Elazığ'daki Fırın, 20 Ülke ve Türkiye'den 50 Çeşit Ekmek Üretiyor - Son Dakika
Güncel

Elazığ'daki Fırın, 20 Ülke ve Türkiye'den 50 Çeşit Ekmek Üretiyor

Elazığ\'daki Fırın, 20 Ülke ve Türkiye\'den 50 Çeşit Ekmek Üretiyor

Elazığ'da hizmet veren ekmek fırınında, 20 ülke ve Türkiye'deki 30 kente özgü 50 farklı ekmek pişirilerek halka satılıyor.

23.01.2013 15:23

Elazığ'da hizmet veren ekmek fırınında, 20 ülke ve Türkiye'deki 30 kente özgü 50 farklı ekmek pişirilerek halka satılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Artık sofralarımızdan beyaz ekmeği kaldırmanın zamanı geldi" açıklamasından sonra Elazığlılar, fırına ilgi göstermeye başladı.

Yeni Mahalle Mimar Faruk Caddesi'nde bulunan Yiğit Ata Ekmek Fırını, katkı maddesi kullanmadan, hijyenik ortamda pişirdiği 50 çeşit ekmek, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Artık sofralarımızdan beyaz ekmeği kaldırmanın zamanı geldi" açıklamasından sonra ekmek fırını ilgi çekti. Tam buğdaylı ekmeğin tadına bakan Ruhi Bıyık ve Mehmet Zeki Öztürk, bundan sonra bu ekmeği tüketeceklerini söyledi.

Fırın ustası Zafer Yiğit, Almanya, Hollanda, Rusya, Fransa ve Belçika ile İtalya gibi 20 ülke ile, Sivas, Trabzon, Kayseri, Ankara, İstanbul gibi Türkiye'deki 30 kentteki 50 çeşit ekmeği pişidiğini belirterek, şöyle dedi:

"Tam buğday, Ata, Trabzon, Papatya, Ekşili, Baget, Çavdar, Mısır, Açık pide, Kabartma, Taş simidi ve köy ekmeği gibi 50 çeşit etmeği burada pişiriyoruz. Tam buğday ekmeğini sofranızda bulundurun. Beyaz unu artık sofranızda kaldırın. Bu üretimi yaptıktan sonra işlerimiz yoğunlaştı. Başbakanımız'ın sözü üzerine tam buğday ekmeğine daha fazla özen gösterdik. 5 çeşit tam buğday ekmeği üretiyoruz. Bunların tamamını kepekle destekliyoruz. 4 çeşit kepek kullanıp tam buğday ile destekliyoruz." - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ'daki Fırın, 20 Ülke ve Türkiye'den 50 Çeşit Ekmek Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement