşındaki bankacı Selin Çelik, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Yoğun bakımda tedavisi yapılan Selin Çelik yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Çelik'in otopsi için cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Hastaneden görüntüler

-Genel ve Detaylar

11.12.2016 - 23.18 Haber Kodu : 161211232

===========================

2- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YARALILARI ZİYARET ETTİ

Başka bir polis memuru patlama anını anlatırken, "Şehit olan amirimizle beraberdik. Rütbeliler bir aradaydı. Bir şarapnel parçası tefonuma geldi. diyerek Erdoğan'a telefonu gösterdi.

Haber: Gülseli KENARLI/ İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Beşiktaş'ta gerçekleşen terör saldırısında yararlananları Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"nde ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı.

Erdoğan'a hastane ziyareti sırasında, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayarak, Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu eşlik etti.

YARALILARLA SOHBET ETTİ

Erdoğan, ziyareti sırasında tedavileri süren yaralılarla sohbet etti. Yaralanan bir polis memuru ile Erdoğan arasında geçen 3 çocuk diyaloğu gülüşmelere neden oldu. Sohbet sırasında yaralı polis, "2 çocuğum var, 3 olacak inşallah" derken Erdoğan'ın, "3 dedik aman ha... 4, 5 Allah ne vediyse." şeklinde verdiği cevap gülüşmelere neden oldu.

Başka bir polis memuru patlama anını anlatırken, "Şehit olan amirimizle beraberdik. Rütbeliler bir aradaydı. Bir şarapnel parçası tefonuma geldi. diyerek Erdoğan'a telefonu gösterdi.

Bir başka yaralıyı ziyaretinde Erdoğan, refakatçi kadının yaralının nişanlısı olduğunu öğrenince genç kadına dönerek, "Bu işler bittikten sonra fazla geçiktirmeyin. Hayırlı işte cele edeceksiniz." şeklinde seslendi.

Bir başka yaralı polis memuru ile ev arakdaşı olan polisin bekar olduklarını öğrenen Erdoğan, her ikisinden de evlenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Erdoğan ve beraberindekilerin hastane koridorunda yürümesi

-Yaralıları ziyaret etmesi

-Yaralılarla sohbet etmesi

-Yaralı ile yaşanan 3 çocuk diyalogu

-Diğer yaralılarla yaşanan diyaloglar

Detaylar

11.12.2016 - 19.00 Haber Kodu : 161211195

=========================

3- GÜVENLİK TOPLANTISI 2 SAAT SÜRDÜ

Haber: Gülseli KENARLI/ İstanbul DHA

Beşiktaş'taki terör saldırısının ardından İstanbul'da güvenlik toplantısı yapıldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Güvenlik Toplantısı, Yıldız Mabeyn Köşkü'nde saat 16.30'da başladı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı saat 18.30'da sona erdi. Toplantıya Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Veysi Kaynak ve Tuğrul Türkeş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve ilgili üst düzey bürokratların katıldığı belirtildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Cumhurbaşkanı ve Başbakan konvoylarının çıkışı

11.12.2016 - 22.26 Haber Kodu : 161211226

===============================

4- TAKSİCİ PATLAMA SONRASINI SANİYE SANİYE KAYDETTİ

Haber - Kamera: Yusuf ÇINAR/ İSTANBUL DHA

Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yanında dün gece düzenlenen hain terör saldırısından bir kaçdakika önce bölgede yolcu bırakan taksi şoförü İsmail Coşkun, olay sonrasında yaşananları cep telefonunun kamerasıyla saniye saniye kaydetti.

İstanbul'da taksicilik yapan İsmail Coşkun, dün gece Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yanında düzenlenen bombalı terör saldırısından bir kaç dakika önce bir yolcusunu bölgede bıraktı. Taksici, yolda seyir halindeyken patlama sesiyle sarsıldı. Bir şarapnel parçası, taksinin ön camına isabet edip araca hasar verdi. Coşkun, patlama sonrasında cep telefonunun kamerasını açarak yaşanan paniği saniye saniye kaydetti.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-İlk patlama sonrasında yaşanan panik

-Yaralılar ile taksi şoförü arasındaki konuşmalar

-Patlama sesi

-Detaylar

11.12.2016 - 21.07 Haber Kodu : 161211215

===============================

5- OLAY YERİNDEKİ ANMALAR SÜRÜYOR

Haber-Kamera: Ozan URAL/ İstanbul DHA

Beşiktaş'ta dün iki ayrı hain terör saldırının meydana geldiği olay yerindeki anmalar akşam saatlerinde de sürdü. Gruplar halinde gelen vatandaşlar ellerinde bayraklar istiklal marşı okuyup terörü lanetleyen sloganlar attı. Şehitlerin olduğu yerde karanfiller ve Türk Bayrakları bırakan vatandaşlardan bazıları Kur'an-ı Kerim okudu. Toplanan gruplara yoldan geçen araçlar sürücüleri de korna çalarak destek verdi.

Öte yandan, Galata Kulesi'ne saldırı nedeniyle Türk Bayrağı yansıtıldı. Tarihi Galata Kulesi, Türk Bayrağı'nın yansıtılmasının ardından ilgiyle izlendi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Olay yerinde toplanan vatandaşlar

-İstiklal Marşı okumaları

-Slogan atmaları

-Bazı vatandaşların Kur'an okuması

-Galata kulesine Türk Bayrağı yansıtılması

-Detaylar

11.12.2016 - 22.15 Haber Kodu : 161211225

=========================

6- SERVİS MİNİBÜSÇÜLERDEN KONVOYLU TERÖR PROTESTOSU

Haber - Kamera: Ersan SAN/ İstanbul DHA

Fatih Vatan Caddesi'nde toplanan bir grup servis minibüsü sürücüsü, araçlarıyla konvoy yaparak Beşiktaş'ta dün meydana gelen hain terör saldırısını protesto etti.

Protesto eylemi için, İstanbul Umumi Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası tarafından İstanbul'da çalışan tüm servis minibüsçülerine toplu mesaj gönderildi. İstanbul geneli 16 Bin üyesi olan İstanbul Umumi Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odasına bağlı servis minibüsü şoförleri mesaj sonrası vatan caddesi üzerinde toplandı. Bayraklarla donatılan servis minibüsleri, polis eskortu eşliğinde konvoy halinde buradan hareket etti. Vatan Caddesi'nden başlayan teröre tepki protestosuna çok sayıda servis minibüsü katıldı.

İstanbul Umumi Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, "Bu acı günde devletimizin ve polis teşkilatımızın yanında olduğumuzu hisstettirmek için bu akşam bu konvoyu tertip ettik." dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Röp.

-Servis araçları

-Araçlardaki türk bayrakları.

-Araçların hareket etmesi.

Genel ve detay görüntüler.

11.12.2016 - 22.33 Haber Kodu : 161211228

========================

7- ÜMRANİYE'DE BİR BİNANIN ÇATI KATI ALEV ALEV YANDI

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN/ İstanbul DHA

Ümraniye'de 4 katlı bir binanın çatı katında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kısa sürede söndürüldü.

Yangın, Ümraniye Yukarı Dudullu Mahallesi Yüce sokakta 4 katlı bir binada saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Bananın çatı katındaki dairede henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Çatıyı kaplayan yangını gören vatandaşlar itfaiyeye haber verdi. Olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kısa sürede söndürüldü. İçeride mahsur kalan biri olduğu iddiası üzerine itfaiye erleri daire içerisinde arama yaptı. Arama sonunda dairede kimsenin olmadığı belirlendi. Mahalle sakinleri yangının biranda çıktığını ve kısa sürede binanın çatısını kapladığını belirtti.

Görüntü Dökümü

--------------

-Binanın çatısı ve dairenin alev alev yanması

-İtfaiyenin müdahalesi

-Çevredeki vatandaşlar

-Daire sahibinin panik yapması

-İtfaiye erleri

-Görgü tanığı ile röportaj

-Genel ve detay

11.12.2016 - 19.41 Haber Kodu : 161211207

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülten - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement