Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Dha Yurt Bülteni-11

NİĞDE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ (EK)1)AİLESİ HELİKOPTERLE NİĞDE'YE GELDİYüksekova İlçesi Düztepe Mevkii'ne personel ve malzeme indiren askeri helikoptere PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Uçak/Helikopter (UH) Teknisyeni Astsubay Başçavuş Gökhan Altınalana'nın ailesi...

27.03.2017 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NİĞDE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ (EK)

1)AİLESİ HELİKOPTERLE NİĞDE'YE GELDİ

Yüksekova İlçesi Düztepe Mevkii'ne personel ve malzeme indiren askeri helikoptere PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Uçak/Helikopter (UH) Teknisyeni Astsubay Başçavuş Gökhan Altınalana'nın ailesi Malatya'dan helikopter ile Niğde'ye geldi. 33 yaşındaki şehit Astsubay Altınalana'nın Niğde Merkez Aşağı Kayabaşı Mahallesi Özbelde Mevkii 7'nci blokta bulunan baba ocağına Türk Bayrakları asıldı.

Şehidin babası 59 yaşındaki Mehmet Altınalana, 49 yaşındaki annesi Şerife, eşi Erinç Altınalana 5 yaşındaki kızı Elva, 1.5 yaşındaki oğlu Bora aile yakınları tarafından güçlükle teselli edilebildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Ailenin eve gelmesi

Aileden görüntü

Çocuklarından görüntü

Baba Mehmet Altınalan'a vatandaşlar başsağlığı dilerken

Kalabalıktan görüntü

Ağıt yakanlardan görüntü

Ambulanstan görüntü

Eve asılan Türk bayrağından görüntü

Süre: 01'55" Boyut: 127 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

======================================================

Bakan Işık: Birileri bize düşmanlık etmek istiyorsa düşmanlığın kendilerine zarar vereceğini bilmeleri lazım (EK)

2)SAĞLIK MERKEZİNİN AÇILIŞINA KATILDI

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde Halıdere Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin açılışına katıldı. Törende konuşan Işık, çift başlı yönetimin ortadan kaldırılarak hükümeti halkın doğrudan seçmesi gerektiğini söyleyerek, "16 Nisan da inşallah sizler istikrarı kalıcı hale getirecek düzenlemeleri sandıkta oylayacaksınız. Bizler diyoruz ki artık Türkiye istikrarı sandıkta sağlasın. Şuanda oluşan çift başlı yönetimi ortadan kaldırsın ve hükümeti halk doğrudan seçsin. Bu bir daha Türkiye de yok şu parti şöyle yaptı, bu parti böyle yaptı tartışmalarını ortadan kaldırsın. Bakınız ben şuanda Türkiye Cumhuriyeti'nin 63. Milli Savunma Bakanıyım. Hükümet de 65. Cumhuriyet hükümeti. ABD nin 240 yıllık tarihinde şunda 45'nci başkan görev yapıyor. 1.5 yılık hükümetlerle ülkenin rakipleriyle yarışması mümkün olailir mi ? İnşallah sizler inanıyorum ki 16 Nisan'da en güzelini yapacaksınız. Bizler sizden aldığımız emanetin gereğini yapmak için inanın gece gündüz çalışıyoruz. Size layık olmak için yavrularımıza gelecek kuşaklarımıza çok daha güçlü bir Türkiye bırakabilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Sayın cumhurbaşkanımız liderliğinde Türkiye her alanda çok önemli hamleler yaptı. Ama sistemimizi kalıcı istikrar temelinde yeniden yapılandırmazsak yarın tekrar istikrarsızlık dönemlerine dönme riskini bertaraf edemeyiz. Bunun için sizlerin gereğini yapacağınıza inanıyorum" dedi.

Bakan Işık daha sonra Kocaeli'de 2002'den bugüne kadar sağlık alanında çok büyük yatırımlar yapıldığını, bundan sonra da yeni yatırımların devam edeceğini söyledi. Bakan Işık daha sonra merkezi gezdi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Bakan Işık konuşması

-Sağlık merkezi açılışı

-Bakan merkez içersinde incelemesi

(Haber: Ergün AYAZ-Kamera: Orhan UZUN-KOCAELİ/DHA

====================================================

3)CHP'Lİ AĞBABA: 'HAÇLI CEPHESİ İLE HİLAL CEPHESİ KARŞI KARŞIYA GELİYOR' DENİLİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte CHP'li Hakan İnci'nin bir otelde düzenlediği yemekli toplantıya katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 'hayır' yazılı kampanya afişlerinin sökülmesine tepki göstererek, Büyükşehir Belediyesini eşleştirdi.

Referandum sürecine de değinen Kiraz, "Biz baştan beri söylüyoruz, bu sadece CHP'nin meselesi değil. Bazıları ne kadar bizim afişlerimizi indirirseler de, ne kadar propaganda malzemelerimizi azaltsalar da bu ülkede cumhuriyete inanan ve demokrasiye inanan ve bu değerleri bu ülkede yaşatmaya kararlı olan geniş bir halk kitlesi varö diye konuştu.

Daha sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, referandumun Türkiye için önemine dikkat çekerek, referandumda 'hayır' oyu çıkmasını temenni etti.

Ağbaba, "Biz kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi terörist ilan etmeden ve verilen karara saygı duyarak bu kampanyayı yürütüyoruz. Biz, bölmeye değil birleştirmeye çalışıyoruz ama maalesef bu kampanya dönemi birileri tarafından toplumu kamplaştırma ve bölme meselesi olarak kullanılıyor. İnsanlar bölünerek oylar konsülde edilmeye çalışılıyor. Bir taraftan 'hayır' oyu verecekler terörist ilan ediliyor bir taraftan da hiç akla hayale gelmeyecek laflar söyleniyor. 'Haçlı cephesi ile hilal cephesi karşı karşıya geliyor' deniliyor. İnsanların hafızası bunu almıyor. 'Hayır'ın ne kadar kötü bir şey olduğu söyleniyor, hayır diyenler kınanıyor ama eğer bizim geçmişte 'hayır' dediğimiz şeylere AK Parti kulak assaydı bu gün Türkiye farklı bir Türkiye olurduö ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 16 Nisan'da önemli bir tercih yapacağını aktaran Ağbaba, "Türkiye önemli bir yol ayrımında, ben Türkiye'nin demokrasinden ve cumhuriyetten yana tercih yapacağını düşünüyorumö şeklinde konuştu.

Mikail PELİT/MALATYA, -

====================================================)

4)GÖLCÜK GÖLÜ'NDE KAYBOLAN KAPORTACI ÖLÜ BULUNDU

İZMİR'in Ödemiş ilçesi'nde, balık tutmak için açıldıkları Gölcük Gölü'nde bindikleri kayığın alabora olmasıyla suda kaybolan 52 yaşındaki Hüsnü Çetgez, dalgıç polisler tarafından sazlıkların arasında 36 saat sonra ölü bulundu.

Dün (pazar) saat 02.00 sıralarında evli ve iki çocuk babası, kaporta ustası Hüsnü Çetgez (52) dört arkadaşı ile balık tutmak için Gölcük Yaylası'na gitti. Beş arkadaş bir süre buradaki gölün kenarında içki içip, sohbet etti. Daha sonra beş arkadaştan Ali Halıcı (31), Hüsnü Çetgez (52) ve Süleyman Atar (56), ağ atmak için kayıkla buradaki göle açıldı. Nurettin Pekdoğru (58) ve Mehmet Aktepe (37) ise kıyıda beklemeye başladı. Gündüz yasak olduğu için gecenin karanlığından yararlanarak göle ağ atmaya çalıştıkları belirtilen üç arkadaşın bindiği kayık, kıyıdan uzaklaştıktan bir süre sonra alabora oldu. Halıcı ile Atar, yüzüp kıyıya çıkarak canlarını kurtarırken yanlarındaki arkadaşları Çetgez suda kayboldu. Gölün kenarındaki bir kafeteryanın çalışanı durumu farkedip, jandarma, itfaiye ve 112 Acil Servis'e bildirdi. Olay yerine gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Suda Arama Kurtarma Birimi'nden 8 dalgıçla arama kurtarma çalışması başlatıldı. Havadan da insansız hava aracı (drone) ile arama yapıldı. Ancak, gün boyu yapılan aramalardan sonuç alınamadı. Bugün sabah saatlerinde İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi dalgıçlarının katılımıyla gölde arama kurtarma çalışmalarına devam edildi. Dalgıç polisler, saat 14.00 sıralarında, gölün içindeki, kıyıya 30 metre mesafedeki, sığ olan sazlıklarda Çetgez'in cesedine ulaştı. Yüzerek kıyıya çıkmaya çalışırken kalp krizi geçirip öldüğü ya da hipotermi nedeniyle yaşamını yitirmiş olabileceği üzerinde durulan Çetgez'in cesedi, jandarma ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Hüsnü Çetgez'in cesedi

-Cesedi bulunan Hüsnü Çetgez'in fotoğrafı

-Çetgez'in cesedinin bulunduğu sazlıktan görüntü

-Kayığın görüntüsü

-Arama kurtarma ekipleri ve jandarmalardan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Faruk ÇARK/ ÖDEMİŞ (İzmir),

======================================================

5)DARP EDİLDİKTEN 3 GÜN SONRA ÖLDÜ

ADANA'da 49 yaşındaki Çetin Kurtboğan, 3 yıl önce ayrıldığı nikahsız eşi 46 yaşındaki Zübeyde Özer ile birlikte yaşadığı 50 yaşındaki Behzat Gören tarafından darp edildi. Ayakta tedavi edilen Kurtboğan, olaydan 3 gün sonra evinde öldü.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Gülpınar Mahallesi'nde oturan Çetin Kurtboğan, Zübeyde Özer ile nikahsız birliktelik yaşadı. Çift, 3 yıl önce geçimsizlik nedeniyle ayrıldı. Zübeyde Özer, İstiklal Mahallesi'nde oturan Behzat Gören ile birlikte yaşamaya başladı. Çetin Kurtboğan, 23 Mart'ta ayrıldığı Özer'in evine gitti. Barışmak isteyen Kurtboğan ile kadının yeni sevgilisi Behzat Gören arasında kavga çıktı. Kafasından darbe alan ayakkabı imalatçısı Çetin Kurtboğan yaralandı. Çetin Kurtboğan, ambulansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çetin Kurtboğan tedavisinin ardından evine gönderildi. Kurtboğan, 26 Mart sabahı odasında hareketsiz halde bulundu. Çağrılan sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Kurtboğan'ın öldüğü anlaşıldı. Kurtboğan'ın cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Kurtboğan'ın yakınları, Behzat Gören ile Zübeyde Özer'den şikayetçi oldu.

Cinayet Bürosu ekiplerince gözaltına alınan Zübeyde Özer, Çetin Kurtboğan'ın elinde bıçakla evlerini bastığını ileri sürerek "Çetin, Behzat'tan uyuşturucu alacakmış. 200 lira vermiş, Behzat da parayı almasına rağmen uyuşturucuyu getirmemiş. Bunun üzerine Çetin bıçakla evimizi bastı. Kavga ettiler, Behzat da dövdü. Ben bir şey yapmadım" diye ifade verdi. Zübeyde Özer ile Behzat Gören ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Cinayet zanlılarının Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Adli Tıp Birimi önünden genel ve detay görüntü

Adli Tıp Birimi'nden çıkarılmaları

Zanlının gazetecilere tepki göstermesi

Kadın zanlının konuşması

Polis aracına bindirilmesi

Ölen şahsın sağlık fotoğrafı

SÜRE: 02'33" BOYUT: 286 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ ADANA,

===================================

6)PATENCİ GENÇLERİN TEHLİKELİ YOLCULUĞU

ZONGULDAK'ta, trafiğin yoğun olduğu saatlerde motosikletin arkasına tutunarak paten kayan 2 genç cep telefonuyla görüntülendi.

Bahçelievler Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi'ni takiben Kozlu yönüne giden motosikletten tutarak paten kayan iki genç çevredekilerin dikkatini çekti. Bir sürücünün cep telefonu kamerasıyla görüntülediği gençler, araç trafiğinin yoğun olduğu caddede tehlikeye aldırmadan paten kayarak yola devam etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Cep telefonu kamerası görüntüsü

Süre: (14 saniye) Boyut: (12 MB)

Haber: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

===================================================

7)KARABÜK MERKEZLİ 3 İLDE FETÖ OPERASYONU: 14 GÖZALTI

KARABÜK merkezli 3 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda 13'ü öğretmen, 14 kişi gözaltına alındı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları iddia edilen 15 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, Karabük ile birlikte İstanbul ve Samsun'da düzenlediği operasyonlarda 14 kişiyi gözaltına aldı. Daha önce meslekten ihraç edilen öğretmenler M.Ö., E.Y., S.S., D.Z., E.A., İ.E., M.E., R.K., V.G., Z.K., İ.Ö., İ.Y., L.C. ile ev hanımı S.A., Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. F.Y.'nin ise arandığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

-Şüpheliler hastaneye götürülürken

-Şüpheliler hastaneden çıkartılırken

Süre: (01.21) Boyutu: (62 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

======================================================

8)MOTOSİKLETİN ÇARPTIĞI YAYA YARALANDI

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde motosikletin çarpıp kaçtığı yaya ağır yaralandı.

Kaza, saat 13.30 sıralarında İstasyon Caddesi'nde meydana geldi. 74 yaşındaki Sabri Topkaya yolun karşısına geçmeye çalışırken, plakası ve sürücüsü tespit edilemeyen motosiklet çarptı. Motosiklet sürücüsü olay yerinden uzaklaşırken, çarpmanın etkisiyle yola savrulan Sabri Topkaya kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden darbe alarak yaralandı.

Çevredekilerin yardımına koştuğu Sabri Topkaya, olay yerine gelen ambulans ile Sandıklı Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Topkaya'nın durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilirken, polis kaza sonrası kaçan motosiklet sürücüsünü bulabilmek için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Sağlık görevlileri yaralıya müdahale ederken ve ambulansa bindirilirken

Ambulans siren sesi ile yaralıyı hastaneye naklederken

Kaza yerinde toplanan kalabalık

43,5 MB///01.22'

Haber-Kamera: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI(Afyonkarahisar),

==================================================

9)KARABÜK MERKEZLİ 3 İLDE FETÖ OPERASYONU: 14 GÖZALTI

KARABÜK merkezli 3 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda 13'ü öğretmen, 14 kişi gözaltına alındı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları iddia edilen 15 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, Karabük ile birlikte İstanbul ve Samsun'da düzenlediği operasyonlarda 14 kişiyi gözaltına aldı. Daha önce meslekten ihraç edilen öğretmenler M.Ö., E.Y., S.S., D.Z., E.A., İ.E., M.E., R.K., V.G., Z.K., İ.Ö., İ.Y., L.C. ile ev hanımı S.A., Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. F.Y.'nin ise arandığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Şüpheliler hastaneye götürülürken

-Şüpheliler hastaneden çıkartılırken

Süre: (01.21) Boyutu: (62 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

====================================================

10)UKRAYNALI GELİN, KARACİĞERİYLE KIZININ ARKADAŞINA HAYAT VERDİ

UKRAYNA'da tanıştığı işadamı Remzi Girgin ile evlenerek Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne yerleşen 44 yaşındaki Yeliz Girgin, eşi ve çevresinin karşı çıkmalarına rağmen, liseyi giden kızının sınıf arkadaşı 16 yaşındaki Gizem Yaşar'a karaciğerini bağışlayarak hayat verdi. Bir çocuğun hayatını kurtardığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Girgin, "Onu sürekli arayarak teselli ediyorum. 'Ben iyileştim haydi sen de iyileş ve gel' diyorum. Yakında aramıza dönecek ve iyileşecek, artık o da benim kızım sayılır" dedi.

Ukraynalı Elizabet Limanska, 16 yıl önce ülkesinde tanıştığı Türk işadamı Remzi Girgin ile birlikte Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne gelerek 10 yıl önce evlenip, 'Yeliz Girgin' adını aldı. İlçedeki bir kilit fabrikasında çalışan Yeliz Girgin ile Remzi Girgin'in evliliklerinden 16 yaşındaki Neriman ve ikizleri 12 yaşındaki Zeynep ile İrem dünyaya geldi. Girgin çiftinin Fevzipaşa Çerkezköy Sanayi ve Ticaret Lisesi'nde eğitimini sürdüren büyük kızları Neriman, evlerine sık sık en yakın sınıf arkadaşı 16 yaşındaki Gizem Yaşar ile gelip gitmeye başladı.

Daha önce dalak büyümesi teşhisi konulan ve tedavi gören Gizem Yaşar, 2 ay önce rahatsızlandı. Özel bir hastaneye kaldırılan Yaşar'ın iç kanama geçirdiğini belirleyen doktorlar karaciğer nakli olmasına karar verdi. Gizem'in ailesi ve yakınlarından alınan doku örnekleri tutmayınca, liseli kızın annesi Feride, babası Osman Yaşar, arayış içine girdi, ancak bir sonuç alamadı. Kızının en yakın arkadaşının durumunu öğrenen Ukraynalı gelin Yeliz Girgin, hemen girişimde bulunup, kan gruplarının tuttuğunu öğrenince, Gizem'e karaciğerini bağışlama kararı aldı.

Aldığı kararı eşi Remzi Girgin ve çocuklarından gizleyen Yeliz Girgin, hastaneye giderek doku örneği verdi. Doku örneğinin Gizem Yaşar ile uyuşması üzerine büyük sevinç yaşayan Girgin, hemen işlemlere başlayarak karaciğerini bağışlama için tüm işlemleri tamamladı. Bu sırada Ukraynalı gelinin aldığı karar ailesi ve iş arkadaşları tarafından duyuldu. Remzi Girgin, üç çocuğunun annesinin karaciğerini vermesini karşı çıkarak, vazgeçirmek için büyük çaba harcadı. Ancak Yeliz Girgin, "Benim de çocuklarım var. O daha bir çocuk" diyerek, karşı çıkanlara tepki gösterdi.

EŞİNE HABER VERMEDEN İSTANBUL'A GİTTİ

Çerkezköy'de Girgin ailesinin evinde gelişmeler tartışılırken, durumu ağırlaşan Gizem Yaşar'ın, İstanbul'da özel bir hastanede organ nakli için tüm kontrolleri tamamlandı. Yaşar'ın doktorları telefonla 15 gün önce aradıkları Yeliz Girgin'i, organını bağışlamak üzere hastaneye davet etti. Telefon üzerine Yeliz Girgin'in karşı çıkacağını düşündüğü eşine haber vermeden, işyerinden izin alıp, İstanbul'a giderek, yattığı ameliyat masasında 4 saat süren operasyonla karaciğeri alındı. Ardından da Ukraynalı gelinden alınan karaciğer yaklaşık 12 saat süren operasyonla Gizem Yaşar'a başarılı bir şekilde nakledildi.

Bir süre hastanede gözlem altında tutulan Yeliz Girgin, daha sonra Çerkezköy'e ailesinin yanına dönerken, karaciğerini bağışladığı Gizem Yaşar da 36 saat yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra tedavisi doktorlar gözetiminde sürüyor. Karaciğerini bağışladığını döndüğü evinde eşi ve çocuklarına anlatan Yeliz Girgin, bir hayat kurtarmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Ukrayna'daki ilk evliliğinden 3 çocuğu bulunduğunu belirten Girgin, kendisinin toplam 6, eşi Remzi Girgin'in de ilk evliliğinden 3 çocuğu bulunduğunu ifade ederek, toplam 9 çocuklu bir aile olduklarını anlattı. Çocukları çok sevdiğini ve kızının en yakın arkadaşı Gizem'in de bir çocuk olduğunu söyleyen Yeliz Girgin, karaciğerini bağışladığı Gizem'in de bir önce eski sağlığına kavuşmasını istediğini kaydetti. Yeliz Girgin, Gizem Yaşar ile telefonla görüştüklerini belirterek, şöyle dedi:

"Onu sürekli arayarak teselli ediyorum. 'Ben iyileştim haydi sen de iyileş ve gel' diyorum. Yakında aramıza dönecek ve iyileşecek, artık o da benim kızım sayılır. Ben bir hayat kurtardığımı henüz Ukrayna'da yaşayan annem ve diğer yakınlarımla paylaşmadım. Organımı bağışlarken de hiç bir karşılık beklemedim. Organımı bağışlayarak bir çocuğun hayatını kurtarıp, ailesinin de kaderini değiştirdiğime inanıyorum."

KIZI İÇİN TAZMİNATINI ALIP İŞİNİ BIRAKTI

Organ nakli olan Gizem'in babası Osman Yaşar, iki kızı bulunduğunu belirterek, Gizem'i sağlığını kavuşturmak için çalıştığı traktör fabrikasından tazminatını alarak ayrılmak zorunda kaldığını söyledi. İşinden ayrıldıktan sonra elindeki parayla kızını sağlığına kavuşturmak için mücadele verdiğini belirten Osman Yaşar, kızının hayatı kurtulduğu için büyük bir mutluluk yaşadığını dile getirdi. Ukraynalı Yeliz Girgin'e büyük minnettarlık duyduğunu ifade eden Yaşar, "Allah razı olsun onlardan. Biz uzun süredir komşuluk yapıyorduk, artık kardeş aile olduk. Yeliz hanım benim kardeşim, Remzi bey ise benim ağabeyim oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi. Anne, Feride Yaşar da yabancı gelin Yeliz Girgin'e kızlarının hayatını kurtardığı için minnettar olduklarını dile getirdi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Karaciğerini bağışlayan Yeliz Girgin

-Girgin'in açıklaması

-Girgin ailesinden detaylar

-Detaylar

Haber-Kamera: Şaban KARDEŞ/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),

===================================================

11)CEMEVİ'NDE NEVRUZ COŞKUSU

MERSİN Cemevi'de düzenlenen Nevruz etkinliğinde renkli görüntüler yaşandı. Mersin Cemevi bahçesinde gerçekleşen Nevruz etkinliğine, CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Hüseyin Çamak, Alevi kurumlarının başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sendikaların şube temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcilileri ve inanç önderleri katıldı. Mersin Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevin'in okuduğu gülbengin ardından Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri Nevruz ateşi yaktı. Çocuklarla birlikte barış için beyaz güvercinler uçuran Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz, "Aleviler, Nevruz'u hem yeni bir günün başlangıcı, hem de Hz.Ali'nin doğum günü olarak kutlarlar. Nevruz, her halkın kendi inanç ve ritüellerine göre kutlanır. Nevruz, evrensel bir bayramdır" dedi.

Talipoğlu Kardeşler, Erhan Toprak, Grup Çığ ve Mustafa Özarslan'ın seslendirdiği deyiş ve türküleriyle Nevruz kutlaması son buldu.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Nevruz ateşi yakılırken

Saz çalanlar

Semah dönülürken

Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz'un konuşması

Konserden genel ve detay

(BOYUT: 73,51 mb) (SÜRE: 03,27 DK)

Haber-Kamera: MERSİN,

====================================================

12)FIRINTAŞ'TAN 22 ÇEŞİT EKMEK

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşu Fırıntaş, lamine hat üzerinde ülkenin ekşi mayayla üretim yapan ilk ve tek ekmek üretim tesisini kurdu. Günlük 50 bin ekmek kapasitesine sahip fabrikada 22 değişik çeşitte 35 bin ekmek üretiliyor.

Balıkesir Belediyesi ve vatandaşların katılımıyla 1980 yılında kurulan Fırıntaş, geleneksel yöntemlerle ekmek üretirken; Büyükşehir Belediye AK Partili Başkanı Edip Uğur, 2014'te göreve geldiğinde yeni teknolojiler ile üretim yapan modern bir fabrika kurulması için çalışma başlattı. Fırıntaş uzmanları, ilk etapta İstanbul Halk Ekmek Fabrikası ve bazı büyük belediyelerin fırınları, daha sonra da Almanya'ya giderek büyük üretim kapasitesine sahip fabrikaları inceledi. Alman firmalarıyla yapılan anlaşma sonucu, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 bin 500 metrekarelik kapalı alanda Ekmek Üretim Fabrikası kuruldu. 2 ay Alman uzmanlarla birlikte deneme üretimi yapıldıktan sonra geçtiğimiz yıl mayıs ayında Türkiye'nin ekşi maya ile üretim yapan endüstriyel otomasyonlu ilk ve tek lamine ekmek üretim hattı faaliyete geçti.

Fırıntaş'ın ekşi mayayla ekmek üretmesi nedeniyle ülkede örnek olduğunu vurgulayan Başkan Uğur, "Ekmek insanların en fazla tükettiği temel gıda maddesi. Yediğimiz gıdalar da sağlığımızla ilgili. Biz bu düşünceyle Balıkesir'deki eski fırınlarımız yerine, modern, katkısız, içinde hiç kimyasal madde olmayan, ekşi mayayla halkımıza ekmek üretiyoruz. Türkiye'de bir belediye ilk defa halkın yemiş olduğu ekmeği ekşi mayadan üretiyor. Hiç katkı maddesi yok. Kesinlikle hiç kimyasal maya kullanmıyoruz, dolayısıyla en sağlıklı ekmeği üretiyoruz" dedi.

Tesisi yurtdışından getirdiklerini belirten Uğur, "Her türlü ekmeği, tam buğdayı, çavdarlısı, mısırlısı ve benzerlerini ekşi maya ile üretiyoruz. 30 yıldır ekmek işi yapan Türkiye'nin en büyük belediyesi bile tesislerimizde inceleme yapıyor. Gıda mühendisleri, kalite kontrol mühendislerini gönderiyor. Bizi tebrik ediyorlar, hatta şunu ifade ediyorlar; Balıkesir bu ekmeği yerse, insanların sağlık harcamalarının bile azalacağını söylüyorlar" dedi.

Öte yandan; Fırıntaş'ın Ar-Ge laboratuvarında bir gıda mühendisi, bir teknolog ve bir teknisyenin fabrikaya gelen hammaddelerin kalitesini kontrol ettiği belirtildi. Kalite standartlarına uymayan hammaddelerin geri çevrilerek satın alınmadığı ifade edildi. Ayrıca değişik ekmek çeşitlerinin denendiği de kaydedildi. Tesiste bugüne kadar normal ekmek, mısır ekmeği, baget ekmek, hamburger ekmeği, sandviç ekmeği, dilimli tost ekmeği, Vakfıkebir ekmeği, tava ekmeği, köy ekmeği, tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği, kepek ekmeği, ruşeymi ekmeği üretimi yapılıyor. Üzümlü, fındıklı, fıstıklı bal ekmeğinin de üretimine başlandığı belirtildi. Balıkesir halkının sağlıklı, kaliteli, hijyenik ve ucuz ekmek ihtiyacını karşılamayı, ekmek sektöründe yeniliklerin öncülüğünü hedefleyen Fırıntaş'ta keçi boynuzu tozu, zeytin, ceviz, ay çekirdeği, kabak çekirdeği karışımlı ekmeklerin üretimi için de denemelere geçildi.

Başta İstanbul olmak üzere pek çok belediyeden gelen yetkililerin, "Mayasında sağlık var" sloganıyla ekşi mayayla üretim yapan tesisi incelediği, benzer bir tesisi hayata geçirmek için bilgi desteği istediği kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Fırıntaş logo ve dış görünüm

Laboratuvarda günlük kontrol yapılıyor

Fırıntaş üretim bölümü geniş açı görünüm

Ekşi maya karma karıştırma tankına otomatik boşalıyor

Ekşi mayanın üzerine un ve tuz konuyor

Karışım karıştırma tankında hamur oluyor

Hamur üretim bandına dökülüyor.

Hamur ekmek çeşidine göre bantlarda otomatik şekilleniyor

Şekillenen hamur bekleme bölmesine alınıyor.

Ekmekler bandlardan fırınlara veriliyor

Pişen ekmekler bandlarla soğutma kulesinden geçiyor

Ekmekler kasalara konuyor

Ekmekler kamyonetlere yükleniyor

Kamyonetler dağıtıma gidiyor

(Haber- Kamera: Hilmi DUYAR/ BALIKESİR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement