Dünya ve Ülkemiz Çocukları Çatalca'da Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Dünya ve Ülkemiz Çocukları Çatalca'da Buluşuyor

Dünya ve Ülkemiz Çocukları Çatalca\'da Buluşuyor

Çatalca Belediyesi tarafından bu yıl 4.sü düzenlenecek olan Uluslar arası 23 Nisan Çocuk Festivali'nin hazırlıklarında sona gelindi.

16.04.2013 10:13

22 – 24 Nisan 2013 tarihleri arasında ilçede düzenlenecek olan festivalde ülke ve dünya çocukları 3 yıldır her 23 Nisan'da olduğu gibi bu yıl da yine Çatalca'da buluşacak.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TEN DÜNYA ÇOCUKLARINA ARMAĞAN

Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye ve Dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da farklı kültürlerden çocukların bir araya gelmesi ile Çatalca'da büyük bir coşku ile kutlanacak. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın göreve gelmesinin hemen ardından ilçede ilk kez düzenlenmeye başlanan ve bu yıl 4.sü düzenlenecek olan Çatalca Belediyesi Uluslar arası 23 Nisan Çocuk Festivali'nde ülke dışından, ülkemizden ve Çatalca'dan toplam 934 çocuk katılacak. Minikler, Çatalca Belediyesi tarafından üç gün boyunca ilçede misafir edilecekler ve buradaki yaşıtlarıyla bir araya gelerek, gönüllerince eğlenip, kültürlerini paylaşacaklar.

GÖNÜLLÜ AİLELER KUCAK AÇIYOR

Çatalca Belediyesi 4. Uluslar arası 23 Nisan Çocuk Festivali'ne yurt dışından; Bulgaristan, Ukrayna, Romanya, Azerbaycan, Gürcistan, Makedonya, Arnavutluk, Tataristan, Başkırdistan, Özbekistan, Yakutistan'dan birer ekip ve Bosna – Hersek'ten de 2 ekip katılacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yurt dışından gelen çocuklar ilçedeki gönüllü ailelerin yanında kalacak. İlçedeki gönüllü aileler festivale katılan minikleri evlerinde misafir ederek üç gün boyunca birlikte vakit geçirecekler.

HEP BERABER YEMEK YİYECEKLER

Yurt dışından gelen çocukların yanı sıra ülkemiz çocukları da Çatalca'da buluşacak. Festivale Türkiye genelinden 28 ekip katılacak. Ülkemiz ve dünya çocukları Çatalca Belediyesi Aşevi tarafından hazırlanan sabah, öğlen ve akşam yemeklerini hep beraber Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi yanına kurulan yemek çadırında yiyecekler.

FESTİVAL MAHALLELERE DE UZANIYOR

Festivalin 2. günü yakın mahalleler Çakıl, Ovayenice, İzzettin'de çeşitli gösteriler mahalle halkına sunulacak. Ayrıca festivalin 3. gününde de uzak mahalleler Çiftlikköy, Karacaköy ve Binkılıç'ta da etkinlikler devam edecek. Festivalin akşam programları ise Çatalca Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşecek, havanın yağışlı ya da soğuk olması durumunda program Çatalca Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi Spor Salonu'nda yapılacak.

İLÇE HALKI GÖNÜLLERİNİ AÇIYOR

Öte yandan Çatalca Belediyesi Uluslar arası 23 Nisan Çocuk Festivali ile ilgili olarak konuşan Belediye Başkanı Cem Kara ilçede yapılan festivalin dünya barışı adına büyük katkılar sunduğuna dikkat çekerek "Çatalca Belediyesi olarak bu festivalimizi çok önemsiyoruz. Dünya barışına katkı sunmak adına yapılan önemli bir çalışma, ilçemizde 3 gün boyunca çocuklarımızı misafir ediyoruz. Misafir ekiplerimiz belediyemiz tarafından önceden tespit edilen gönüllü ailelerimizin yanında kalıyorlar. Aile sıcaklığından uzaklaştırmıyoruz ve bu sayede bizim kültürümüzü daha yakından tanıma, öğrenme fırsatı buluyorlar.

Aynı şekilde ilçemizdeki çocuklar diğer kültürleri yakından tanıma fırsatı buluyorlar. İlçemizde festivalle başlayan bu dostluklar, kardeşlikler uzun yıllar sürüp gidiyor. Bu manada Çatalca dünya barışına büyük bir katkı sunuyor."dedi. Belediye Başkanı Cem Kara son olarak "Festivalimizde ilçemize gelen misafir çocuklarımıza kucak açan gönüllü ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Bu festivali Çatalca Belediyesi ilçemizdeki ailelerle birlikte gerçekleştiriyor. İlçe halkım dostluğa, kardeşliğe, barışa ve sevgiye evlerini açarak, en önemlisi gönüllerini açarak belediyemizin bu festivaline katkı sunuyorlar." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya ve Ülkemiz Çocukları Çatalca'da Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement