Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

12 YAŞINDAKİ ÇOCUK HIRSIZLIKTAN TUTUKLANDI(HABERİNE EK)1)BALIKÇI: ŞİKAYETİMİZİ GERİ ALDIKBABASI: TEDAVİ GÖRMESİNİ İSTİYORUMİnşaat içşisi 5 çocuk babası 52 yaşındaki Mehmet D., oğlunun cezaevinden çıkmasını, tedavi olmasını istediğini söyledi.

09.11.2016 15:16

12 YAŞINDAKİ ÇOCUK HIRSIZLIKTAN TUTUKLANDI(HABERİNE EK)

1)BALIKÇI: ŞİKAYETİMİZİ GERİ ALDIK

BABASI: TEDAVİ GÖRMESİNİ İSTİYORUM

İnşaat içşisi 5 çocuk babası 52 yaşındaki Mehmet D., oğlunun cezaevinden çıkmasını, tedavi olmasını istediğini söyledi. Oğlunun geçen yıl okulda devamsızlıktan kaldığını, bu sene de aynı şekilde okula gitmediğini anlatan Mehmet D., "Biraz psikolojik rahatsızlığı var. Doktora götürdüm ama verilen ilaçları kendisine kullandıramadık. Ne yapacağımı sapıttım. Çocuğumun tedavi olmasını istiyorum. Her gün eve geç geliyordu. Anne baba sözü dinlemiyordu. Telefonlarımı açmıyordu. Psikolojik rahatsızlığından dolayı belki bu yanlış hareketleri yapmış olabilir. Oğlumdan şikayetçi olan 5 kişinin mağduriyetini gidermek için sağdan soldan para arıyorum ama bulamıyorum. Maddi imkanım yok. Emekliyim ama inşaatlara çalışmaya gidiyorum, yine de yetiremiyorum. Hastanede tedavi olmasını istiyorum" dedi.

Eşi ve diğer çocuğuyla oğulunu cezaevinde ziyaret ettiğini söyleyen Mehmet D., "Ağlayarak yanıma geldi. Kardeşini görünce garipsedi, ağlayarak koğuşuna gitti, biz de üzülerek eve döndük. Çocuğum, "Baba ben burada iyiyim, siz kafanıza takmayın, bir gün olur da çıkarım' dedi. Arkadaşları, 'Sen burada fazla kalmazsın' demişler. O an sevindim. Ama yine de üzülerek evime döndüm" diye konuştu.

BALIKÇI: ŞİKAYETİMİZİ GERİ ALDIK

D.A. ve arkadaşının hırsızlık yaptığı balıkçı dükkanı sahibi Erdoğan Osman Ağaoğlu ise şikayetinden vazgeçtiğini söyledi. Ağaoğlu, "İlk başta bilgimiz olsaydı zaten şikayetçi olmazdık. Çünkü o yaştaki bir çocuğun cezaevine girip ceza almasını kesinlikle istemeyiz. Almış olduğu 2-3 balık. Zaten tezgahıma bile gelseler 2-3 balık her gün vereyim, hiç önemli değil. Biz çocuk olduklarını öğrendikten sonra şikayetimizi geri aldık. Ama adli süreç ne olur onu bilmiyoruz. Bizden yana aldıkları mallar helali hoş olsun" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Baba Mehmet D. ve evleri

-Baba Mehmet D. ile röportaj

- Karabük Adliye binasından detay

-Balıkçı dükkanından detay

-Balıkçı Erdoğan Osman Ağaoğlu ile röportaj

Süre: (04.38) Boyutu: (213 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

===================================================

RİZE'NİN 136 YILLIK HAYALİ GERÇEKLEŞİYOR, OVİT TÜNELİNDE IŞIK GÖRÜNÜYOR (EK)

2)RİZE VALİSİ BEKTAŞ: OVİT'TE BÜYÜK BİR HAYAL GERÇEKLEŞİYOR

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Ovit Tüneli projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ovit Tüneli'nin sadece Rize'nin değil, Türkiye'nin başarmak istediği en önemli projelerinden biri olduğunu ifade eden Vali Bektaş, tünelde ışık görülme anını Cuma günü Başbakan Binali Yıldırım'la birlikte yaşayacaklarını belirterek şunları söyledi:  "Ovit Dağı, 880 metre alttan geçen 14.3 kilometrelik tünelle delindi. Gerçekten büyük bir hayal gerçekleşiyor. O tünelin getirilerinden dolayı beklentilerimiz oldukça yüksek. Erzurum ve Rize'nin bölgesel problemleri arkaya atılmış oluyor. Bütün altyapılarımızı hazırlamamız lazım. Doğu Karadeniz ve Erzurum değil, aslında hedef İran'dır. İran'ın Karadeniz'e bağlantısıdır." Başbakan Binali Yıldırım'ın Erzincan'da açıkladığı Karadeniz Bölgesi'ndeki demiryolu hattı projesine de değinen Vali Bektaş, "Karadeniz Bölgesi'ndeki demiryolu hattı projesi de çok önemli. Tarifi mümkün değil. Bu da bu bölge için Ovit Tüneli gibi büyük bir hayaldir. Batum, Erzurum ve Samsun'da var. Bu bölge demiryolu ve ulaşım açısından kör bir nokta gibi. Önce Karadeniz Sahil Yolu yapıldı. Ciddi bir açılım sağlandı. Rize-Artvin Havalimanı da başlıyor. Bu da ayrı bir açılım getirecek" dedi.

RİZE/DHA

=================================================================

3)GİRESUN BELEDİYESİ, ATATÜRK'Ü 'BAS OKU' CİHAZIYLA TANITACAK

GİRESUN Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk'ün daha iyi tanıtımı için ilginç bir yöntem seçti, Atatürk Alanı'na, ulu önderin sözleri, anıları, devrimleri, Gençliğe Hitabesi, Bursa konuşması ve Nutuk'tan kesitlerin yer aldığı, 'Bas Oku' cihazı kurdu.

Atatürk Meydanı'na konuşlandırılan 'Bas Oku' cihazının tanıtımı için düzenlenen etkinliğe Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ile Başkan Vekili Hayati Tökez, CHP İl Başkanı Necati Tığlı, Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker, İl Genel Meclisi Gurup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Cihazın Türkiye'de bir ilk olduğunu kaydeden Başkan Kerim Aksu, "Cumhuriyetimizi kuran ve çok şey borçlu olduğumuz, aldığımız eğitimden tutun yaşadığımız topraklara kadar her türlü katkıyı bize sağlayan, demokrasimizi geliştiren, insan haklarını, hukuku her türlü devrimleri yapan büyük Atatürk'ün ölüm yıldönümünü yarın hüzünle anacağız. Bugün burada tanıttığımız cihaz sayesinde, çocuklarımızın Büyük Atatürk'ü, devrimlerini, anılarını, sözlerini ve Nutuk'tan bölümleri kolayca öğrenmelerini sağlayacağız. Adını verdiğimiz Atatürk Meydan'ında insanlarımız artık Atatürk ile ilgili ne istiyorsa bulabilecek. Atatürk'ü daha çok tanıtacağız, değerini daha çok bileceğiz. Atatürk ve silah arkadaşlarına olan borcumuz bitmez. Bugün burada rahat ortamda yaşabiliyorsak bunu Atatürk'e borçlu olduğumuzu unutmayacağız. Barışı, kardeşliği, beraber yaşama kültürünü atalarımızdan öğrendik. Dünya tamamen silahlı savaşlara yönelmeye başladı. Bu da üzüntü ve kaygı vericiö diye konuştu.

Başkan Kerim Aksu, 15 Temmuz darbe girişiminde kenetlenen ülkenin artık demokrasiden dönüş olmayacağını halkıyla, askeriyle, polisiyle gösterdiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Demokrasiden asla geri adım atmayacağız. Cumhuriyet kutlamalarını ve Atatürk'e saygımızı asla bırakmayacağız. Bizden sonraki nesillerinde bırakmaması için bu şekilde bir çalışma yaptık. Umarım insanlarımız sadece yanındakinden duyduğu ile değil okuyarak öğrenir. Okuyarak öğrenmek lazım. İlkokul mezunu hacılara, hocalara inanmamak lazım. Kendini hacı-hoca diye tabir eden insanların ülkemizi ne hale getirdiğini görüyoruz. İnşallah herkes okur ve Atatürk'ü anlar. Gerçekten herkesin birbirine sarılması lazım. Hangi siyasi görüşten olursa olsun bu ülke hepimizin. Birlikte sahip çıkacağız. Birlikte olursak ülkeyi düşmanlardan kurtarabiliriz. Sadece içerde değil, dışarıda da bir sürü düşmanlarımız var. Türkiye Cumhuriyet'inin tüm vatandaşları birlikte olursa bunu aşar diye düşünüyorum. Bu birliktelik devam etmeli, birbirimize saygı duymalıyız. Farklı düşünebiliriz. Farklı düşünmek demokrasimizin temelidir ancak birbirimizin düşüncesine saygı duymalıyız. Çocuklarımız geleceğimizdir. Çocuklarımıza sahip çıkacağız. Atatürk'ün aydınlattığı yolda korkmadan yürüyeceğiz.ö

Görüntü Dökümü

----------------------

-Atatürk Alanı'ndan görüntüler

-Başkan Aksu 'nun açıklamaları

-Cihazın görüntüsü

-Vatandaşların cihaz başı görüntüleri

-Detaylar

Haber-Kamera: Hakan KABAHASANOĞLU DHA

========================================================

ORDU'DA KAZA: 3 ÖLÜ, 4 YARALI (EK)

4)KAZADA YARALANAN KADIN HASTANEDE ÖLDÜ

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde Samsun-Ordu Bolaman Sahil Yolu'nda meydana gelen trafik kazasında yaralanan Fadime Çakal tedavi gördüğü hastanede kurtarılamadı. Böylece kazada yaşamlarını yitirenlerin sayısı 4'e çıktı.

Yaralanan ve sağlık durumu ağır Fatma Hamzaoğlu ise Fatsa Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenen ardından Samsun'daki özel bir hastaneye sevk edildi.

Ferudun ALTUNTAŞ-FATSA/DHA

==========================================================

5)HIRSIZI CEP TELEFONUNDA GÖRDÜ

ANTALYA'da alışveriş merkezinin güvenlik kameralarını internet üzerinden cep telefonundan kontrol ederken içerde bir kişi olduğunu gören mağaza sorumlusunun ihbarı üzerine harekete geçen polis, hırsızı suçüstü yakaladı.

Olay, Muratpaşa ilçesi Güllük Caddesi üzerindeki 5 katlı alışveriş merkezinde saat 05.30 sıralarında meydana geldi. Sabah erken saatte babasıyla birlikte televizyon izlemek için kalkan mağaza sorumlusu Yılmaz Çağlar, cep telefonundan güvenlik kameralarından işyerini kontrol etti. Mağazada bir kişi olduğunu fark eden Çağlar, hırsızın güvenlik kamerasını da kırmaya çalıştığını gördü. Önce polisi arayan Yılmaz Çağlar, daha sonra babasına işyerine hırsız girdiğini ve gitmeleri gerektiğini söyledi.

Polisle birlikte işyeri önüne gelen Yılmaz Çağlar, güvenlik güçleriyle alışveriş merkezine girdi. Kısa süren aramanın ardından hırsız işyerinin beşinci katında saklanırken bulundu ve gözaltına alındı. Hırsızın yabancı uyruklu olduğu ortaya çıktı. Alışveriş merkezine maddi hasar verdiği tespit edilen hırsız, sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

İşyeri sorumlusu Yılmaz Çağlar'ın babası Mustafa Çağlar, sabah erken saatte haberleri izlerken, oğlunun kendisine alışveriş merkezinden hırsız olduğunu söylediğini belirterek, "Oğlum 'Baba hemen acil çıkıyoruz' dedi. Ne olduğunu sorduğumda mağazada hırsız olduğunu söyledi. Yola çıktığımızda oğlum araç kullanırken, ben de onun cep telefonundan hırsızın içeride ne yaptığını izliyordum" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

İşyeri önündeki vatandaşlardan görüntü

Polislerin işyeri içerisindeki görüntüsü

İçeride dökülen eşyaların görüntüsü ve polisin gazeteciye dışarıya çıkarmasını söylemesi

Elleri kelepçeli şahsın elinde cop bulunan polis tarafından mağaza dışına çıkarılması

Polisin şüpheliyi arabaya götürmesi

İşyerinin dış plan görüntüsü

Mağaza içerisinde sökülen tv, yere atılan eşyalardan detay görüntü

Mağaza sorumlusu Yılmaz Çağlar'ın babası Mustafa Çağlar ile röp

Polislerin mağaza içindeki görüntüsünden detay

Röp: Rıza Çağlar (İşyeri sahibinin oğlu)

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement