Dha İstanbul Haber Takip Gündemi - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

16.00Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, "Büyük İstanbul Mitingi"ne katılacak.

08.04.2017 09:57

16.00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, "Büyük İstanbul Mitingi"ne katılacak.

////////////////////////////

DHA İSTANBUL BÜLTEN - 1

1- PANKART ASAN CHP'LİLERE OTOMOBİLDEN KURUSIKI TABANCAYLA ATEŞ EDİLDİ

Olay anında CHP'liler sosyal medya aracılığıyla canlı yayındaydı.

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ - Hakan KAYA/ İSTANBUL DHA

Beykoz'da 'Hayır' pankartı asan CHP'li gruba, otomobilden kurusıkı tabancayla ateş edildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Olay, Kavacık Mahallesi Orhan Veli Kanık Caddesi'nde saat 01.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, referandum çalışması kapsamında 'Hayır' pankartı asan aralarında CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan'ın da bulunduğu gruba, içerisinde iki kişinin bulunduğu otomobilden kurusıkı tabancayla ateş açıldı. Ardından bu kişiler, araçlarıyla kaçtı.

CHP'li grubun ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Gruptakilerin ifadesini alan polis ekipleri kaçan şüphelileri yakalamak için bölgede çalışma başlattı.

Çalışmalar sonucunda bu kişilerin kaçtığı otomobili Çubuklu Mahallesi Şenevler'de durduran polis ekipleri, 3 şüpheliyi gözaltına aldı.

3 şüpheli ifadesi alınmak üzere Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

CHP İlçe Başkanı Mahir Taştan, "Gece 01.00 sıralarında 'hayır' pankartlarını ve Türk bayraklarını asmak için vinç yardımıyla çalışmamıza başladık. Bir araç sürekli parti müziği çalarak bizi taciz etmeye başladı. Araç iki kere bulunduğumuz yerden geçti. Üçüncü  geçişlerinde ise bir kişi otomobilin sanruf üzerinden ateş etti.  Diğeri de otomobilden inerek 2 kez bizim bulunduğumuz tarafa ateş etti. O sırada 20-25 kişilik gençlik kollarımız üyeleriyle bir korku ve panik havası yaşandı. Burada şu anda öğrendiğiniz kişilerin yakalandığı. Biraz sonra emniyet müdürlüğüne giderek şikayet dilekçemizi ileteceğiz" dedi.

Bu arada, olay anında CHP'liler sosyal medya aracılığıyla canlı yayındaydı. Görüntülerde, CHP'lilerin pankart asması, yaşanan gerginlik, aracın geçmesiyle duyulan silah sesleri görülüyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------

Cep Telefonu kamerası

-CHP'lilerin pankart asması

-Yoldan geçen araçtakilerin sözlü tacizleri

-Araç geçerken çıkan silah sesleri

-Yaşanan gerginlik

////////////////

Aktüel görüntler

-Olay yeri

-Polisin çalışmaları

-Emniyet önünde toplanan kalabalık

-İlçe Başkanı Mahir Taştan ile röp.

Detaylar

08.04.2017 - 03.57 Haber Kodu : 170408007

=============================

2- CHP'NİN 'HAYIR' ÇADIRI İBB EKİPLERİ TARAFINDAN SÖKÜLDÜ

Haber - Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/ İSTANBUL DHA

Referandum kampanyaları kapsamında İstanbul Beylikdüzü metrobüs durağında kurulan CHP'ye ait çadır, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından söküldü.

Uzun süreden bu yana metrobüse binen ve inenlerin yanı sıra yolun iki tarafına geçenleri etkilemek amacıyla yan yana duran AK Parti ve CHP çadırlarında çalışmalar sürdürülürken, bugün İBB zabıta ekibi gelerek CHP çadırının prefabrike benzediğini, bu nedenle yıkılması gerektiğini bildirdi. CHP İlçe Başkanı Avukat Turan Taşkın Özer'in çadırın AK Parti'nin 5 metrekarelik çadırından daha küçük 4 metrekare olduğu iddiası görevlileri ikna etmedi. Özer, görevlilerin kendisine "Burada kermes yapmayacağınızın garantisi var mı?" diyerek itirazını kabul etmediğini ve söküm işlemine başladığını söyledi. Toplanan CHP'liler "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" diye slogan atarken bazı partililer gözyaşlarını tutamadı.

CHP İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer'in açıklamasının ardından görevliler, CHP'nin 'hayır' çadırını söktü.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Alandaki grubun slogan atıp marş söylemesi

-İBB görevlileri

-Görevlilerin çadırı sökmesi

-Yapılan açıklamalar

-Bazı partililerin gözyaşı dökmesi

Detaylar

07.04.2017 - 20.17 Haber Kodu : 170407253

==============================

3- BAKAN KAYA, KADIN MUHTARLARLA BİRARAYA GELDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya,

" Maalesef büyük güçler elini taşın altına gerektiği gibi koymadığı için Suriye'de bir çözüme ulaşılamadı. Ben bir kadın ve anne olarak orada cesedi çıkarılan bebekleri görünce yüzümü çevirmek durumunda kalıyorum"

Haber - Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye Kadın Muhtarlar toplantısına katıldı. Küçükçekmece'de bulunan bir otelde saat 21.00'deki toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın yanı sıra Türkiye'nin çeşitli illerinde muhtarlık yapan kadınlar katıldı.

"ROL MODEL KIZLARIMIZLA BİRLİKTE TOPLUMSAL ZİHNİYET DÖNÜŞÜMÜNÜ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Kadın muhtarlara hitaben bir konuşma yapan Bakan Kaya sözlerine, kız çocuklarının erken evlendirilmesi ile mücadeledeki çalışmalarından dolayı kadın muhtarlara teşekkür ederek başladı. Kaya, "Toplumsal zihniyet dönüşümünü siz kadınlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Kız çocuklarımızın okula gitmesi için Aile Bakanlığı olarak, okullaşma oranını arttırmak için orta öğretim kız öğrenci yurtları yapıyoruz. Ben bakan olduğumdan beri tam 21 tane orta öğretim kız öğrenci yurdu yapılması için imza attık, çalışma başlattık. Çocuklarımızı okulda tuttuğumuz sürece zihniyet dönüşümünü de köylerimizden, mahallelerimizden çıkan okumuş, eğitim almış rol model kızlarımızla birlikte toplumsal zihniyet dönüşümünü gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

"BÜYÜK GÜÇLER ELİNİ TAŞIN ALTINA GEREKTİĞİ GİBİ KOYMADIĞI İÇİN SURİYE'DE BİR ÇÖZÜME ULAŞILAMADI"

Bakan Kaya Suriye' de yaşanan sivil kayıplarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, dünyanın sessiz kaldığını söyledi. Kaya, "Sınırımızda yaşanan savaşlar, karışıklıklar, dünyada yükselen ırkçılık ve terör gözlerimizin önünde yaşanıyor. Hemen yanı başımızda, Suriye'de bir insanlık dramı yaşanırken, bizler tüm mazlumlara el uzatmaya çalışırken, 3 milyondan fazla mülteciye kapılarımızı açtık. Avrupa kapılarında bekletilen, nişan yüzükleri ellerinden alınan mültecileri, katledilen Aylan bebekleri, daha iki gün önce kimyasal silahla katledilen bebekleri tüm dünya üzüntü içinde izliyor. Üzüntü içinde izlemek bir sonuç getirmiyor. Bugüne kadar Türkiye bu dramın son bulması, Suriye'de güvenli bölge inşa edilmesi için bir çok girişimde bulundu. Maalesef büyük güçler elini taşın altına gerektiği gibi koymadığı için Suriye'de bir çözüme ulaşılamadı. Ben bir kadın ve anne olarak orada cesedi çıkarılan bebekleri görünce yüzümü çevirmek durumunda kalıyorum. 15 aylık bir bebek annesi olarak orada yaşanan insanlık dramı hepimizi çok derinden yaralıyor. Biz kadınlar olarak bu drama sessiz kalmadık. Biz Türkiye olarak bu insanlık dramına karşı susmadık. Umarım en kısa zamanda Suriye'de güvenli bölge oluşturulur ve bebekler, kadınlar, masum insanlar katledilmez." ifadelerini kullandı.

"YENİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ MESELESİ TÜRKİYE'NİN İSTİKRAR VE İSTİKBAL MÜCADELESİDİR"

Kaya, anayasa değişikliğinin önemini ise şu sözlerle aktardı: "Bu mesele Türkiye'nin siyaset üstü bir meselesi. Yeni anayasa değişikliği meselesi Türkiye'nin istikrar ve istikbal mücadelesidir. Çocuklarımızın geleceği için, ülkemizin bekası için Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne sizlerle birlikte 'evet' dememiz gerektiğine inanıyorum."

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Bakan Kaya'nın salona gelişi

-Kaya'nın kadın muhtarlarla konuşması

-Kaya'nın açıklamaları

-Sahnede fotoğraf çekilmesi

-Genel ve detaylar

07.04.2017 - 23.29 Haber Kodu : 170407283

=======================

4- TAKLA ATAN OTOMOBİL TV BİNASININ BAHÇESİNE UÇTU: 4 YARALI

Haber - Kamera: Hakan KAYA - Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHA

Beşiktaş'ta sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, kaldırıma çarptıktan sonra takla atarak bir televizyon binasının bahçesine uçtu. Kazada 4 kişi yaralandı.

Kaza, Barbaros Bulvarı'nda saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, içerisinde 4 kişi bulunan Enes Eraslan (21), yönetimindeki 34 FM 1042 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkarak yol kenarındaki kaldırıma çarptı. Taklalar atan otomobil daha sonra ATV televizyon binasının bahçesine uçtu. Kazada 4 kişi yaralanırken, sürücü Eraslan ise otomobil içerisinde sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye erleri tarafından otomobilde sıkışan sürücü kurtarıldı. Yaralı 4 kişi ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza yapan otomobil ise, çekici yardımıyla uçtuğu bahçeden çıkartılarak Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü otoparkına götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

-Kaza yerinden görüntü

-İtfaiye ekiplerin çalışması

-Polis ekiplerinden görüntü

-Aracın çekici tarafından kaldırması

-Kaza sonra aracının parçaları

-Genel ve Detaylar

08.04.2017 - 02.21 Haber Kodu : 170408002_

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement